Olmasi gerekenden düşükse beta hcg artik o gebelikten ümidi kesmek lazim canim.umarım dış gebelik değildir.normal düşüktür umarim.ilk dış gebeliginde methotreksat vurulmus muydu sana?ben iki doz yemistim ondan.ilki yetmedi bana.inşallah normal düşük yapiyorsundur.başka doktora neden gideceksin ki doktorun iyi değil mi?ayrica bu süreçte mümkünse tek doktor takip etsin.herkes bir sey söylüyor kafan karışır bence.sen bilirsin yine de.beta hcg yi iki günde bir mutlaka baktir.4 günü bekleme canmkızlar beta 280 olması gerekirken 175 çıktı dr cumaa gün tekrar gel dedi ne yapacağımı şaşırdım başka bi dr mıgitsem biraz daha beklesem mi bilemedim kafam allak bullak
Önceki doktoruna gitsene ilk dış gebelikte gittiğin. Bu arada doktor beklettiğine göre hala herşey yoluna girebilirkızlar beta 280 olması gerekirken 175 çıktı dr cumaa gün tekrar gel dedi ne yapacağımı şaşırdım başka bi dr mıgitsem biraz daha beklesem mi bilemedim kafam allak bullak
Ben gereksiz umit vermek istemem ama beta hcg de illa 2 kat artmali diye bisiy yok saniyorum % 60 artisda olumlu kabul ediliyor. Sanirim siz cuma kan vermistiniz. 3 gun sonra % 60 artis normal gibi. Bide dis gebelik in cik ve plato cuzme yani ayni hatta kalma cok oluyor. Lekelenme vs varmi takip edin ve bence 2 gunde bir kan verin doktoru cumaya kadar beklemeyin. Nekadar veri okadar kontrol bencekızlar beta 280 olması gerekirken 175 çıktı dr cumaa gün tekrar gel dedi ne yapacağımı şaşırdım başka bi dr mıgitsem biraz daha beklesem mi bilemedim kafam allak bullak
Simdi baktim da sanirim persembe vermissiniz kani % 60 gore 180 olmasi lazimm gibi. Ama dedigim gibi uzun yaymadan sikca kan verin. Ben dis gebeligimde 10 gun biyunca kan verdim hatta ilk farkettigimde 18 di benim cok yeniydi. Sobra 40 oldu sonra 60 ve dustu bekledik minik minik ine duse 160 a kadar geldi. Ben dis gebelikte suna inaniyorum. Tup hasar gorduyse gec iyilesiyor. Ve embriyo yine oraya tutunuyor. Ins hakkinizda hayirlisi olur. Bizler birbirimizin umuduyuz artikBen gereksiz umit vermek istemem ama beta hcg de illa 2 kat artmali diye bisiy yok saniyorum % 60 artisda olumlu kabul ediliyor. Sanirim siz cuma kan vermistiniz. 3 gun sonra % 60 artis normal gibi. Bide dis gebelik in cik ve plato cuzme yani ayni hatta kalma cok oluyor. Lekelenme vs varmi takip edin ve bence 2 gunde bir kan verin doktoru cumaya kadar beklemeyin. Nekadar veri okadar kontrol bence
Benim de aynı oldu canım ilk iğne ve kürtaj Dansonrada yükselmeye devam etti ikinciyi vurdu bir hafta da düştü değer bu sefer çok umutluydum ya klomenden oldu bi da olmaz diyordum ama yine beni buldu bundan sonra ne olur hiç bilmiyorum insanın aklına herşey geliyorOlmasi gerekenden düşükse beta hcg artik o gebelikten ümidi kesmek lazim canim.umarım dış gebelik değildir.normal düşüktür umarim.ilk dış gebeliginde methotreksat vurulmus muydu sana?ben iki doz yemistim ondan.ilki yetmedi bana.inşallah normal düşük yapiyorsundur.başka doktora neden gideceksin ki doktorun iyi değil mi?ayrica bu süreçte mümkünse tek doktor takip etsin.herkes bir sey söylüyor kafan karışır bence.sen bilirsin yine de.beta hcg yi iki günde bir mutlaka baktir.4 günü bekleme canm
