Dış Gebelik Serüvenim

Arkadaşlar herkese merhaba. Bana 7 martta dış gebelik teşhisi kondu. Değerlerim çok düşük olmasına rağmen 350 beta hcg ile sağ tüpümde odak göründü. Ve iki doz metotraksat sonrası değerlerim pazartesi günü itibari ile 3,10 a düşmüş. Süreci yaşayanlar bilir psikolojik olarak ve bedenen çok çok çok yıpratıcıydı.. rabbim kimsenin başına vermesin ve başına gelenlere de hayırlı acil şifalar versin inşallah.. şimdi benim sorum değerlerim düştü ama henüz ultrason ile tekrar bakılmadı bana cumartesi dr randevum ve 3 gündür falan artan ağrılarım var karın bölgesi , bel, kasıklar ve sağ tüpümde de ara ara ağrı oluyo ağrı kesici ile duruyorum.. defalarca kan testi yaptırdım zaten dr ile sürekli irtibattayım ve kan sonuçları temiz elhamdulillah. Dr bu ağrının artık dış gebelikle ilgili olma ihtimalinin çok düşük olduğunu hatta aklına gelecek en son şey olduğunu söyledi idrar yolları vs ile ilgili bi problem olabilir dedi. Değerleri düştüğü halde benim gibi ağrı çeken var mı ve bu ağrılar ne zaman geçiyor acaba ?? Gerçekten çok yıpranmış durumdayım asla aklımdan çıkmıyor benimle aynı şeyleri yaşayanlar yazabilirse çok sevinirim.

Merhabalar bi sorum olacak anladığım kadarıyla sizde benim gibi bir süreç geçirmişsiniz.

26 ocak 2022 de dış gebelik olduğu için iğne verdi doktorum 1,5 doz sonrasına 28 ocakta 2 gün sonra adetim başladı.22 şubatta da değerim sıfırladı ve doktorum asla korunma vermedi bize ara ara da kahverengi hep 3-5 gün süren lekelenmeler oluyor doktorum 6-8 haftaya kadar normal dedi tekrar regl tarihime ama benim 28 mart 2022 de tam 2 ay oldu sizce bu normal mi yada korunma olmadığı için tekrar hamile mi kaldım acaba
Bende böyle bir süreç olmadı gebeliğimde de hiç lekelenme yaşamadım ne desem yalan olur. Bi idrar testi yapın

Arkadaşlar herkese merhaba. Bana 7 martta dış gebelik teşhisi kondu. Değerlerim çok düşük olmasına rağmen 350 beta hcg ile sağ tüpümde odak göründü. Ve iki doz metotraksat sonrası değerlerim pazartesi günü itibari ile 3,10 a düşmüş. Süreci yaşayanlar bilir psikolojik olarak ve bedenen çok çok çok yıpratıcıydı.. rabbim kimsenin başına vermesin ve başına gelenlere de hayırlı acil şifalar versin inşallah.. şimdi benim sorum değerlerim düştü ama henüz ultrason ile tekrar bakılmadı bana cumartesi dr randevum ve 3 gündür falan artan ağrılarım var karın bölgesi , bel, kasıklar ve sağ tüpümde de ara ara ağrı oluyo ağrı kesici ile duruyorum.. defalarca kan testi yaptırdım zaten dr ile sürekli irtibattayım ve kan sonuçları temiz elhamdulillah. Dr bu ağrının artık dış gebelikle ilgili olma ihtimalinin çok düşük olduğunu hatta aklına gelecek en son şey olduğunu söyledi idrar yolları vs ile ilgili bi problem olabilir dedi. Değerleri düştüğü halde benim gibi ağrı çeken var mı ve bu ağrılar ne zaman geçiyor acaba ?? Gerçekten çok yıpranmış durumdayım asla aklımdan çıkmıyor benimle aynı şeyleri yaşayanlar yazabilirse çok sevinirim.
Canım bende 0 landıktan sonra arada ağrı saplanır gibi oldu 1hafta kadar ama uzun süreli değil sonra geçti şükür.

Bence normal. Bide iğneden sonra sizdemi korunmadınız hiç ?
aynen hiç korunma vermedi doktorumuz değerim sıfırlandıktan sonra sadece 5 gün kahverengi lekelenmem oldu yani adet olmadım acaba tekrar gebelik olur mu bilemedim yani 28 ocaktan bu yana regl yok

aynen hiç korunma vermedi doktorumuz değerim sıfırlandıktan sonra sadece 5 gün kahverengi lekelenmem oldu yani adet olmadım acaba tekrar gebelik olur mu bilemedim yani 28 ocaktan bu yana regl yok
Korunma vermemesi garip. Bence kan verip test yapın sonucu bende merak ettim

Sadece metotreksat. Adana da yattım sol tüpte kesem göründü hatay a dönmeme izin vermediler doktorum da tel haberleşiriz hastaneden ayrılma yatış yap dedi 😑 benim ilk dozdan sonra 4.gün değerimde ki yükseklik fazla bulununca 2 doktor karar birliğiyle 7.gün beklenmeden 2.dozum yapıldı. Öyle düştü ki sıfırlanması yine şubat sonunu buldu. O kadar dış gebelik konusu okudum daha benle benzerini yaşayan görmedim zaten 🙈
Merhaba
İlk metotreksat olduğunuzda betaniz kaçtı?

