Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Boş gebelik demiştir dış gebelik ne alaka. Kese var. Onun haricinde bebek zaten 6.haftada görünüyor. Ben 5+3'üm. Pazartesi gittiğimde regl üzerinden 5 gün geçmişti keseyi gördük ama bebek ancak 8-9 gün sonra görünür dedi. Yani o da 6+2 falan oluyor bebeği göreceğim gün. Henüz çok erken doktorunuzu değiştirin ne kürtajı ya?Ya Allah rızası için bana biri yardımcı olsun bir şey söylesin 5.2 gebeliğin dedi vajinal muayene yani alttan muayene bakarak ama kesen boş dedi bebeğe bağlı hiçbir şey yok dedi haftaya gel kürtaj yapalım dedi tekrar bakıp da dedi sizce normal mi
Hangi tüpten çatlama olduğunu nerden bildinizŞu an hastane yatağından yazıyorum. Sol tüpten İkinci dış gebeliğimi yaşıyorum. İlki iğne yani metotreksat ile sonlandırılmıştı (keşke sol tüp alınsaymış da 7 yıl önce kurtulsaymışım). Bugün 2300 değerle kalp atışı olan koca bir kese sol tüpte görüldü yine. Doktoruma dedim al hocam bu tüpü, iğne tedavisi falan istemiyorum ben. Hemen acilden giriş ve tüp alındı bebeğimle beraber. İğne tedavisi beni çok yıpratmıştı. Günlerce haftalarca süren ağrılı kanama, beta hcg düştü mü, düşecek mi, yükseldi mi diye günlerce beklemek, deli gibi korkmak, kan vermekten delik deşik olmuş damarlar ve yıllarca dinmeyen sol kasık ağrısı. Benimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlarıma tek tavsiyem şudur: iğneyle tedavi olsanız bile, tüpünüz alınmamış ve açık görünümlü olsa bile, bir daha o taraftan yumurtlama yaladığınız ay gebelik denemeyin. Yumurta takibi ile dış gebelik olmayan taraftan çatlama olcağı zaman deneyin. Ben ilk dış gebelikten sonra hep yumurta takibi yaptırdım ve hep sağdan yumurta gelişince hamile kalmaya çalıştım ve tam 5 kere sağdan rahim içi gebe kaldım da bu ikinci sol tüp vakasına kadar. Bi bunda yaptırmadım bak başıma geldi işte. Bu 5 seferden bir kızım şu an 5 yaşında. Bir kızım 20 haftalık sapasağlamken Bir de oğlum sapasağlam 17 haftalıkken kalpleri durdu . (Pıhtılaşma bozukluğu ve tedbir almayan doktorlar) oysa ki ben ilk kaybımda direk özelden trombofili panelini yaptırmıştım ve MTHFR 1298c heterezigot mutant çıkmıştı. Onunla alakası yok diyip kocaman , sağlıklı bebeklerimi kaybetmeme sebep oldular. Sağlıklı olduklarını biliyordum çünkü genetik testleri ve jarnımdayken yaptırdığım detaylı ultrasonları tertemizdi. Ondan sonra da yaş ilerledi zaten (40 oldu) son iki bebekte erken düşükler yaşandı 8 haftalık, onlar yaştan dolayı kromozom sıkıntılıydı, kan sulandırıcı o durumlarda ile yaramıyor zaten . Diyeceğim o ki tedbiri elden bırakmayın. Doktorlar, ki çok çeşidini gördüm en iyi profesöründen doçentine, hepsi bana he aynı şeyleri söylediler: metotreksatsa tüpün açıktır, sağ taraftan yumurtlamayı takip etmek saçma, MTHFR 1298 c önemli değil vs… önce siz sonra Allah. Allah’a emanet olun, ameliyat olur olmaz bunca uzun yazmamın tek sebebi belki birinize faydam olur diyedir. Sağlıcakla.
