Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

yaaa tunemi bende tarif istiyorummm bende yani misafir geldiğinde neler yapıyosunuz kılzlar ya neyse akimeraya vereceğin tavsiyelerden bende faydalanırım.sen ayrıntılarıyla anlat.

kızlar bu arada hamilelik belirtilerinde bi topik açılmış komiğime gitti oda mısırlıların gebelik testi.hamilelik şüphesi olan kadınlar sabah idrarıyla ayrı poşetlerde hem arpa hem bugdaya işiyomuşsunuz ayıptı sölemesi :))sabaha çiçek açarsa hamileymişsiniz.nedersin ktg deneyelimmi hayatım.bu yolda herşey mübahtır ne olsa :))))

yok ya onu da denemem bn merakıma yaparım ole seyleride ama adetten once ögrenmek için yaparım bunu yapmaya kalsam adetşm gecer o zamnda zaten testte cıkar bn testten once ögrenebilecegim bişey arıyom

merhbalar bende 4 ay önce malesef sizin gibi dış gebelik yaşadım çok zor günlerdi allah kimseye göstermesin bende bu ay çok hamile kalmak istiyorum ama galiba biraz zor dış gebelikten sonra hamile kalıp doğuran varmı merk ediyorum yaşayanlar varsa bana yaza bilirlermi

canım bu topiğin gurmesi ktg ve tunemi bende çeşitli değişik şeyleri severim ama bu konuda hiç tecrübem yok.sadece yeni evlendiğimizde komşularım gelmişti onlara hazırlık yapmıştım pasta börek.ama kuzenimin bu hafta düğünü vardı (ben gidemedim:KK43:( ) çok tatlı kapli kurabiye yapmış.gıda boyası ile bir kısmını kırmızı bir kısmını normal renkte yapmış.kalıpla kalp şekli vrdikten sonra kenarınıda yuvarlak bişeyle delmiş o şeklde pişirmiş.piştikten sonrada delikli yere mink kurdele bağlamış.okadar şık olmuşki.böyle bişey tavsiye edebilirm.

cnm ya yiğitin 1 yaş doğum gününde yapmıştım o tarz bi kurabiye kalpli ama gıda boyası kullanmadı marmelatla renklendirmistim üzeinide böle pasta süsleriye değişik bi hale getirmiştim

merhbalar bende 4 ay önce malesef sizin gibi dış gebelik yaşadım çok zor günlerdi allah kimseye göstermesin bende bu ay çok hamile kalmak istiyorum ama galiba biraz zor dış gebelikten sonra hamile kalıp doğuran varmı merk ediyorum yaşayanlar varsa bana yaza bilirlermi

bnde haziranda dıs gebelik gecirdi arkadasım bizde cok merak ediyoruz o konuyo hamile kaln gelmiyo buralara ondan bilemiyoz kalabiliyolar mı sen bıraktın mı korunmayı

yok ya onu da denemem bn merakıma yaparım ole seyleride ama adetten once ögrenmek için yaparım bunu yapmaya kalsam adetşm gecer o zamnda zaten testte cıkar bn testten once ögrenebilecegim bişey arıyom

cnm ya şaka yaptım onu bende yapmam zaten.günahtır ya nimete işemek.sadeceespiriydi cnm:))

ama akımera eglencelı bırsey ıstemıyor buyukler gelecekmıs... sımdı o buyukler de bu ne yaaa karnımız doysun der ınsanı sınır eder...o yuzden sordum eglencelı ıster mısın dıye cocuklar daha cok anlıyor emek verılenlerı... ayyyh bır de gelıp de yemeyen yok mu bogasım gelıyor o ınsanları...
neyse ne dıyorduk... ben tatlı duskunu oldugum ıcın acayıp aklıma tatlı gelıyor.. serbetı akanlardan... ama bukonsepte uymaz. zaten dogum gunu pastası var durup dururken serbete gerek yok... borek!!! evetborek herkes boregı sever. boreklerın hepsı de aynı hamurla yapılır dersekkkk mesele ıcınde saklı patateslı az da kıymalı olsun bol sogan koy... yarım mayayı yarım cay bardagı suya koy yarım saat suda mayalansın heeee seker de koy bır tatlı kasıgı kadar. baska ne yapalım... yogurtlu (2-3kasık) olsun hamur az eksılık katar nınelerın yaptıgı gıbı. bır bardak yogurt bır yumurta beyazı koyalım sarısı ustune surulur zaten. eeeh tabı sıvı yag 1'e1 olcu ıle. yanı 1 bardak yag. hımmm un da tuz da lazım koyduk mu baska heee yogurunca baktın sıvısı az geldı ılık su koy yogur hıc bekletme beze beze ac ıc malzemeyı de koy sar. dola tepsının ortasından baslayarak 180 derece borek tamam
begenmedıysen baska bır tarıf yapalım?
kek yapalım sımdı... nasıl bır kek olsun?

