• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Dış Gebelik Şüphesi Yaşayanlar Acil Yardım Lütfen

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
M
Merhaba, ben de benzer bir durum yaşıyorum.
Son adet tarihim 7 ekim. Beta hcg değerlerim 20 ekim 274, 22 ekim 489, 26 ekim 945. Son yükseliş 4 günde yaklaşık 2 kat olunca doktor normal değil dedi. Dış gebelik olabilir mi dedim yok dış gebelik için değerlerin yüksek dedi. Bugun tekrar baktırıcam. Sizce değerler nasıl? Benzer durum yaşayan oldu mu? Çok korkuyorum :KK43:
Merhaba şuan ne durumdasiniz

Merhaba, sağ tüpümde dış gebelik teşhisi konuldu. 1 er hafta arayla 2 kere Metotraksat iğne vuruldu. Değerlerim güzel düşüyor. Şu anda 670 falan. Sıfırlanmasını bekliyorum
Canım öncelikle çok geçmiş olsun.Dış gebelik olduğunu değerlerden mi anladınız yoksa belirtileri mi farklıydı?Sat en son 7 ekimdi 10 Kasım’da kan verdim Benm ilk beta 63,sonra 140 sonrada 460 çıktı 2 gün ara ile baktırdım.ilk doktor dış gebelik olabilir dedi diğeri güzel gidiyor dedi.Cuma kese var mı diye bakılacak ama çok korkuyorm:(

Canım öncelikle çok geçmiş olsun.Dış gebelik olduğunu değerlerden mi anladınız yoksa belirtileri mi farklıydı?Sat en son 7 ekimdi 10 Kasım’da kan verdim Benm ilk beta 63,sonra 140 sonrada 460 çıktı 2 gün ara ile baktırdım.ilk doktor dış gebelik olabilir dedi diğeri güzel gidiyor dedi.Cuma kese var mı diye bakılacak ama çok korkuyorm:KK43:
Eee güzel yükselmiş neden dış gebelik demiş. Geç döllenmiştir belki.

Arkadaşlar 15.10.2018 tarihinde evde yaptığım test sonucu hamile olduğumu öğrendim ve acile gittik. Beta HCG değerim 193 çıktı. Şaşırmıştık çünkü doğum kontrol hapını daha çok yeni bırakmıştım. Doktora gittik 10 gün sonrasına randevu verdiler 25.10.2018 tarihinde Beta HCG değerim 3.200 olması gerekirken 510 çıktı. Doktor ise kimyasal gebelik yaşadığımı ve yakında düşüreceğimi söyledi. Ancak bugün yani 27.10.2018de gittiğimizde ise HCG değerim 767 çıktı. Ultrasonda kese veya bebek gözükmedi. Doktorum dış gebelikten şüpheleniyor. Daha önce aynısını yaşayan var mı ? 15 ekimde 193 , 25 ekimde 510 ve 27 ekimde 767. Sınır ilinde yaşıyorum, doktor ve hastahane bakımından çok büyük sıkıntılarımız var.

Dış gebelik halinde üniversite hastahanesine yönlendireceklerini söylüyorlar ama acilinde duran kadın doğum uzmanı yok... N'olur tecrübelerinizi paylaşın sizce dış gebelik mi yaşıyorum ?

Hocam merhaba, ben 6 haftalık gebeyim geçen hafta kanamam oldu ve adet gibi süreç devam etti bu süreçte doktorlara gittim ama eve geri gönderdiler şuan özel doktırlara gidiyorum alttan muayene ediyorlar bebek ve kesesi çıkmıyor beta değerim 3400 küsür çıktı iki doktor dış gebelik deyip kürtaj dediler ben başka bir doktora gittim oda takip altında olman yeterli 6 haftalıkken gözükmeyebilir bazen dedi progesteron 9.8 çıktı bütün tahliller ve ultrasonlar yapıldı çok korkuyorum çünkü hayati tehlike bile oluşabilir dedi doktor birincisi artık ne yapmalıyım kesin tanı için ikincisi kürtaj şart mi bunun medical tedavi süreci varmış ama doktorlar hiç bunu söylemiyorlar artık çok yoruldum.. Lütfen söyler misiniz bu normal bir gebelik olabilir mi? Ve varsayalım ki dış gebelik kürtaj şart mı? Beta değerim düzenli artıyor..

Back