• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş macunu

Valla ben markaya önem vermiyorum. Hatta bazen en ucuzunu kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla da önemi yok.

Benim hassas dişetim var ve doktor klorhex marka önerdi (günlük bakım olanı). Çook memnunum, buna alıştığım için bazen normal diş macunlarıyla fırçaladığımda resmen ağzımı yakıyor gibi geliyor ne kadar tahriş edicilermiş meğerse. Böyle bir şikayetiniz varsa deneyin derim.

Twitter’da bu konu tartışılmıştı, birçok diş hekimi macundan ziyade diş fırçasının daha önemli olduğunu yazmıştı.

Marketlerde satılan diş macunlarının içeriği çok korkunç. İlaçsız yaşam diye bir internet sitesi var doktor kendi üretimi olan şeyleri satıyor oraya bir bakmani öneririm. Biraz pahalı ama buna değer çünkü dilimizin altı en hızlı emilim yapan yer. Bu yüzden kalp hastalığında felan dil altı ilaç veriyorlar hemen, yani buraya kimyasal temas ettiği zaman direkt kana karışıyor.

Merhabalar oncelikle guzel bir sekilde dis fircalamaya ozen gosterin, makineler cok ise yariyor kesinlikle oneririm.
Florlu dis macunu kullaniyorsaniz, sls icermeyenleri tercih edebilirsiniz, icinde bir de hidroksiapatit varsa tadindan yenmez. Ben bir kac oneride bulunayim siz kendinize gore bakin
uygun fiyatli alternatif olarak:
Prokudent med: icinde flor var ve sls yok tercih edebilirsiniz
Prokudent pembe: pembe olani en iyisi icinde hidroksiapatit var ama bu aralar stokta yok bulursaniz alin
Yerli marka:
Zubio: biraz pahali ama guzeldir oneririm, icinde hidroksiapatit ve flor olan gumus rengi olani tercih edebilirsiniz. Eger flora on yargiliysaniz (ki bence olmayin) florsuz olani ama hidroksiapatitlisi de var. İcinde sls de yok
Klasiklerden:
Sensodyne: onarim ve koruma. Onarim ve koruma olmasina dikkat icinde novamin var. Curuk onlemede etkili

Bunlar arasindan kafaniza uyani alabilirsiniz. Baska marka tercih ederken de flor olmasina, ya da hidroksiapatit olmasina dikkat edin
Neler olmamali? Sls olmazsa daha iyi, aktif karbon olmasin, ve karbonat olmasin

Back
X