4.gun kaçtı?
7.gun kaçtı?

Merhaba
İlk metotreksat olduğunuzda betaniz kaçtı?

4.gun kaçtı?
7.gun kaçtı?
İlk dozda 2100
4.gün 2500 lerde bu aşamada ultrasonla bakıp 2.doz yapıldı 7.gün beklenmedi.
Tekrar 4 gün beklendi yanlış hatırlamıyorsam o zaman 2000falandı

Merhabalar 2020 yılında 8haftalık gebeyken çocuğumun kalbi durdu, 3ay korunduktan sonra aynı yıl mayıs ayında kimyasal gebelik geçirdim. 2021 yılında tekrar gebe kaldım ve buda dış gebelikle sonuçlandı. Eğer bu yazımı okuyorsanız muhtemelen benimle aynı durunu yaşamaktasınız. 2021 yılının Aralık ayında hamile kaldım bu gebeliğim 9 ay aradan sonra biraz geç geldi değerlerim güzel düzenli yükseliyordu derken bir hafta sonra sabah lekelenmem kanamam oldu panikle doktora gittim 3 ihtimal verdi 1.ya dış gebelik 2.ya sağlıksız gebelik 3.düşük riski olan gebelik bunu hep 2 günde bir kan vererek takip ettik değerlerim düzensiz artmaya başladı ya da aynı yerinde saymaya sonra doktor beni kürtaja aldı ve patolojiye yolladılar sonucumu 1 gün sonra kan verdiğimde beta değerim yine aynıydı metotreksat iğnesi uygulandı bu iğnede 4. Gün ve 7.gün çok önemli neyse 4 gün sonra kan verdim beta değeri yükselmişti(çok normalmiş 4.gün yüksek çıkması paniklemeyin) neyse benim bu sırada ağrım oldu hastaneye kaldirildim ve 3haftadır aralıksız kanamamda devam ediyordu tüp patladı sandık kan tahlilleri falan yapıldı devlette baktılarkı beta %15ten fazla düşmüş ameliyata gerek görülmedi taburcu ettiler ara ara kanamam ağrım hafif derecede oldu ve ben 2gün sonra beta baktırdım yine düşmüştü 1hafta sonra baktır dediler ben 5 gün sonra baktırdım şimdi değerim 0 lanmak üzere. Bu kadar ayrıntılı anlatmamamın sebebi konuyla alakalı detaylı yazan bulamadım size umut olmak istedim Allah kimseye bir daha yaşatmasın. Beta değerlerimide paylaşayım sizinle.
04.01.2022=64.9
06.01.2022=169.1
10.01.2022=363.3
12.01.2022=366.7
14.01.2022=570.7
15.01.2022=659.3
17.01.2022=972.8
19.01.2022=943.9 (Kürtaj sonrası Hcg)
24.01.2022=1315 (Metotreksat 4.günü sonucu)
26.01.2022=949.1 (Metotreksat 7. Yada 8. Gün sonucu %15 azalma var dendi)
29.01.2022=195.4
02.02.2022=37.65
Merhablar kahverengi akıntı gördünüzmü , dış gebeliğinizde??

Bende dün kan verdim.
İlk kanama geldi sonra kahverengi akıntı şeklinde haftalarca ara ara kan geldi
Dün kan verdim bende. Beklenen adet tarhimin 5. Günüydü hcg 285 , progesteron 12,26 çıktı. 2 gündür peçeteyle sildikçe kahverengi akıntı geliyor. Daha kan görmedim. Bende dış gebelikten şüpheleniyorum. Yarın tekrar kan verecem iki kat artmışmı diye?

Bende dün kan verdim.

Dün kan verdim bende. Beklenen adet tarhimin 5. Günüydü hcg 285 , progesteron 12,26 çıktı. 2 gündür peçeteyle sildikçe kahverengi akıntı geliyor. Daha kan görmedim. Bende dış gebelikten şüpheleniyorum. Yarın tekrar kan verecem iki kat artmışmı diye?
2 günde bir 1 hafta boyunca veriniz ve değerinizi yazınız bana

Canım benim adetim bı hafta gecikti. Sonra 25-26 olcakta iki gün kanamam oldu lekeye döndü. Bende tuhaf olduğunu farkettim beta verdim 29 ocakta 33.5 çıktı. 31 Ocakta 35.4 çıktı. 2 Şubat'ta ise ( tam 48 saat gecmemisti bu sefer). Beta 22.1 çıktı. 26 şubattan beri kahverengi leke geliyor. Bugün tekrar beta vercem ama korkuyorum. Tekrar yükselmiş mıdır ? Ben yine mi adet olcam kimyasalsa ? Bide senin kimyasalda baş dönmen bıçak batma gibi ağrıların oldu mu lekelenme sürecinde ? Ne zaman beta sıfır olur
Uykucupanda canım ben de benzer durumdayım. Tüm mesajlarına baktım ama sonucu ne oldu giremedim, merak ettim. Ne durumdasin

X