Aman Allah'im yer mi yapiyormus tüpte?yok artik ya...eee o zaman o tüpün iptal edilmesi daha mantikli canim ya.habire dış gebelikle mi ugrasilir.tek tuple insanlar 3 çocuk doğuruyor yani.canim rahim filmi mutlaka çektir.bende bir şey çıkmadı ama temiz çıkmasi da benim dış gebelik açısından risksiz oldugumu göstermiyor.doktor dedi zaten bir kere gecirdigin için ikinci dis gebelik gecirme riskin çok artti dedi.beynimden vuruldum ben de .Allah'a sigindik gerçekten.tüp bebek daha mantikli canim eğer senin için tekrar bir dış gebelik riski çok çok fazlaysa.en azindan tüp bebekteki dis gebelik riski hiç geçirmemiş olanlarla ayni.hamile kalacaksin insallah tekrardan.ama bu sefer sağlıklı ve normal olmasi lazimSorma canım ya bi türlü aşağıya inemedi çocuk takılıp kalıyor. Dr bi önceki gebeliğin hangi tüpte olduğun bilseydik eğer bu da aynı tüpteyse laparoskoyle o tüpü bağlardık dedi çünkü üçüncüye de muhtemel o taraftan olursa dış gebelik olur dedi ama şimdi böyle olunca ne yapacak bilmiyorum. Bi kere oldu mu tüpte yer yapıyor ikinci de yine oraya yerleşiyor dedi valla ne olacak bilemedim tekrar hamile kalabilecek miyim kalırsam normal olacak mı kafam da deli sorular.
İlk dış gebelikten sonra normal gebelik yaşayan bir sürü kişi var ama benim talihsizliğim işte. Dr a daha uzun korunsam fark eden bişey olur muydu dedim yok dedi yaşamam gerekiyormuş demek bu kadar çok isterken bunlaru yaşamak bazen katkanılmaz bir durum oluyor inş bunun da üstesinden gelip mutlu haberleri de paylaşıcaz burda diye umut ederek kendimi teselli ediyorumAman Allah'im yer mi yapiyormus tüpte?yok artik ya...eee o zaman o tüpün iptal edilmesi daha mantikli canim ya.habire dış gebelikle mi ugrasilir.tek tuple insanlar 3 çocuk doğuruyor yani.canim rahim filmi mutlaka çektir.bende bir şey çıkmadı ama temiz çıkmasi da benim dış gebelik açısından risksiz oldugumu göstermiyor.doktor dedi zaten bir kere gecirdigin için ikinci dis gebelik gecirme riskin çok artti dedi.beynimden vuruldum ben de .Allah'a sigindik gerçekten.tüp bebek daha mantikli canim eğer senin için tekrar bir dış gebelik riski çok çok fazlaysa.en azindan tüp bebekteki dis gebelik riski hiç geçirmemiş olanlarla ayni.hamile kalacaksin insallah tekrardan.ama bu sefer sağlıklı ve normal olmasi lazim
Bence de canim 1 yil sonra hamile kalip yine dis gebelik yaşayan da var.her sey kısmet.şans veya şanssizlik işte.3 ay korumadan sonra 4 .ay hamile kalip saglikli doğuran da çok. Çok zor bir imtihan dayanmak ve beklemek çok zor.günler aylar saymak...ben de bir buçuk yildir düşük ve dis gebelikle ugrastim.günlerim hep gün saymakla yumurtlama günü hesaplamakla gecti.hamile kalamamis olsam en azindan tüp bebek filan düşünür çaresine bakardim.hamile kaliyorum ama sonu kötü bitiyor iki keredir.eşim de ben de çok sıkıldık bu surecten.umarim normal ve saglikli hamile kalip buradan müjde verebiliriz biz de.o günler uzak degildir inşallah.dis gebelik karsisinda tıp neden bu kadar çaresiz ya aklim almiyor.her şeye çözüm buluyorlar da tüpte döllenmiş embriyoyu alip rahme yerlestirmeyi basaramadilar.neden bu kadar çaresiz bu dış gebelik aklim almiyor.illaki neden ölmek zorunda o embriyoİlk dış gebelikten sonra normal gebelik yaşayan bir sürü kişi var ama benim talihsizliğim işte. Dr a daha uzun korunsam fark eden bişey olur muydu dedim yok dedi yaşamam gerekiyormuş demek bu kadar çok isterken bunlaru yaşamak bazen katkanılmaz bir durum oluyor inş bunun da üstesinden gelip mutlu haberleri de paylaşıcaz burda diye umut ederek kendimi teselli ediyorum