Seni cok iyi anliyorumm inan. Benim degerlwrim sifirlandiktan sonra 6. Ayim bu ama hala icimde korku dolu gene mi olcak diye. Ben eylule kadar dnemiyecegim. Suan omega 3, coenzim,largin, bromelain, hayit ekstrakti yani baya sey kullaniyorum. 7 kilo verdim 6 ayda..spora gidiyorum vucudumm duzene girene kadar dinleniyorum bakalim. Agustostada uzun bi yurt disi seyahatim var onada denk gelmesin istedim. Neyse kendimi anlattim ama demem o ki esime biraz once sey diyorum 2. Kez olsa ilki kadar sok olmam tecrubeliyim tenkinliyim. Sonrada nasipte varsa tupe gceerim. Sabrim yettigince denerim. Rabbim vermezse ordada hayr vardir. Ben esimle sukur 2 kiside cok mutlu bir aileyiz. Rabbim taclandirirsa ne guzel. Ama olmazda isyansiz sukredip kocamla bu hayat yoluna ins devam ederimŞimdi söyle ki arkadaşlar burda ki hastane küçük bi hastane dr yaklaşım olarak çok iyi samimi ancak ne kadar uzman bilmiyorum ben yakın bir ildeki özel bi hastaneye gitmiştim ilk dış gebeliğimde ama dış gebelik teşhisi yapılana kadar yine bu dr takip etmişti doktorum iyi düşünmeye çalış artış yüksek değil ama düşük de değil bekleyelim dedi sürekli de kan vermene gerek cuma günü vermen yeterli dedi şu an için lekelenme ağrı sızı YÖK ama ilki de böyleydi onda hiç kanama bile olmamıştı zaten hatta patolojiye gidene kadar dr emin olamadı şimdi ne yapsam bilmiyorum Perşembe başka bi dr gitsem o da bekletecek muhtemelen emin olmadan damüdahale etmiyorlar artış da çok sınırda hiç ayarım yok ya artık bundan sonraki süreçte ne olacak bilmiyorum kimseye de anlatamıyorum bana destek oluyorsunuz çok sağolun
Eğer söylediğin gibiyse arkadaşım ben acele ettim demektir bu 5. Ayım çünkü İnan kafam Allak bullak umarım siz yaşamazsınız aynı şeyleri belki de benim tüplerde bi hasar var bakalım artık gün ola hayr ola bunu da yaşayacakmışım demekSimdi baktim da sanirim persembe vermissiniz kani % 60 gore 180 olmasi lazimm gibi. Ama dedigim gibi uzun yaymadan sikca kan verin. Ben dis gebeligimde 10 gun biyunca kan verdim hatta ilk farkettigimde 18 di benim cok yeniydi. Sobra 40 oldu sonra 60 ve dustu bekledik minik minik ine duse 160 a kadar geldi. Ben dis gebelikte suna inaniyorum. Tup hasar gorduyse gec iyilesiyor. Ve embriyo yine oraya tutunuyor. Ins hakkinizda hayirlisi olur. Bizler birbirimizin umuduyuz artik
Amin canım inş olmazsa Perşembe başka dr a gideyim benim de teyzem dr o da bi ayrı rahat sinir oluyorum ya kadına gayet sakin bişey de diyemiyorum sorsam yine mi başladın diyor öldürdü beni : DÇarşamba tekrar tahlil yaptırın bence.. şu an değer çok düşük olduğu için başka bi doktorun da farklı bişey diyeceğini sanmıyorum... en önemli parametre 2 gün bir ne kadar artış olduğu, cumayı beklememek lazım . Ben 3 kadın doğum doktoruna ve kendi ablam da dr ona da sordum, hepsi 2 şer gün aralıkla takip dediler... İnşallah korktuğunuz gibi olmaz hayırlı haberler alırsınız :)
içini ferah tut canım ya çok zor ama :) demekki biraz sabırlı olmamız bu uğurda biraz çile çekmemiz gerekiyormuş.. inşallah hepimizin gönlünce olur..Amin canım inş olmazsa Perşembe başka dr a gideyim benim de teyzem dr o da bi ayrı rahat sinir oluyorum ya kadına gayet sakin bişey de diyemiyorum sorsam yine mi başladın diyor öldürdü beni : D
İnsan başına gelene kadar bi haber oluyor böyle şeylerden ve hemen çocuk oluvercekmiş gibi düşünüyor ama hayat işte sürekli Yen'i şeyler öğreniyorsun nasip artık yaşayıp görcez kısmette ne varsaiçini ferah tut canım ya çok zor ama :) demekki biraz sabırlı olmamız bu uğurda biraz çile çekmemiz gerekiyormuş.. inşallah hepimizin gönlünce olur..
