• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dis Hekimiyim, Sorularinizi Bekliyorum.....

abyagmur

DİŞ DOKTORU ANKARA
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2007
108
3
318
Meraba arkadaşlar ben diş hekimiyim aranıza yeni katıldım,merak ettiğiniz şeyler olursa severek cevaplar yardımcı olurum, sevgiler...

Hmen ben de sorumu sorayım, bi yakınımın dişeti çekilmesi sorunu var da. Sigara kullanıyodu bıraktı. Başka neler yapsın, bi ilaç filan var mı ya da gargara?

Canım diş eti çekilmesi durdurulabilir fakat diş hekiminin yaptığı tedaviyle, sigara bırakmasının bir etkisi olduğunu sanmıyorum, tabiki düzenli bakım çok önemli, ama ben yine de muayene olmasını tavsiye ederim çünkü diş eti çekilmeleri diş kayıplarını getirebilir, sevgiler...

Teşekkür ederim cevapladığın için sorumu.Peki dişçiye gittiğimde bu dişeti çekilemesi için müdahale mi yapar yoksa ilaç tedavisi mi oluyor?Bilgi verirsen sevinirim.Bir de 2,5 yaşında oğlum var dişlerini macunsuz fırçalıyoruz.Macun kullanmaya ne zaman başlamalıyız.Teşekkür ederim.

Canım sana bağlı müdahale edilmesi, ilaç tedavisi değil doktorun yaptığı tedaviyle iyileşme olacak,bir an önce git ve muayene ol, sevgiler...

merhaba
dişlerimin içleri çok oyuk. ne kadar fırçalasamda içleri tam temizleyemdiğimden çürüme başlangıçları oluşuyor.dün doktor bir işlemden bahsetti.dişlrin içleri bir madde ile dolduruluyormuş. bu sayede diş hem güçlü oluyormuş hemde çabuk çürümüyormuş.çocuklara yapılan bir işlem fakat sizde yapabiliriz dedi. bu işlem hakkında bilgi verebilirmisiniz.
bide benim sağ 20 lik dişlerimin üstte olanı yanağımı rahatsız ediyor.çekilmesi gerek.alttakide ön dişlerimi sıkılaştırdı ama çürük.doktorum üstü çekip alttakini dolgu yapmaktan yana.
sizce ikisinide çektirsem böylelikle ön dişlerimde rahatlama olurmu?

Evet canım fissur sealent tan bahsediyorsun bence de yaptır, akışkan bir dolgu maddesiyle o oyuk yerler kapatılıp düzleştirilecek, ayrıca eğer yirmilik dişin yer darlığına sebep olsaydı gittiğin diş hekimi çekmeye karar verirdi, ona da açıkca derdini anlat en doğru kararı verecektir, sevgiler...

Doktor hanim merhaba.Ben ortodonti tedavisi görmek icin hazirlaniyorum.Doktorum bana üst ön disime yer acabilmek icin dis aralarindan bir gerec yardimiyla dis minelerinden biraz almamiz gerektigini söyledi.Böylece 1 veya 2mm kadar yer saglicakmis.Ama ben bunun dislerime ilerki yasantimda ne gibi eksiler getirecegini sormak istiyorum.Böyle bir islem dislerime ne gibi zararlar getirir.Duyduguma göre dislerde hassasiyet artiyormus.Bana bir cevap verirseniz cok sevinirim.Tesekkürler

Doktor hanim merhaba.Ben ortodonti tedavisi görmek icin hazirlaniyorum.Doktorum bana üst ön disime yer acabilmek icin dis aralarindan bir gerec yardimiyla dis minelerinden biraz almamiz gerektigini söyledi.Böylece 1 veya 2mm kadar yer saglicakmis.Ama ben bunun dislerime ilerki yasantimda ne gibi eksiler getirecegini sormak istiyorum.Böyle bir islem dislerime ne gibi zararlar getirir.Duyduguma göre dislerde hassasiyet artiyormus.Bana bir cevap verirseniz cok sevinirim.Tesekkürler

Canım dişlerine iyi baktığın ve temizliğine dikkat ettiğin sürece bir sorun çıkacağını sanmıyorum, sen yeterki ağız ve dişlerinin temizliğine özen göster, sevgiler...

Evet canım fissur sealent tan bahsediyorsun bence de yaptır, akışkan bir dolgu maddesiyle o oyuk yerler kapatılıp düzleştirilecek, ayrıca eğer yirmilik dişin yer darlığına sebep olsaydı gittiğin diş hekimi çekmeye karar verirdi, ona da açıkca derdini anlat en doğru kararı verecektir, sevgiler...

cevabın için sağol. 20lik dişle ilgili 3 doktora gittim.
1. çektir önler rahatlar dedi.
2. çektirsende artık önler rahatlamaz boşuna çektirme dedi.
3. dolgu yapalım.ilerde köprüde kullanılır dedi.
anlayacağın herkes farklı bişey söyledi.
şuan 30 yaşındayım. son 1-2 senedir önler yamuldu. şuan 20likleri çektirsem önler rahatlarmı birazda olsa düzelirmi? onu merak ediyorum.
teşekkürler

sevgili abyagmur kızım 28 yaşında henüz 20lik dişleri çıkmadı bazen ağrı yapıyor hatta şişmeler oluyor çenede .dr gitti amaliyat yapalım 20lik dişleri alalım demiş nederece doğru birde çene filmi istenmiş buda çok zor çekiliyormuş bilgi verirseniz sevinirim tşk

