• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Dış Gebelik Şüphesi Yaşayanlar Acil Yardım Lütfen

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Esistanbull

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2018
10
2
1
33
Arkadaşlar 15.10.2018 tarihinde evde yaptığım test sonucu hamile olduğumu öğrendim ve acile gittik. Beta HCG değerim 193 çıktı. Şaşırmıştık çünkü doğum kontrol hapını daha çok yeni bırakmıştım. Doktora gittik 10 gün sonrasına randevu verdiler 25.10.2018 tarihinde Beta HCG değerim 3.200 olması gerekirken 510 çıktı. Doktor ise kimyasal gebelik yaşadığımı ve yakında düşüreceğimi söyledi. Ancak bugün yani 27.10.2018de gittiğimizde ise HCG değerim 767 çıktı. Ultrasonda kese veya bebek gözükmedi. Doktorum dış gebelikten şüpheleniyor. Daha önce aynısını yaşayan var mı ? 15 ekimde 193 , 25 ekimde 510 ve 27 ekimde 767. Sınır ilinde yaşıyorum, doktor ve hastahane bakımından çok büyük sıkıntılarımız var.

Dış gebelik halinde üniversite hastahanesine yönlendireceklerini söylüyorlar ama acilinde duran kadın doğum uzmanı yok... N'olur tecrübelerinizi paylaşın sizce dış gebelik mi yaşıyorum ?

Ben geçirdim ama benim değer hep aynı kaldı ama böyle az artmasida dis gebelik gibi malesef geçmiş olsun tekrardan :(

Benimde gebeliğimde aynı sorunu yaşadım. Dengesiz ilk güzel ilerleyip sonra 665 de kaldı daha sonra beta hcg me bakılmadı. Özelde gittiğim daha önce tüp bebek merkezinde profluk yapmış olan dr kese göremediğini beta hcgnin dış gebelik geçirdiğimi önce iğne vurup düşük yaptırcağını sonra kürtaj yapacağını söyledi. Ek bi doktora gittim hem kesemi gördü hem de dış gebelik olmadığını söyled tabi kesem bozulmuş ben düşük yapıyormuşum bilmiyordum. İmkanın var mı bilmiyorum ama bi doktora özellikle ultrasonu iyi bi doktor bulmanı tavsiye ederim. Çok geçmiş olsun.

Benimde gebeliğimde aynı sorunu yaşadım. Dengesiz ilk güzel ilerleyip sonra 665 de kaldı daha sonra beta hcg me bakılmadı. Özelde gittiğim daha önce tüp bebek merkezinde profluk yapmış olan dr kese göremediğini beta hcgnin dış gebelik geçirdiğimi önce iğne vurup düşük yaptırcağını sonra kürtaj yapacağını söyledi. Ek bi doktora gittim hem kesemi gördü hem de dış gebelik olmadığını söyled tabi kesem bozulmuş ben düşük yapıyormuşum bilmiyordum. İmkanın var mı bilmiyorum ama bi doktora özellikle ultrasonu iyi bi doktor bulmanı tavsiye ederim. Çok geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun. Ama maalesef resmi tatil dolayısıyla salıyı beklemekten başka çarem yok üniv. hastanesinde de doktor yok. Duruma göre büyük şehre gideceğim. Çünkü genellikle geç farkedilen bir durummuş , ben sorunu erken saptamak istiyorum.

Sağ olun sizlere de geçmiş olsun. Peki kendiliğinden düşer mi ? Doktorlar beklememi söylüyor Salı gününe çağırdılar kontrol için

Iğne ile düştü benim değer bi türlü düşmek bilmedi küçük olduğu için yerinide bulamadılar ama çok şükür sıkıntısız atlattım insallah sizinde öyle olur kendiliğinden düşmezse iğne ile düşünüyorlar o da iyi Allah gostermesin ameliyata kadar gidiyor tüpü bile alabiliyorlar çok ilerlerse erken farkedilmesi ıyi bisey

Iğne ile düştü benim değer bi türlü düşmek bilmedi küçük olduğu için yerinide bulamadılar ama çok şükür sıkıntısız atlattım insallah sizinde öyle olur kendiliğinden düşmezse iğne ile düşünüyorlar o da iyi Allah gostermesin ameliyata kadar gidiyor tüpü bile alabiliyorlar çok ilerlerse erken farkedilmesi ıyi bisey

Tekrardan sağ olun. Ben de erkenden alarma geçtiğimiz için mutluyum inşallah sizin gibi kolay atlatırım. Salı gününe kadar umarım daha da büyümez sorun. Pazartesinin resmi tatil olması şanssızlığım oldu. Şimdi ben de bekliyorum Salıya kadar kendiliğinden düşmezse gidicem mecbur

Tekrardan sağ olun. Ben de erkenden alarma geçtiğimiz için mutluyum inşallah sizin gibi kolay atlatırım. Salı gününe kadar umarım daha da büyümez sorun. Pazartesinin resmi tatil olması şanssızlığım oldu. Şimdi ben de bekliyorum Salıya kadar kendiliğinden düşmezse gidicem mecbur