Zaten bu durumda insanı çok üzüyor güç bela hamile kalıyorsun onu da ilaçla öldürmek için bin bir çaba içine giriyorsun umarım en zor günlerimiz bu günlerdir bu anlarında mükafatı vardır inşBence de canim 1 yil sonra hamile kalip yine dis gebelik yaşayan da var.her sey kısmet.şans veya şanssizlik işte.3 ay korumadan sonra 4 .ay hamile kalip saglikli doğuran da çok. Çok zor bir imtihan dayanmak ve beklemek çok zor.günler aylar saymak...ben de bir buçuk yildir düşük ve dis gebelikle ugrastim.günlerim hep gün saymakla yumurtlama günü hesaplamakla gecti.hamile kalamamis olsam en azindan tüp bebek filan düşünür çaresine bakardim.hamile kaliyorum ama sonu kötü bitiyor iki keredir.eşim de ben de çok sıkıldık bu surecten.umarim normal ve saglikli hamile kalip buradan müjde verebiliriz biz de.o günler uzak degildir inşallah.dis gebelik karsisinda tıp neden bu kadar çaresiz ya aklim almiyor.her şeye çözüm buluyorlar da tüpte döllenmiş embriyoyu alip rahme yerlestirmeyi basaramadilar.neden bu kadar çaresiz bu dış gebelik aklim almiyor.illaki neden ölmek zorunda o embriyo
Evet ya sanki hamile kalmak çok kolay da hemen oluveriyor sanki .binbir çabayla hamile kal sonra da düşük yap veya dış gebelik olsun.çok zor bir imtihan gerçekten.Mükafatı var mi yok mu bilmiyorum canim ama bazen diyorum ki hangi gunahimin bedeli bu diyorum.Allah kimseyi bu şekilde sinamasin canim.ben çok kötü bir insan miyim da bu kadar çok istedigim bir şey için böyle mücadele veriyorum diyorum.Allah affetsin eğer günaha giriyorsam böyle düşünmekle ama bence yalniz değilim.birçoğumuz bunlari aklindan gecirmiyor mu?birçok araştırma yaptim sübyan denen bir şey musallat olurmuş bazı kadinlara.tam musallat olanlar hic hamile kalamazmis.yarim musallat olanlar hamile kalirmis ama çocuk ya düşer ya da başka sey olurmuş.yani bizdeki durum yarım musallat olmaya örnek sanki.Duasi varmış muskasi bunun.Yaptirmak gerekiyormus üzerinde de taşımak gerekiyormus canim.Duasini okuttuktan sonra saglikli çocuk dünyaya getiren çok örnek var.bana da etrafımda diyenler oldu Sübyan diye.Kafam allak bullak.Zaten bu durumda insanı çok üzüyor güç bela hamile kalıyorsun onu da ilaçla öldürmek için bin bir çaba içine giriyorsun umarım en zor günlerimiz bu günlerdir bu anlarında mükafatı vardır inş
Aynı şeyler Benim de kafam dan geçiyor sadece iç sesimi durdurmaya güçlü kalmaya çalışıyorum ama ne zaman patlak veririm bilmiyorum dediğim şeyi arştırcam neler var ya tövbe EstağfirullahEvet ya sanki hamile kalmak çok kolay da hemen oluveriyor sanki .binbir çabayla hamile kal sonra da düşük yap veya dış gebelik olsun.çok zor bir imtihan gerçekten.Mükafatı var mi yok mu bilmiyorum canim ama bazen diyorum ki hangi gunahimin bedeli bu diyorum.Allah kimseyi bu şekilde sinamasin canim.ben çok kötü bir insan miyim da bu kadar çok istedigim bir şey için böyle mücadele veriyorum diyorum.Allah affetsin eğer günaha giriyorsam böyle düşünmekle ama bence yalniz değilim.birçoğumuz bunlari aklindan gecirmiyor mu?birçok araştırma yaptim sübyan denen bir şey musallat olurmuş bazı kadinlara.tam musallat olanlar hic hamile kalamazmis.yarim musallat olanlar hamile kalirmis ama çocuk ya düşer ya da başka sey olurmuş.yani bizdeki durum yarım musallat olmaya örnek sanki.Duasi varmış muskasi bunun.Yaptirmak gerekiyormus üzerinde de taşımak gerekiyormus canim.Duasini okuttuktan sonra saglikli çocuk dünyaya getiren çok örnek var.bana da etrafımda diyenler oldu Sübyan diye.Kafam allak bullak.