Merhaba, bazen yirmilik dişler gömülü kalabiliyor, eğer rahatsızlık veriyorsa hemen çekilmeli, dişlerin konumunu ve çıkış yönünü,köklerin durumunu görmek için çene filmini yani OPG yi istiyoruz evet, zorluk konusunda korkmayın sonuçta diş çekimi olarak düşünün ve bir an önce başınıza dert açmadan çektirin, geçmiş olsun tekrar, sevgiler...

cevabın için sağol. 20lik dişle ilgili 3 doktora gittim.
1. çektir önler rahatlar dedi.
2. çektirsende artık önler rahatlamaz boşuna çektirme dedi.
3. dolgu yapalım.ilerde köprüde kullanılır dedi.
anlayacağın herkes farklı bişey söyledi.
şuan 30 yaşındayım. son 1-2 senedir önler yamuldu. şuan 20likleri çektirsem önler rahatlarmı birazda olsa düzelirmi? onu merak ediyorum.
teşekkürler

Canım aslında bana sorarsan çok fazla düzelme olacağını düşünmüyorum , eğer çıkış yönlerinde de bir sorun yoksa ben dolgu yaptırmanı öneririm, gelecekte o dişleri kullanman açısından, fakat dediğim gibi dişlerin durumuna bağlı o yüzden görmeden kesin birşey söyleyemiyorum, madem üç dişhekimi de farklı şeyler söylediler, bence bir de çene cerrahına muayene ol derim, sevgiler...

Meraba arkadaşlar ben diş hekimiyim aranıza yeni katıldım,merak ettiğiniz şeyler olursa severek cevaplar yardımcı olurum, sevgiler...

yaklaşık 15 gün önce sinüzit,konka ve septoplasti ameliyatı oldum.ameliyattan tam olarak uyandığımda sağ üst dişlerimi hissetmiyodum.ve de üst dişlerimdeki diş etleri anormal çekilmişti.şimdi sadece üst ön sağ dişimde his kaybı hala devam ediyor ve üst sağ tarafımdaki diş eti çekilmesi de.bu durum ne zaman düzelir

Merhabalar.
29 haftalık hamileyim.hamileliği iyi geçiyor derken diş ağrılarım ve kanamalarım başladı.diş etlerimde şişme başladı.soğuk yada sıcak birşey içince diş etlerimde şiddetli ağrı oluşuyor.Bu durumum bebeğime zarar veririmi. Diş ağrıları ve kanamalarım için ne yapmalıyım.diş eti iltihabı dedikleri dişlerde görülen şişme ve kanama şekli midir?
teşekürler.

merhabalar doktor hanım
benim sorunum şöyle dişçiye gidiyorum fakat bazen bir korku düşüyor yarıda bırakıyorum ve gitmiyorum.dişetilerimde sarkma var ve alınması gerektiğini söyledi doktorum bunun için beni dişeti hastalıkları uzmanına yönlendirdi gittiğim doktor film çektirmemi istedi ama dişetinin kesilmesi denilince ben korktum ve bu yüzden gidemiyorum.porselen yaptırıcam fakat bu dişeti hastalığı geçmeden olmaz dedi ön dişlerimde şekil bozukluğu var iki tanesinde birde kanal tedavisi uygulanacakmış.bu dşeti kesilmesi ve kanal tedavisi nasıl oluyor dişçi fobim vardı her zaman birde böyle şeyler duyunca dahada korkmamam mümkün değil.bu operasyonların sonunda ağrı ve acı çok hissedermiyim.teşekkürler şimdiden.

Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookmerhaba benim kızım 12 yaşında ön sağ bir ve iki nolu dişin eti iltihaplandı dişleri sallanmata başladı . diş hekimimiz kanal tedavisine başladı bir nolu dişin sinirlerini öldürdü yalnız iki nolu dişi öldürdüm dedi ama oince tellerle o dişe müdahele yapamıyor çünkü iltihap dişin içini kaplamış iğnede uyuşturmuyor.kızımın canı çok yanıyor doktoruda yaşı büyük olsa birkeredeilerlerim diyor.buakşam iki diş hekimi birden mudahele edecekler çok korkuyorum beni bilgilendirirseniz sevinirim ilk defa başımıza boyle birşey geldi çok korkuyorum teşekkürler başınızı agrıttım Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoooka.s.a.s.

diş taşı kalıp haline geliyor.onu çözecek zararsız bir madde yada ilaç var mı yoksa zaten perıyodık olarak doktoruma gıdıyorum.tükrüğün yapısından kaynaklanıyormuş sanırım cok rahatsız edıyor tsk.

Canım diş eti çekilmesi durdurulabilir fakat diş hekiminin yaptığı tedaviyle, sigara bırakmasının bir etkisi olduğunu sanmıyorum, tabiki düzenli bakım çok önemli, ama ben yine de muayene olmasını tavsiye ederim çünkü diş eti çekilmeleri diş kayıplarını getirebilir, sevgiler...

Çok teşekkürler. Kendisine iletirim. Vakit ayırıp bilgilendirdiğiniz için çok sağolun. İyi çalışmalar. :dance:

Merhaba.Dis hekimliginde mecbur kalindiginda dis arasi minelerinden (yani mesela tek bir disten)dislere hic bir zarar vermeden ne kadar alinabilir.Bunu bana mm hesabi olarak yazarsaniz sevinirim.Tesekkürler

selam, benim küçükken kullandığım antibiyotiklerin sebebiyle dişlerim tam beyaz değil ve beyazlatmak istiyorum. bunu her dişhekiminde yaptırabilirmiyim ve kaç seans gerekir. ayrıca fiyatları nelerdir bilgi verebilir misiniz?

Back
X