Ben de dün yaptırdım, dün şişkinlik yoktu ama sabah kalkınca yanağımda şişme oldu. Zaten 2 tane 20lik diş çekimi tecrübesi olan biriyim, bu yüzden şişkinliği garipsemedim. Gittiğim yerden çok memnunum, uzun süre araştırmıştım zaten, ağrı sızı duymadım, kemiğin içine girilişini bile hissetmedim diyebilirim. Arka fonda da müziğin çalması beni çok rahatlattı, oysa çok çok stresli bir şekilde koltuğa oturmuştum. Ayağımla müziğe ritim bile tuttum.
2 tane yanyana implant yaptırdım büyük azı dişlerimin boşluğuna, 2 ay sonra üstüne diş takcaklardı, ama kemik grefti uyguladılar o yüzden 3 ay sonra diş konulacak. 2 diş yarım saati geçmedi tahminen. Dikişler atılırken kendi kendime ne çabuk bitti dedim.
İşlemi bitirdiklerinde orada ağrı kesici verdiler içtim, bir daha akşam 11 gibi ağrı hissedip ağrı kesici alma ihtiyacı duydum. Bu sabah şişkin bir yanakla uyanmama rağmen ağrım yoktu. Uyandığımda ufak bir kan sızıntısı geldi, tükürüp ağzımı çalkaladıktan sonra geçti. Ağzımı biraz zor açıyorum, ekmek arası yicektim, minik lokmalar halinde yedim.
Doktor, ağrı kesici, antibiyotik ve gargara yazdı. Gargarayı yemeklerden sonra kullanmayı ihmal etmemeye çalışıyorum. Siz de ihmal etmeyin.
Eğer memnun kalırsam yazın sonuna doğru diğer diş boşluğuma yaptırmayı düşünüyorum. Toplam 3 diş boşluğum var, 2si dün kapandı, geriye bir tane kaldı. Hem de maliyet yönünden bekletiyorum, malum implant olayı pahalı. 2 implant 4 bin tl tutttu üst kaplamalar da fiyata dahil olarak. Marka olarak Bego markayı tercih ettim, başka markalar da var Nobel vb. ama bütçemin üstündeydi. Begonun kalite olarak iyi olduğunu biliyorum, o yüzden markadan yana içim rahat. Bakalım zaman ne göstercek. Deneyimlerimi burada paylaşcam kısmetse.