Dış gebelik sonrası gebelik yaşayanlar

matmatt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2025
41
12
3
26
Merhabalar, Ocak ayında dış gebelik geçirdim. 5 ay korunmayı planlıyorum. Korunmayı bırakmadan önceki adetimde kan tahlilleri yaptıracağım. Ona göre korunmayı bırakacağım. Ama hala çok korkuyorum. İçim tedirgin oluyor. Dış gebelik geçirip metotreksat ve kürtajdan sonra gebelik yaşayanlar yazabilir mi ? Nasıl bir süreç oldu ?
Sağlıklı gebelik yaşamak mümkün tabii ama yorumlara ihtiyacım var insanın bu dönemde çok morale ihtiyacı oluyor.

Merhaba çok duygusalım mesajınıza cevap yazmak istedim görür görmez bundan 3 yıl önce dış gebelik geçirdim ve hem iğne hemde ameliyat geçirdim sağ tüpüm alındı bir kaç ay korundum ve doktor kontrolüyle korunmayı bıraktım ve 3 yılın sonunda tam bir hafta önce gebe olduğumu öğrendim umudunuz hep olsun vakti geldiğinde rabbim mutlaka verecektir

Çok sevindim sizin adınıza. Umarım sağ Salim kucağınıza alırsınız. Allah isteyen herkese verir umarım

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki benimde başıma geçen sene Nisan ayında geldi . 2 buçuk sene bebek bekledik herseyimiz iyi olmasına rağmen bir türlü olmuyordu . Neyse geçen sene Nisan ayında gebe kaldım tam mutlu oldum derken megersem dış gebelikmiş . Çok üzülmüştüm ve oysaki ben rahim filmi bile çektirmiş bir insandım tüplerim açık olmasına rağmen dış gebelik yaşadım . İç kanama geçirmişim beni kapalı ameliyat yaptılar . Ama Allah a şükür tüpüm hasar görmemişti . Tüplerime dokunmadılar doktor 3 ay veya 6 ay korun dedi . Ben 3 ay korunmayı tercih ettim . Ama 4 ya korunmuş oldum son ay eşim bedelli askerliğe gitti . Bu 4 ay zarfında kendime dikkat ettim . Yediklerime içtiklerime ve eşime de aynı şekılde abur cuburdur bunlardan uzak tutttum . Avakodo yedim demir ilaçları b12 felan kullandım eksik olan degerlerimi düzenledim . Neyse 3 ay denedik gene olmayınca ben artık stres yaptım . Kafama artık tüp bebek koymaya başlıyordum . Etrafımdaki herkes patır patır hamile kalıyordu . Doktora gittim baktı hersey gene normal ama bir rahim filmi çek genelde dedi . Bende regl olduktan sonra çekecektim regl olmadım . Megersem hamile kalmışım
Hamile kalınca gene sevinemedim şimdi de dedim acaba dış gebelik mi Buda . İnsanın bir kere başına gelince hep tedirgin oluyor . Sürekli kontrole gittim Allah a şükür degılmıs . Suan 5 aylık hamileliğimi doldurdum 6 ya giriyorum . Rabbim sana da en kısa zamanda nasip etsin .

Mesajınızı okumak iyi hissettirdi . Sağ Salim kucağınıza alırsınız inşallah. Yediklerime dikkat de etmeye çalışıyordum. Avokado , et , peynir , keten tohumu tarzı kuru yemişler de yiyordum. Regl düzeniniz nasıldı kaç günde bir oluyordunuz acaba ?

Benim düzenliydi 28-29 günde bir olurdum . Bazen 30 olurdu ama genel olarak böyleydi. Hava değişimlerinde vs ister istemez 1-2 gün aksama olurdu .