hoşgeldin arkadaşım.bu topikte yok maalesef dış gebelikten sonra hamile kalan çünkü hepimizinki çok yeni.bizde dış gebelikten sonra hamile kalan birini dört gözle bekliyoruz.sen nasıl sonlandı dış gebeliğin.

ayse _73 ya sen en azından zamanı gecırmıs bekleme donemını atlatmıssın bız hala beklıyoruz. umutsuz olma bak ben cok umutluyum.. neden zor olsun kı kıbele dıye bır arkadas vardı ıkı tupu alınmıs ve hatırlamadıgım bır rahatsızlıgı olan ama korunmayı bıraktı 1 ayda ıkı ay sonra hamıle kaldı sımdı cocugu ıle...

kek guzel olur recelın varsanormal kek hamurunu uce bol degısık renkte recellerın varsa hepsını renklendır kek kalıbına bırını koy 5 dk bekle fındık cevız serp sonra dıger karısımı koy yıne fındık vs serp sonra son kalıbı koy oooohhhh 170 derceede mıs gıbı kek... rengarenk ya damuzlu kek yap meyvelı de olur... fındık serpecegıne sade kek hamurunun arakatlarına cok tatlı olmayan hafıf olgunlasmıs meyve dız... o da guzel olur. nebılım sen ıste aklıma gelmıyor sımdı?

ama akımera eglencelı bırsey ıstemıyor buyukler gelecekmıs... sımdı o buyukler de bu ne yaaa karnımız doysun der ınsanı sınır eder...o yuzden sordum eglencelı ıster mısın dıye cocuklar daha cok anlıyor emek verılenlerı... ayyyh bır de gelıp de yemeyen yok mu bogasım gelıyor o ınsanları...
neyse ne dıyorduk... ben tatlı duskunu oldugum ıcın acayıp aklıma tatlı gelıyor.. serbetı akanlardan... ama bukonsepte uymaz. zaten dogum gunu pastası var durup dururken serbete gerek yok... borek!!! evetborek herkes boregı sever. boreklerın hepsı de aynı hamurla yapılır dersekkkk mesele ıcınde saklı patateslı az da kıymalı olsun bol sogan koy... yarım mayayı yarım cay bardagı suya koy yarım saat suda mayalansın heeee seker de koy bır tatlı kasıgı kadar. baska ne yapalım... yogurtlu (2-3kasık) olsun hamur az eksılık katar nınelerın yaptıgı gıbı. bır bardak yogurt bır yumurta beyazı koyalım sarısı ustune surulur zaten. eeeh tabı sıvı yag 1'e1 olcu ıle. yanı 1 bardak yag. hımmm un da tuz da lazım koyduk mu baska heee yogurunca baktın sıvısı az geldı ılık su koy yogur hıc bekletme beze beze ac ıc malzemeyı de koy sar. dola tepsının ortasından baslayarak 180 derece borek tamam
begenmedıysen baska bır tarıf yapalım?
kek yapalım sımdı... nasıl bır kek olsun?

yaa bunu böyle yufka gibimi açıyoruz.incecik yani.

yufka acabılıyorsa... serbetlı degıl de boyle bazı yorelerde ona dolangel dıyorlar.. un su tuz ıle hafıf yapıskan bır hamur hazırla ınce ınce ac cevızı ıcıne serp yıne rulo yap tepsıde dola ver fırına bu da cevızlı borek gıbı bırsey...
ya da sey yap yogun muhallebı yap bak bu kolay. unla yapma ama prınc unu olsun (bogaza gıcık yapar) yogun yaptın mı muhallebıyı koy dolaba bıraz sogusun elıne alınca yapısmıyorsa yanında su bulundur elını ıslat kı yapısmasın aynı pogaca gıbı muhallebıyı elınde ac yıne fındık fıstık cevız ne bılım ne varsa hatta cevız tarcın uzum uclusu de guzel olur.. ıcıne koy top gıbı kapat. hındıstan cevızıne bula... aynı lokum gıbı oluyor. zaten sultan lokumuydu galıba adı...

