• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diş kökü kisti

Kara basan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2015
149
29
98
oğlumun agiz ici iltihabı oldu disciye gittigimuzde film cektiler bir tane bile çürüğu yok ve bir dis kökünde iltihap birindede kist oldugunu soyledi dislerin cekilesi gerekiyormus cok morelimiz bozuk oglum 16 yasinda.disleri cok saglam aci cekicek ve disler dudak sinirine yakin oldugu icin cekilince uyusukluk kalma riski varmis allahım bu nasıl birsey ilk defa duyuyorum boyle bi sorun yasayan varsa lütfen paylasın bayanlar cok merak ediyorum

oğlumun agiz ici iltihabı oldu disciye gittigimuzde film cektiler bir tane bile çürüğu yok ve bir dis kökünde iltihap birindede kist oldugunu soyledi dislerin cekilesi gerekiyormus cok morelimiz bozuk oglum 16 yasinda.disleri cok saglam aci cekicek ve disler dudak sinirine yakin oldugu icin cekilince uyusukluk kalma riski varmis allahım bu nasıl birsey ilk defa duyuyorum boyle bi sorun yasayan varsa lütfen paylasın bayanlar cok merak ediyorum
Diş kökünde sivilceye benzeyen bir iltihapmı??hiç darbe aldımı dişlerine oğlunuz??darbe sonucuda olabiliyor bu komplikasyonlar:(((benimde altiki dişimde diş kökünde iltihap oluşu(ortodontik tedavi görmüştüm,o da darbe sayılır tahmin edersiniz,aşırı kuvvet uygulanmışş dişlerime:((()
Sakın çektirmeyin dişleri periodontoloji bölümü bu durumla ilgileniyor...önce kanal tedavisi sonra rezeksiyon(diş eti kesilip iltihap toplanıyor) yapılıyor.cerrahi bi işlem..sakın hemen çektirmeyin...özele gitmenizde fayda var ya da fakülte..gerçi fakültede yeni mezun hekimler olur..

Diş kökünde sivilceye benzeyen bir iltihapmı??hiç darbe aldımı dişlerine oğlunuz??darbe sonucuda olabiliyor bu komplikasyonlar:KK43:((benimde altiki dişimde diş kökünde iltihap oluşu(ortodontik tedavi görmüştüm,o da darbe sayılır tahmin edersiniz,aşırı kuvvet uygulanmışş dişlerime:KK43:(()
Sakın çektirmeyin dişleri periodontoloji bölümü bu durumla ilgileniyor...önce kanal tedavisi sonra rezeksiyon(diş eti kesilip iltihap toplanıyor) yapılıyor.cerrahi bi işlem..sakın hemen çektirmeyin...özele gitmenizde fayda var ya da fakülte..gerçi fakültede yeni mezun hekimler olur..
canım birinde iltihap birinde kist varmıs alt cenede dudaga yakın oldugu icin sinirlere zarar verme olasiligida var.tabiki hemen cektirmem hem disler saglam hemde riskli cekturmemekte bir o kadar tehlikeli dk darbeden olur dedi ama darbeyi ancak top oynarken almis olabilir.umarım korktugumuz gibi olmaz .birde sana yapilan islemler sonrasi tekrar olusuymus sende oldumu bi sorun

canım birinde iltihap birinde kist varmıs alt cenede dudaga yakın oldugu icin sinirlere zarar verme olasiligida var.tabiki hemen cektirmem hem disler saglam hemde riskli cekturmemekte bir o kadar tehlikeli dk darbeden olur dedi ama darbeyi ancak top oynarken almis olabilir.umarım korktugumuz gibi olmaz .birde sana yapilan islemler sonrasi tekrar olusuymus sende oldumu bi sorun
Bana hemen çekim yapılmalı demişti 1-2 hekim,iltihap sivilce başı gibi oluşmuştu diş kökünde(dışardan),öyle anlamıştık,hemen kanal-rezeksiyon yapılıp kontrol altına alındı,sallanıyomu iltihap ve kist olan dişleri,dişlerin arkasına tel takılarak (splint)sabitleniyor çoğu durumda,4 yıl oldu ama hala kontrol ediliyo filmlerle bakıyoruz..ankaradaysanız hekim önerebilirim periodontolog,3 yıl bişey ısırmadım kuvvet vermemek için,gerçi ben yetişkinim o 16 yaşında süre onda kısalır..şu anda ısırabiliyomu elma vs.iki diş demiştiniz yanyana mı bu iki diş???

