Dış Gebelik Sonrası Hamilelik Süreci

Merhaba. Ben de ayni süreci yaşadım. Kaderimin bir kısmı benzeyen kadınlara ben de duygularımı yaşadıklarımı yazmak istedim. 2019 eylülde dış gebelik yaşadım ilacla düşmeyince ameliyata alınmak zorunda kaldım sag tüpüm alındı. Doktorlardan bazıları çok acımasızca konuştu tekrar dış gebelik riskin yuksek diyen oldu tek tuple gebelik zor diyen oldu. Cok zor atlattım sürekli ağladım falan. Hatta kayinvalidem bu süreçte destek olacağına bana hakaretler bile etti. Sürekli ağlamam üzülmemden sıkılmışlar o kadar okul okumuşum yine de akil gelmemiş annen baban seni hiç iyi yetistirememis falan dedi. Bir daha çocuğum olmayacağını düşünüp oğlu ile ayrilmami istedi sanirim. Bir de bu hakaretler ile yüzleşmek zorunda kaldım. Kabus gibi 1 yil geçirdim açıkçası. Sonra 2020 haziranda tup bebek icin doktora başvurduk hsg çekildim sonra da vitamin ilaçları ve duphaston ilaci verdi adetin gelince gel dedi. O ay adetim gelmedi ve ben hamile kalmışım. O kadar korktum ki en basta ayni şeyleri yasar miyim diye ama normal gebelik oldu. Hatta o kadar rahat hamilelik geçiriyorum ki ne ağrım ne kanamam ne de bulantim var. 2 ay kaldı dogumuma. Insallah böyle devam eder oğluma kavusabilirim sağlıkla. Isteyen herkes evlat sahibi olsun inşallah.

X