yooo borek zaten cokınce acılması gerekmıyor. o cok bılınen boyle evde hemen hazırlanabılecek bır borek..ama cok da kalın bır yufka olmasın:KK70: hem lezzetlı oluyor. ıcıne bol patates kıyma sogan gırınce.. patatesını haslamıyorum ben vaktım kısıtlı dıye... kucuk kare kare yapıyorum kıymasını az kavuruyorum kavurunca belkı soganı da koyuyorum ama vaktım olmadıgından soganı bazen cıg koyuyorum. malum sogan az yanınca daha lezzetlı oluyor:KK70: mmmmmmmmmm acıktım heee!

benimkisi kötüydü daha doğrusu iyi doktora denk gelmedim dış gebeliyi bir buçuk ay çektim
bi sürü doktora gittim
dış gebe olduyumu anlamadılar
ilk de düşük dediler çünkü geçen senede düşük yapmıştım 1 yıl ara verdim korunmayı bıraktıktan sonra klomen kulandım ve hamile kaldım ikizmiş ve dış gebelkmiş
önce değerler bi yükseliyordu bi düşüyordu acıları zaten anlatamam doğum sancısından bile zordu benim kesem bile vardı kürtaj yaptılar ilkinde sonra kan değerlerime baktılar değerler kürtajdan sonra yükselmeye başladı bu sefer ameliyat dediler ben başka doktorlara gittim biri kist patlamış dedi biri iltihap dedi yumurtalar şişmiş tüpler kızarmış ameliyata gerek yok biride rahimde parça kalmış onun yüzünde değerler yükselmş ağrın var oda beni kürtaj yaptı patalojiye gönderdiler yine bişey yok yine değerler yükselmniş kendi kendine düşer dediler bi ilaç verip gönderdiler ama yine kanam ağrı 10 hastanede yatım günde 10 serum antibiyotik iğneler yine aynı eşim beni hastaneden çıkarıp şehir dışına bi doktora götürdü doktor ultrasona aldıyında rengi değişti baan hemem kalk ameliyata alacaz niye dedim allah aşkına sen nasıl dayanmışsın diye rahmin yumurtalıyın bağırsakların hepsi birbirine yapışmı iç kanama geçirmişsin tüpün patlamış çok zor durumun dedi ameliyata aldı çok uzun kusura bakmayın sizinle paylaşmak istedim

Ayse gecmıs olsun neler yasamıssın sen oyle... Allah'ım bu ınsanlar aynı egıtımı almıyorlar mı nıye boyle oluyor... neden bu kadar vurdum duymazlar... sımdı yasadıgın dıs gebelık ıkız mıydı... yanı belkı bırı tupte bırı normal rahımdeydı?
pekı suan doktor ne dıyor? yanı hamıle kalabılmen ıle alakalı... 4ay korunman yeterlı mı? anlattıklarından hasarının cok oldugunu anladım da?

benimkisi kötüydü daha doğrusu iyi doktora denk gelmedim dış gebeliyi bir buçuk ay çektim
bi sürü doktora gittim
ilk de düşük dediler çünkü geçen senede düşük yapmıştım 1 yıl ara verdim korunmayı bıraktıktan sonra klomen kulandım ve hamile kaldım ikizmiş ve dış gebelkmiş
önce değerler bi yükseliyordu bi düşüyordu acıları zaten anlatamam doğum sancısından bile zordu benim kesem bile vardı kürtaj yaptılar ilkinde sonra kan değerlerime baktılar değerler kürtajdan sonra yükselmeye başladı bu sefer ameliyat dediler ben başka doktorlara gittim biri kist patlamış dedi biri iltihap dedi yumurtalar şişmiş tüpler kızarmış ameliyata gerek yok biride rahimde parça kalmış onun yüzünde değerler yükselmş ağrın var oda beni kürtaj yaptı patalojiye gönderdiler yine bişey yok yine değerler yükselmniş kendi kendine düşer dediler bi ilaç verip gönderdiler ama yine kanam ağrı 10 hastanede yatım günde 10 serum antibiyotik iğneler yine aynı eşim beni hastaneden çıkarıp şehir dışına bi doktora götürdü doktor ultrasona aldıyında rengi değişti baan hemem kalk ameliyata alacaz niye dedim allah aşkına sen nasıl dayanmışsın diye rahmin yumurtalıyın bağırsakların hepsi birbirine yapışmı iç kanama geçirmişsin tüpün patlamış çok zor durumun dedi ameliyata aldı çok uzun kusura bakmayın sizinle paylaşmak istedim