Ben de şu an hastanede kalıyorum iki doz iğne ile kürtaj oldum psikolojik olarak ve fiziken çökmüş durumdayım inşallah sağlıcakla biz de kucağımıza alırız bebeğimizi tekrar yaşanmaz bu zor günler bir daha karşımıza çıkmaz değerlerimin düşmesini bekliyoruz

Merhaba, ben de geçen sene Nisan ayında dış gebelik geçirdim. Kürtaj ve iğne ile gebelik sonlandırıldı. Ben biraz uzun tuttum korunma süresini. Doktor 3 ay demişti ama 5-6 ay ara verdik. Şimdi Allah nasip ederse tekrar hamileyim, endişelerinizi çok iyi anlıyorum çünkü ben de gebelik testim pozitif gelince tam sevinememiştim yine olumsuz bir durum olur mu diye, çok şükür şu an sağlıkla ilerliyor. Kendinize ve bedeninize güvenin inşallah sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz

Bunu okumak bile çok iyi hissettiriyor. Biz de nasipse 5 ay korunmuş olacağız sonra kan testi vericem ve denemeye başlayacağız. Resmen gün sayar oldum son 2 adetim kaldı. Korunmayı bıraktıktan kaç ay sonra gebe kaldınız

Bunu yaşamayan anlayamıyor maalesef. Hala atlatamadım. Çevremdekilere göre artık düşünmüyor olmam gerekiyormuş alışmış olmalıymışım. 75 gün geçti ama o içimdeki kötü sesler geçmedi. İçten kahkaha attıktan sonra bile vicdan azabı çekiyorum mutluluğu haketmiyor gibi. Aklıma her geldiğinde gözüm doluyor.

Aslında çok büyük bir travma insan içini ferah tutması gerektiğini bilse de hem kendisi için hem tekrar olur mu diye korkuyor yine de sonrasında sağlıcakla sorunsuz hamilelik yaşayan çok insan olduğunu duydum, benim yanımda yeni doğum yapan anne kalıyor bebeğin her gece ağlamasını dinlerken ben de odada ağlıyordum şu an durumu biraz daha kabullendim sanırım ama yine de zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum ve bu arada gerçekten zor günde böyle günlerde kim dost kim değil çok da iyi anlaşılıyormuş

Siz çok iyi anlıyorum ben ilk günler bir daha nasıl cesaret edicem diyordum, gerçekten psikolojik olarak zor bir süreç. Ama içinizi ferah tutun, en kısa sürede sağlıklı bir gebelik haberi alırsınız inşallah. Biz korunmayı bıraktıktan sonra 3. Ayda gebe kaldım

Evet umarım bir sonraki gebeliğimiz sağlıklı olur

Çok sevindim sizin adınıza

Çok geçmiş olsun , zor oluyor ama insan unutuyor emin olun

Merhabalar size biraz olsun umut olsun diye yazıyorum. Öncelikle kesinlikle olumsuz düşüncelere kapılmayın ne kadar rahat olursanız o kadar kolay hamile kalıyorsunuz bizzat yaşadık… ben de dış gebelik geçirdim ilk kez çocuk denediğimiz ay oldu ama dış gebelikti. Sonra 6 ay korunduk korktuk yine olur mu diye. Sonra denemeye başladık tekrar fakat olmadı 6 ay da öyle geçti doktora gittik klomen başladık ama tık yok. Mayıs ayında kimyasal gebelik geçirdim iyice umudum kalmamıştı … Haziran ayında kendi kendine denemeden ilaç kullanmadan yumurtlama takibi yapmadan hamile kaldım . Tabi önce korku oldu yine sağlıksız diye ama çok şükür şimdi yanımda uyuyor 25 günlük bir oğlum var lütfen kendinizi üzmeyin asla yalnız değilsiniz binlerce kadın bunu yaşıyor sayfama bakarsanız ben de defalarca konu açtım hep bir umut aradım ama doğrusu şuymuş çocuk kendi istediği zaman geliyor siz isteyince değil. Allah’a dua edin o doğru zamanda gelecek emin olun

Yine üzüldüğüm bir anda karşıma çıktı bu mesajınız. Umarım ben de güzel şeyler yazabilirim buraya oğlunuzla mutluluklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…