Merhabalar oncelikle cok gecmis olsun yasadiklariniz zor bi surectir diye tahmin ediyorum. Ama sukurler olsunki 5 yasinda bir kiziniz varmis Allah onu size bagislasin.Şu an hastane yatağından yazıyorum. Sol tüpten İkinci dış gebeliğimi yaşıyorum. İlki iğne yani metotreksat ile sonlandırılmıştı (keşke sol tüp alınsaymış da 7 yıl önce kurtulsaymışım). Bugün 2300 değerle kalp atışı olan koca bir kese sol tüpte görüldü yine. Doktoruma dedim al hocam bu tüpü, iğne tedavisi falan istemiyorum ben. Hemen acilden giriş ve tüp alındı bebeğimle beraber. İğne tedavisi beni çok yıpratmıştı. Günlerce haftalarca süren ağrılı kanama, beta hcg düştü mü, düşecek mi, yükseldi mi diye günlerce beklemek, deli gibi korkmak, kan vermekten delik deşik olmuş damarlar ve yıllarca dinmeyen sol kasık ağrısı. Benimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlarıma tek tavsiyem şudur: iğneyle tedavi olsanız bile, tüpünüz alınmamış ve açık görünümlü olsa bile, bir daha o taraftan yumurtlama yaladığınız ay gebelik denemeyin. Yumurta takibi ile dış gebelik olmayan taraftan çatlama olcağı zaman deneyin. Ben ilk dış gebelikten sonra hep yumurta takibi yaptırdım ve hep sağdan yumurta gelişince hamile kalmaya çalıştım ve tam 5 kere sağdan rahim içi gebe kaldım da bu ikinci sol tüp vakasına kadar. Bi bunda yaptırmadım bak başıma geldi işte. Bu 5 seferden bir kızım şu an 5 yaşında. Bir kızım 20 haftalık sapasağlamken Bir de oğlum sapasağlam 17 haftalıkken kalpleri durdu . (Pıhtılaşma bozukluğu ve tedbir almayan doktorlar) oysa ki ben ilk kaybımda direk özelden trombofili panelini yaptırmıştım ve MTHFR 1298c heterezigot mutant çıkmıştı. Onunla alakası yok diyip kocaman , sağlıklı bebeklerimi kaybetmeme sebep oldular. Sağlıklı olduklarını biliyordum çünkü genetik testleri ve jarnımdayken yaptırdığım detaylı ultrasonları tertemizdi. Ondan sonra da yaş ilerledi zaten (40 oldu) son iki bebekte erken düşükler yaşandı 8 haftalık, onlar yaştan dolayı kromozom sıkıntılıydı, kan sulandırıcı o durumlarda ile yaramıyor zaten . Diyeceğim o ki tedbiri elden bırakmayın. Doktorlar, ki çok çeşidini gördüm en iyi profesöründen doçentine, hepsi bana he aynı şeyleri söylediler: metotreksatsa tüpün açıktır, sağ taraftan yumurtlamayı takip etmek saçma, MTHFR 1298 c önemli değil vs… önce siz sonra Allah. Allah’a emanet olun, ameliyat olur olmaz bunca uzun yazmamın tek sebebi belki birinize faydam olur diyedir. Sağlıcakla.
Takibi jinekoloğa yaptırıyoruz, adetleriniz düzenli ise ve ovulasyon gününüzün adetinizin kaçıncı günü gerçekleştiğini az çok biliyorsanız, (mesela benimki 13. 14. veya 15. günü olabiliyor) ovulasyondan 3-4 gün önce jinekoloğa gidip o ay hangi taraftan yumurtanın geliştiğini muayene esnasında sorabilirsiniz. Umarım tez zamanda sağlıklı bir gebelik elde edersiniz. Anlattığım gibi ben ilk dış gebelikten sonra yumurtanın sağlam tüpümün olduğu taraftan geliştiği aylarda pek çok kez sağlıklı, yani dış gebelik olmayan, gebelikler elde ettim, sizinde olacaktır inşallah. Sevgiler.Hangi tüpten çatlama olduğunu nerden bildiniz