evet ya sen bizdende zorunu yaşamışsın gerçekten.maalesef bende anlamıyorum doktorları.birnin dediği diğerini tutmuyo.banada hep düşük yapıyosun falan dediler çok oyaladılar.şükürler olsunki şanslıydımda kendiliğinden düştü.düşme aşamasında en son gittiğim doktor ancak teşhis edebildi.aynı yere aynı teknolojiyle bakıyolar birinin gördüğünü diğeri görmüyo ne hikmetse neyse allah hiçbirimize birdaha yaşatmasın tabi.sanada çok geçmiş olsun canım

yufka acabılıyorsa... Serbetlı degıl de boyle bazı yorelerde ona dolangel dıyorlar.. Un su tuz ıle hafıf yapıskan bır hamur hazırla ınce ınce ac cevızı ıcıne serp yıne rulo yap tepsıde dola ver fırına bu da cevızlı borek gıbı bırsey...
Ya da sey yap yogun muhallebı yap bak bu kolay. Unla yapma ama prınc unu olsun (bogaza gıcık yapar) yogun yaptın mı muhallebıyı koy dolaba bıraz sogusun elıne alınca yapısmıyorsa yanında su bulundur elını ıslat kı yapısmasın aynı pogaca gıbı muhallebıyı elınde ac yıne fındık fıstık cevız ne bılım ne varsa hatta cevız tarcın uzum uclusu de guzel olur.. ıcıne koy top gıbı kapat. Hındıstan cevızıne bula... Aynı lokum gıbı oluyor. Zaten sultan lokumuydu galıba adı...

ay bu lokum tarifi süpermiş tarifi tam versene tunemicim ilginç bişeye benziyo yapıyım bari çok hoşuma gitti öbür cevizli börekte ceviz yerine fındıkla olmazmı evde fındık varda bide demin kek tarifi vermişsin oda güzel ama tam anlamadım reçeli keki kalıbına döktükten snrmı ekliyoruz bide kek kalıbına akıpta yapışmazmı çıkarmaı sorun olmasın

ameliyat uzun sürdü sezeryanlar gibi üpümüde aldılar doktor diğer tüpün durumuna bakmış açıkmış istediğin zaman hamile kal bilirsin dedi ama ben korkuyorum yine aynı şeyleri yaşamktan dış gebelik çok kötü doktor hamile kaldıyında hemen gel tedavi uyguluyacaz 1 ay önce biraz gebelik belirtisi yaşadım kanda baktırdım 3 haftalık dediler hemen gittik doktoruma rhme baktı var dedi bir sürü ilaç verdi beta hcgyi tekrarlayın iki günde bir çünkü kanda belli oluyormuş dış gebelik eve döndük 1 gün sonra test yaptık negatif yani geblik yok doktorda şaşırdı 1 sonra yine yaptık yine negatif
doktor küçük bi kesede görmüştü dahada bende ultrason sonucu sonra hamile deyilim diye doğum kontrol ilacı aldım ilaç bittikten sonra kanam oldu kese gibi bişey geldi içinde de parça et vardı ve kanamm 15 gün sordu bu aralar gittim doktora rahim incelmiş düşük yapmış ola bilirsin sizce geblikmiydide düşük yaptım

evet biri tüpte biride rahimdeydi ikiside gitti doktorlar hamile kalmamı söylüyorlar hiç bi sorun yokmuş şimdilik zaten bende eşimde çok istiyoruz kporunmayı bıraktım hayırlısı artık işallah hepimiz tez zamanda hamile kaırız

bi sürü doktora gittim
ayy cnm yaa çok geçmiş olsun çok üzüldüm valla doktorla şikayet etmek lazım onların bilgisizliğini çekmek zorundamısın sen yaa.valla benimki ilk gidişte anladılar detaylı ultrasona girdim orda hemen görüldü tüpün yanında.başka doktorlara gittim hepsi aynı şeyi söledi ve benim hiç agrım sızım olmadan düşürttüm bebeğimi.yani allaha şükür koşturmaktan ve stresten başka bi sıkıntı yaşamadım.allah bidaha yaşatmasın yaşadıklarını sana ve bizlere.umarım hasar çabuk iyleşirde biran önce bebğini kucağına alırsın cnm.bu arada bence o doktorlarıda şikayet et hem maddi hem manevi mahkemeye ver bence kimsenin hakkı yok böle bi vurdumduymazlığa.bugun sana yaptıklarını yarın başkasınada yaparlar ama sen engel olabilirsin istersen

X