Canım iki günde bir hcg yaptır ihmal etme bildiğim kadarıyla değer yükseldikçe artış yavaşlıyor biz dış gebelik geçirenler daha büyük risk altındayız fazla bekleyip yine aynı durumsa tüpünün çok zarar görmesinin önünegeçmek lazım. Birde tek hcg değil progestoron seviyesinde dış gebelikte ayırt edici bir değer sanırım mutlaka bir uzmana görün canım inşallah herşey iyi olurkızlar beta 280 olması gerekirken 175 çıktı dr cumaa gün tekrar gel dedi ne yapacağımı şaşırdım başka bi dr mıgitsem biraz daha beklesem mi bilemedim kafam allak bullak
Canim evet benim dr da dedi bir keresinde klomen de bazen dış gebelige sebep oluyor dedi.ama beni düşün ne klomen kullandim ne de tupte tikaniklik vardi.gayet açik çıktı tüpüm.sigara içiyor musun demisti doktor bir de.galiba sigara içmek de dis gebeligi tetikliyor.bende hiçbiri yok bunlarin.demem o ki sebepsiz de olabiliyor dış gebelik.bendeki öyle oldu işte.5 ay olmuş sen dis gebelik olali.süre hic az degil.3 ay yeterli normalde.bir yil mi bekliycez yani.yasimiz 30'a yaklaştı yani.her şey kismet canim bu hayatta.yasayacagin varsa yasiyorsun bir şeyleri.ben buna inaniyorum sadece.şu durumun bir netleşsin sonrasinda rahim filmi mutlaka çekil bence.aklinda soru isareti kalmasin.Allah yardimcin olsun .ayrica da hepimize sabır diliyorum.bu süreç çok yipratici çünkü.Benim de aynı oldu canım ilk iğne ve kürtaj Dansonrada yükselmeye devam etti ikinciyi vurdu bir hafta da düştü değer bu sefer çok umutluydum ya klomenden oldu bi da olmaz diyordum ama yine beni buldu bundan sonra ne olur hiç bilmiyorum insanın aklına herşey geliyor
Rabbim hepimize yardim etsin. Hepimiz bir umut bisiyler yapmaya calisiyoruz isde. Kimimiz bekliyor kimimiz acele ediyor. Ama isde dilegimiz tek. Burda bir guzel haber goruruzde bizde umut olur diye hergun geziniyoruz. Ama inancim oki yillar sonra bu forma gircez hepimiz bebislerimizle olcaz ins...Canim evet benim dr da dedi bir keresinde klomen de bazen dış gebelige sebep oluyor dedi.ama beni düşün ne klomen kullandim ne de tupte tikaniklik vardi.gayet açik çıktı tüpüm.sigara içiyor musun demisti doktor bir de.galiba sigara içmek de dis gebeligi tetikliyor.bende hiçbiri yok bunlarin.demem o ki sebepsiz de olabiliyor dış gebelik.bendeki öyle oldu işte.5 ay olmuş sen dis gebelik olali.süre hic az degil.3 ay yeterli normalde.bir yil mi bekliycez yani.yasimiz 30'a yaklaştı yani.her şey kismet canim bu hayatta.yasayacagin varsa yasiyorsun bir şeyleri.ben buna inaniyorum sadece.şu durumun bir netleşsin sonrasinda rahim filmi mutlaka çekil bence.aklinda soru isareti kalmasin.Allah yardimcin olsun .ayrica da hepimize sabır diliyorum.bu süreç çok yipratici çünkü.
Benim oldu burda okuduğum kadarıylada pek çok kişinin oldu hatta benim değerim sıfıra inene dek az çok nerdeyse hergün kanamam oldu en son yoğun regl kanaması gibi oldu birkaç gün ki o sırada değer on civarıydı sanırım sonra normal düzene girdi tabi dış gebelikte kanama önemli bu tüpün yırtılması iç kanama riski gibi durumlar yüzünden dikkatli olmak gerek geçmiş olsun canımKızlar merhaba metatrexate iğnesinden sonra kanamanız oldu mu ya da nasıl oldu? Benim iğneden 2 gün önce başlamıştı, yaklaşık 4 gün sürdü. 3 gündür bişey yoktu bugün hafiften tekrr başladı sanki.. normal mi acaba ya, iyice paranoyak oldum...
kanaman olması iyi bişey canım çünkü kanamayla atıyorsun benim ilk iğneden sonra kanama olmamıştı mesela değerim de düşmemişti. ikinci de sanki bi yerim kesilmiş gibi lavabo da kanama oluyordu ve değer 10 günde sıfırlandı. aşırı bir kanama yoksa ağrıyla birlikte endişelenme. çabucak sıfırlanır inş. makat bölgemde kramplar giriyordu tuvalete giderken dr ilacın etkisi demişti.Kızlar merhaba metatrexate iğnesinden sonra kanamanız oldu mu ya da nasıl oldu? Benim iğneden 2 gün önce başlamıştı, yaklaşık 4 gün sürdü. 3 gündür bişey yoktu bugün hafiften tekrr başladı sanki.. normal mi acaba ya, iyice paranoyak oldum...
Benim de kanamam oldu fakat regl gibi değil lavabodan sonra peçeteye silince kahverengimsi lekelenmeler halinde olduKızlar merhaba metatrexate iğnesinden sonra kanamanız oldu mu ya da nasıl oldu? Benim iğneden 2 gün önce başlamıştı, yaklaşık 4 gün sürdü. 3 gündür bişey yoktu bugün hafiften tekrr başladı sanki.. normal mi acaba ya, iyice paranoyak oldum...
kanaman olması iyi bişey canım çünkü kanamayla atıyorsun benim ilk iğneden sonra kanama olmamıştı mesela değerim de düşmemişti. ikinci de sanki bi yerim kesilmiş gibi lavabo da kanama oluyordu ve değer 10 günde sıfırlandı. aşırı bir kanama yoksa ağrıyla birlikte endişelenme. çabucak sıfırlanır inş. makat bölgemde kramplar giriyordu tuvalete giderken dr ilacın etkisi demişti.