Gidin mutlaka önemli çünkü değerin az artması dis gebelik belirtisi zaten benim ilk kanamayla gittim adetten 1 hafta sonra 67 cikti çok sasirmistim çünkü 1 hafta önce adetim bitmişti doktor düşük yapıyorsun 2 gun sonra gel tekrar bakalim dedi 2 gun sonra gidince beta 35 cikti düşük dedik sonra gitmedim 1 hafta ara verdim kanamada durdu zaten 1 hafta sonra tekrar baktirdim beta 79 cikti 2 günde bir deval etti kontrollere hep aynı değerde kaldı doktor bi iç bi dis gebelik dedi önce düşüp sonra tekrar değerin sabit kalmasına 70 80 90 civarlarindaydi hep en son iğne ile değer sıfırlandı işte tabi Kürtaj da oldum rahimden kazımak gerekiyormus zordu ama atlattım çok şükür

Gidin mutlaka önemli çünkü değerin az artması dis gebelik belirtisi zaten benim ilk kanamayla gittim adetten 1 hafta sonra 67 cikti çok sasirmistim çünkü 1 hafta önce adetim bitmişti doktor düşük yapıyorsun 2 gun sonra gel tekrar bakalim dedi 2 gun sonra gidince beta 35 cikti düşük dedik sonra gitmedim 1 hafta ara verdim kanamada durdu zaten 1 hafta sonra tekrar baktirdim beta 79 cikti 2 günde bir deval etti kontrollere hep aynı değerde kaldı doktor bi iç bi dis gebelik dedi önce düşüp sonra tekrar değerin sabit kalmasına 70 80 90 civarlarindaydi hep en son iğne ile değer sıfırlandı işte tabi Kürtaj da oldum rahimden kazımak gerekiyormus zordu ama atlattım çok şükür

Hakikaten zor olmuş :( 15 ekimden 25 ekime olan 193ten 510 değeri zaten sıkıntılı ama 25 inden 27sine de nasıl 767 çıktı ben de anlamadım. Zaten küçük şehirdeyiz imkanlar kısıtlı. İnşallah ben ve diğer tüm sıkıntılı hamileler bu sorunu kolayca atlatır..

Hakikaten zor olmuş :KK43: 15 ekimden 25 ekime olan 193ten 510 değeri zaten sıkıntılı ama 25 inden 27sine de nasıl 767 çıktı ben de anlamadım. Zaten küçük şehirdeyiz imkanlar kısıtlı. İnşallah ben ve diğer tüm sıkıntılı hamileler bu sorunu kolayca atlatır..

Inşallah canim kürtaj olmazsan ıyi o biraz zor oluyor zaten ama yapmak lazım dedi benim doktorum kazımak gerekiyor rahim duvarını dedi insallah sende şifa bulursun kolayca kurtulursun

Merhaba, ben de benzer bir durum yaşıyorum.
Son adet tarihim 7 ekim. Beta hcg değerlerim 20 ekim 274, 22 ekim 489, 26 ekim 945. Son yükseliş 4 günde yaklaşık 2 kat olunca doktor normal değil dedi. Dış gebelik olabilir mi dedim yok dış gebelik için değerlerin yüksek dedi. Bugun tekrar baktırıcam. Sizce değerler nasıl? Benzer durum yaşayan oldu mu? Çok korkuyorum :(

Son adet tarihim 7 ekim. Beta hcg değerlerim 20 ekim 274, 22 ekim 489, 26 ekim 945. Son yükseliş 4 günde yaklaşık 2 kat olunca doktor normal değil dedi. Dış gebelik olabilir mi dedim yok dış gebelik için değerlerin yüksek dedi. Bugun tekrar baktırıcam. Sizce değerler nasıl? Benzer durum yaşayan oldu mu? Çok korkuyorum :KK43:

Bence sizin değerleriniz yine benimkine göre daha düzenli. Dış gebelik için maalesef daha yüksek değerlerde yaşayanları da gördük inşallah yanılıyorumdur. Ama büyük şehirde yaşıyorsanız yine de kendinizi şanslı sayın burada tek hastane var salı günü muhakkak gel dedi ama cumaya kadar tüm doktorlar dolu ve başka hiç bir şansım yok en yakın il burdan 230 km ve çalışan bayanım...

O yüzden sizin yerinizde olsam daha rahat olurdum bu gebelik dış gebelik olsa bile tekrar hamile kalma veya tedavi olma şansınız daha yüksek

Bence sizin değerleriniz yine benimkine göre daha düzenli. Dış gebelik için maalesef daha yüksek değerlerde yaşayanları da gördük inşallah yanılıyorumdur. Ama büyük şehirde yaşıyorsanız yine de kendinizi şanslı sayın burada tek hastane var salı günü muhakkak gel dedi ama cumaya kadar tüm doktorlar dolu ve başka hiç bir şansım yok en yakın il burdan 230 km ve çalışan bayanım...

O yüzden sizin yerinizde olsam daha rahat olurdum bu gebelik dış gebelik olsa bile tekrar hamile kalma veya tedavi olma şansınız daha yüksek

Sağolun, bende sakin kalmaya çalışıyorum. 1 saat sonra tekrar ölçtürmeye gidicem.
Sizinkide inşallah size zarar vermez. Siz de moralinizi yüksek tutun, Allah herşeyin hayırlısını versin.

Son adet tarihim 7 ekim. Beta hcg değerlerim 20 ekim 274, 22 ekim 489, 26 ekim 945. Son yükseliş 4 günde yaklaşık 2 kat olunca doktor normal değil dedi. Dış gebelik olabilir mi dedim yok dış gebelik için değerlerin yüksek dedi. Bugun tekrar baktırıcam. Sizce değerler nasıl? Benzer durum yaşayan oldu mu? Çok korkuyorum :KK43:
Belki bebeğinizde sıkıntı olabilir yani düşük yapabilme durumu olabilir , kaç haftalık oluyor şu an

Back