Ben ilk başta olmaz öyle şey falan diye düşünüyordum ama iş ciddiye binince mantikli geliyor olabilir diyorum açıkçası.çevreden de duyumlar alinca inaniyorum böyle şeylere.hiç inanmam dedigim şeylere inanir oldum.hayat öyle bir noktaya getirdi ki canim o da ayrı bir konu.birkaç yerden öneri de aldim şu ilde şu hoca var diye.merak edersen özelden yazarım belki faydasi dokunur ne bileyim sonuçta Dua veriliyormuş yani sorunumuz eğer oysa Dua okutturarak çare bulunur diye düşünüyorum.Aynı şeyler Benim de kafam dan geçiyor sadece iç sesimi durdurmaya güçlü kalmaya çalışıyorum ama ne zaman patlak veririm bilmiyorum dediğim şeyi arştırcam neler var ya tövbe Estağfirullah
Kızlar sizlere umut olsun diye yazıyorum. 2 dış gebeliğim oldu. İlki iğne ile sonlandırıldı. İkinci de sol tüpte kalp atışı duyduk ve bebeğim tüple birlikte alındı ocak ayında. Doktor 3 ay korunmak yeter dedi. İlk adetten sonra 3 ay daha korundum. Hapı bıraktığım gibi tekrar hamile kaldım. Kesemi rahim içinde gördüm ilk defa. İnşallah sağlıkla devam eder. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
Ben de çok ihtiyaç hissederdim o yüzden paylaşmak istedim.Sağlıkla sıhhatle kucağınıza alın inşallah böyle olunlu hikayelere hepimizin çok ihtiyacı var:)
Çok geçmiş olsun.Dış gebeligin türevleri de varmış demek ki öğrenmiş olduk sayenizde.Çok çok zor bir durum yaşayan bilir sadece dış gebeligi.yaşayan çocuğunuz var mıydıMaalesef çok üzüldüm. Ben de dördüncü gebeliğimde "sezeryan skar gebeligi" yaşadım. Çok nadir görülen bir durummus. Yani gebelik kesesinin eski sezeryan dikişinin içine yerleşmesi . Bir nevi dış gebelikmiş. Sağlıklı gebeliği sonlandırmak durumunda kaldım. 27 Ocak'ta yatış oldu ve ilaçla düşürüldü. Ama kese halen düşmedi küçüldü içimde şu an. Doktor bunun önemli olmadığını bir sorun teşkil etmediğini söyledi. Ama Hormonlarım Sıfırlandı. Allah kimseye yaşatmasın bu durumları. İnşallah sizin düşündüğünüz gibi değildir. Allah yardımcınız olsun. Bu arada bu sezaryen skar gebelik yaşayan oldumu??????