Bana hemen çekim yapılmalı demişti 1-2 hekim,iltihap sivilce başı gibi oluşmuştu diş kökünde(dışardan),öyle anlamıştık,hemen kanal-rezeksiyon yapılıp kontrol altına alındı,sallanıyomu iltihap ve kist olan dişleri,dişlerin arkasına tel takılarak (splint)sabitleniyor çoğu durumda,4 yıl oldu ama hala kontrol ediliyo filmlerle bakıyoruz..ankaradaysanız hekim önerebilirim periodontolog,3 yıl bişey ısırmadım kuvvet vermemek için,gerçi ben yetişkinim o 16 yaşında süre onda kısalır..şu anda ısırabiliyomu elma vs.iki diş demiştiniz yanyana mı bu iki diş???
dışardan gayet normal hicbir sorun yok .yemeginide yiyor yanyana degil iki tarafta dudaga yakin.Ankarada yiz başkente gtrcem yinede tavsiye alabilirim

dışardan gayet normal hicbir sorun yok .yemeginide yiyor yanyana degil iki tarafta dudaga yakin.Ankarada yiz başkente gtrcem yinede tavsiye alabilirim
Tabii dışardan normal görünür..sinsi sinsi ilerliyo içerde iltihap..benimde çeneme doğru bir uyuşma hissediliyordu..Prof. Bu çok uyuşma çok normal iyileşinceye kadar bu yaşanacak demişti..Tunalı da Prof.periodontolog Yaşar Aykaç var ve Gazi diş hekimliğinde periodontolog Mustafa Özcan var...devlete giderseniz kanal-rezeksiyonla uğraşmaz çekelim derler.Ben Ankara Dişe gitmiştim..çekilcek dediler..kimse uğraşmak istemiyor..ben bi süre koparak ve keserek yedim yemekleri..ama 16 yaşında sizin uyarılarınızla kuvvet uygulamamalı yemek yerken..diş çekimi yapılsa bile o iltihap boşaltılmalı,çene kemiğini eritirse implant bile greft le olur..yani çekimde olsa periodontolog görmeli..dişler sallanmıyo sanırım,hemen karar verin bi de diş arkası tel(siplnt)le uğraşmayın..sallanmayı durdurmak için destek şart..bana hep çekilcek dediler ama temiz titiz bakınca iyileşme hızlandı..dişlerin fotosu varmı tlfonunuzda..yollasanız benim duruma benziyomu bakardımm

dişleri sallanmyr.baskent daha iyi diye dusunmustum.sence gazi yada özel mi daha iyi
Çok iyi sallanmayışı,gazi çok uzak tarihe randevu verir,ankara diş kan alıcak önce ilk muayeneden sonra periodontolojiye yönlendirip,20-25 gün sonraya randevu verir,hacettepede aynı randevuyla uzak tarihe...bi de fakültelerde yeni mezun çocuklar olur,prof.lar ilgilenmez,ben 5 fikir duydum farklı dişimle ilgili:)))sakın çekime izin vermeyin,özele sorun zaten ilk muayeneden para almaz film çekerler,filminizi saklarsınız defalarca çektirmezsiniz..

Diş kökünde sivilceye benzeyen bir iltihapmı??hiç darbe aldımı dişlerine oğlunuz??darbe sonucuda olabiliyor bu komplikasyonlar:KK43:((benimde altiki dişimde diş kökünde iltihap oluşu(ortodontik tedavi görmüştüm,o da darbe sayılır tahmin edersiniz,aşırı kuvvet uygulanmışş dişlerime:KK43:(()
Merhaba canım bnm de üst diş köründe sivilce gibi iltihap var. Doktor çekilmesi gerektiğini söyledi. İlaç verdi geçmesi iltihap. Emzirdiğim için düşük dozda ki ilaçlar oluyır. Onlarda geçirmiyor. Emzirme mi kesmemi söyledi ana oğlum meme ye çok düşkün ne yapacağımı bilmiyorum

Kesinlikle hayır önce kanal tedavisi yapılıp o bölgeye ilaç verilecek,dişetinizin üstünde yani o dediğiniz köpekdişin etinin üstünde sivilceye benzer bişey mi çıktı??dişiniz darbe mi aldı??

Diş etimin üstünde sivilceye benzer bir şey çıktı. Darbe almadım doktorda şaşırdı. Düşlerni çok sıkıyormusun dedi. Bende evet dedim bundan dolayı olabilir dedi. Küçük bebeğim olduğu için emzirdiğim için her ilaç verilmiyor. O yüzden iltihap geçmedi. Emzirme yi burak dedi ama oğlum çok düşkün memeye

Diş etimin üstünde sivilceye benzer bir şey çıktı. Darbe almadım doktorda şaşırdı. Düşlerni çok sıkıyormusun dedi. Bende evet dedim bundan dolayı olabilir dedi. Küçük bebeğim olduğu için emzirdiğim için her ilaç verilmiyor. O yüzden iltihap geçmedi. Emzirme yi burak dedi ama oğlum çok düşkün memeye
Periodontoloji uzmanı gördü değilmi?? İlaç almıcaksınız kanal tedavisinde zaten hangi ildesiniz hangi dr??

Periodontoloji uzmanı gördü değilmi?? İlaç almıcaksınız kanal tedavisinde zaten hangi ildesiniz hangi dr??
Yok. Dişçi gördü . Kırşehir deyim. İltihap varken kanal tedavisi yapılabiliyor mu. Sizin sivilce gibi olan şeyde iltihap akıyor muydu

Back