Ne güzel böyle haberler paylasilmasi ümit oluyor inanın.umarim saglikla kucaginiza alirsiniz.darisi bize olsun insallah :)Kızlar sizlere umut olsun diye yazıyorum. 2 dış gebeliğim oldu. İlki iğne ile sonlandırıldı. İkinci de sol tüpte kalp atışı duyduk ve bebeğim tüple birlikte alındı ocak ayında. Doktor 3 ay korunmak yeter dedi. İlk adetten sonra 3 ay daha korundum. Hapı bıraktığım gibi tekrar hamile kaldım. Kesemi rahim içinde gördüm ilk defa. İnşallah sağlıkla devam eder. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
Tüm kalbimle dua ediyorum. Çektiğimiz sıkıntılar güzelliklere dönüşsün.Ne güzel böyle haberler paylasilmasi ümit oluyor inanın.umarim saglikla kucaginiza alirsiniz.darisi bize olsun insallah :)
Çok tebrik ederim Allah sağlıkla kucağına almayı analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah darısı bizlerin başınaKızlar sizlere umut olsun diye yazıyorum. 2 dış gebeliğim oldu. İlki iğne ile sonlandırıldı. İkinci de sol tüpte kalp atışı duyduk ve bebeğim tüple birlikte alındı ocak ayında. Doktor 3 ay korunmak yeter dedi. İlk adetten sonra 3 ay daha korundum. Hapı bıraktığım gibi tekrar hamile kaldım. Kesemi rahim içinde gördüm ilk defa. İnşallah sağlıkla devam eder. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
Şu an yazdıklarını görünce bir umut kıpırtısı oldu içimde yarın benim için de laparoskopi ya da iğne kararı verilecek çok endiseliyim. Rabbim bebeğini kucağına almayı nasip etsin bu zor günlerinden sonra ışık olsun yüzünde inşKızlar sizlere umut olsun diye yazıyorum. 2 dış gebeliğim oldu. İlki iğne ile sonlandırıldı. İkinci de sol tüpte kalp atışı duyduk ve bebeğim tüple birlikte alındı ocak ayında. Doktor 3 ay korunmak yeter dedi. İlk adetten sonra 3 ay daha korundum. Hapı bıraktığım gibi tekrar hamile kaldım. Kesemi rahim içinde gördüm ilk defa. İnşallah sağlıkla devam eder. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
İlki geçen yıl nisandı. İkincisi bu yıl ocaktı. İlkinden sonra ben de korktum ama doktorum hsgye gerek görmedi hiç. İkinci de değerlerim normal arttı kese görülmedi doktorum sıkıntı yoksa bir hafta daha bekleyelim sıkıntın olursa hemen gel dedi bekledik. Sol tüpte göründü. Doktor hemen yatırdı zaten heran iç kanaman başlayabilir dedi. 6 hafta 4 günlük olmuştu. Kalbini bile dinletti ve ne lekelenmem ne sancım hiç birşey kabus gibiydi. Korktuğım başıma gelmişti. Hatta doktora hiç ağrım yok nasıl olur dedim. Beni ikna edecek herşeyi yaptı ayrıntılı ultrasona gönderdi başka doktora. Ameliyattan sonra alınan parçanın pataloji sonuçlarını bile verdi. Ben ameliyattan sonra tekrar tekrar denemek istemediğimi direk tüp bebek istediğimi söyledim. Hamile kalabiliyorsun ameliyatta yapısal olarak bu sorun gözükmüyor. Denemelisin dedi hep. Neden olduğu konusunda hiçbir şey söylemiyorlar bu senin şansındı bunu yaşadın ama senin çocuğun olacak dedi hep. Güvendim doktoruma. Korkularımı yendim tekrar yaşarım sonuçta sağ tüp o da alınır devam ederim diyordum ümidim yoktu.Çok tebrik ederim Allah sağlıkla kucağına almayı analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah darısı bizlerin başınabirkaç sorum olucak aklımda neler neler :) ilk dış gebelik ile ikinci aynı tüptemi olmuştu? ilk dış gebelikten sonra hsg çektirmişmiydin? İkisinin arasında ne kadar zaman var? Ben de şubat başında iğneyle sonlandırıldı hsg çekildi tüpler normal çıktı şimdi yeniden deniyorum ama çok korkuyorum tekrar ederse diye dr sebepsiz yere olmuş tüplerde hiç bi sorun yok dedi. Seninki için dr herhangi bir sebep söyledimi
Hayırlısı olsun canım korkma ben de laparoskopi dendiğinde çok korkmuştum. Hiç korkma şimdi iyiki kurtuldum o tüpten diyorum.Şu an yazdıklarını görünce bir umut kıpırtısı oldu içimde yarın benim için de laparoskopi ya da iğne kararı verilecek çok endiseliyim. Rabbim bebeğini kucağına almayı nasip etsin bu zor günlerinden sonra ışık olsun yüzünde inş
Böyle şeyleri okumal geeçekten umut oluyo bize sağlıkla kucağına al inşallah doktor önerin varsa söyleyebilirmisin rica etsemKızlar sizlere umut olsun diye yazıyorum. 2 dış gebeliğim oldu. İlki iğne ile sonlandırıldı. İkinci de sol tüpte kalp atışı duyduk ve bebeğim tüple birlikte alındı ocak ayında. Doktor 3 ay korunmak yeter dedi. İlk adetten sonra 3 ay daha korundum. Hapı bıraktığım gibi tekrar hamile kaldım. Kesemi rahim içinde gördüm ilk defa. İnşallah sağlıkla devam eder. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.