dış gebelik olabilir mi?

sidelya81

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
288
3
296
merhaba. geçen hafta 5 haftalıkken kimyasal gebelik sonucu bebeğimi düşürdüm. b hcg değerlerim cok az artıyordu. keseyi hiç göremedim. 1 haftadır adet görüyorum. pazartesi günü doktora gittim, rahimin içi baya incelmiş hepsi dökülmüş dedi. fakat bugün 8. günüm olmasına ragmen kanamam devam ediyor ve ara ara sağ kasığıma kıramp giriyor. dün b hcg yaptırdım ve değerim 200 cıktı. dış gebelikten korkuyorum. dış gebelik gecirip adet olan var mı acaba aranızda. yardımcı olursanız sevinirim kızlar. şimdiden tesekkurler

merhaba arkadaşım.
ben dış gebelik geçirirken adet gördüm.
ama benim kanamam hiç durmadı, çok az ve çok koyu renkli olarak devam etti.
üstelik sancıdan, ağrıdan yerimde duramıyordum.
benim bhcg değerlerim 100 ler civarındaydı farkettiğimizde.

kimyasal gebelik nasıl birşey bilmiyorum ama doktorun ayırtedebilir herhalde??
doktorundan emin değilsen, geciktirmeden başka bir doktora görün derim...

sağlıkla kal...

canım geçmiş olsun bende dış gebelik geçirdim bende kanamayla öğrendim değerler düştü sonra bi anda arttı Allah yardımcın olsun güvenmiyorsan doktoruna başka bi doktora daha görün

konuyu actığım günün akşamı hastaneye yattım. meğersem dış gebelik varmış. doktorum düşük yaptın demişti şok oldum. kızlar düşük sonrası sakın kontrollerinizi ihmal etmeyin. b hcg testlerini bi süre daha yaptırın. çok sinsi ilerliyor. hala kanamam var ve dış gebelik ürünü hala içimde. kendi kendine düşme eğiliminde olduğu için beklemedeyiz. hergün kan veriyorum. b hcg en son 260 dı. bugün tekrar baktıracağım. bebek tüplerden karın boşluğuna ilerliyormuş. oraya düşerse yüzde 50 ihtimal kendi kendini yokedermiş. diğer ihtimalde orada tutunup gelişmeye devam edermiş. işte o zaman ameliyat dedi doktor. çok moralim bozuk. bundan sonraki gebeliklerim için endişeleniyorum çünkü dış gebelik ihtimali artıyor. dış gebelikten ne kadar sonra hamile kalabilirim acaba

canım çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm bende yaşadım aynı durumu ama ameliyatla alındı sol tüpüme yapışmış ve orda gelişmiş malesef tüpümüde kaybettim ameliyattan önce 7 gün ameliyattan sonra 10 gün kanamam sürdü şimdi çok iyiyim Allaha şükür.Dediğin gibi 2. gebelikte olasılık artıyor ama Allaha sığınmalıyız ben 1 ay korunduktan sonra tekrar denemeye başladım doktorum bi sakıncası olmadığını söyledi.İnşallah ameliyata gerek kalmaz canım çok geçmiş olsun

Merhaba arkadaslar bende henuz 4 haftalik hamileyim daha yeni ogrendim hamile oldugumu.karnimda, kasiklarimda ve tek tarfli sanki bobrekelrimde bi agri var surekli.agri cok siddetli deil ama dis gebelik belirtilerini okuduktan sonra acaba demeye basladim.henuz bi kanamam falan yok.ama tek tarafli kasik agrisi gorulebiliyormus dis gebelikte.insallah normaldir hersey sali gunu dr ye gidecegim insallah ters bise yoktur.siz nasil anladiniz dis geblik oldugunu.bide olusan sancilar ilk haftalardan itibarenmi basladi?benim sancilarim cok siddetli deil sadece arada cok hareket ettigmde sanki bicak gibi batiyor sonra geri gidiyor.

cok tesekkur ederim simdiden cevaplar icin.

canım sancı normal gebeliklerde de olur kötü düşünme. b hcg değerlerin normal artış gösteriyor mu onu takip et. cünkü benim hiç normal artmamıştı. dış gebeliğin belirtileri yok malesef. normal gebelikle aynı. sadece kanaman başladıktan sonra düşük yaptım deyip devam edenler dikkatli olmalı.

canım 15 haftalık hamileyim.ilk günden bu yana tek taraflı kasık ağrım var hatta hep sol taraf.gebelikte olabiliyor.korkma.allah tamamına erdirsin.

cok tesekkur ederim kayra ve sidelyacim.bende henuz dr ye gitmedim yani kan degerimi olcturmedim ama sali gunu gidecegim insallah ozaman ogrenirim.cok tesekkur ederim herikinizede.gebelik ilk donemlerinde olabiliyor diye okumustum bende bu sancilari ama iste akla birkere takildimi insan korkuyor.cok tesekkur ederim cevaplariniz icin moralim yerine geldi biraz cok saolun.insallah Allhim hepimize bebislerimizi kucagimiza almak nasip eder.Kayra ne gzel senin 15 hafta olmus kalp atislarini falan duymussunuzdur heralde.Allah tamamina erdirsin insallah.
sevgiler...
gelismeleren haberdar ederim:)

çok geçmiş olsun sidelya.
benimde ilk başta düşükmü dış gebelikmi olduğu belli değildi.
bunu anlamanın en iyi yönü 2günde1 bhcg ye bakmak.
eğer sıfıra doğru sürekli düşüşteyse düşüktür - ki senin doktor buna bakmadan hemen düşük demiş.
eğer bigun 90, 2 gün sonra 80, 2gün sonrada 110 çıkıyorsa bu dış gebeliktir.

bana doktor kendi kendine atılacağını söyledi ama hızlandırmak için eritici iğne yaptı.
ama benim tüpümde yırtılma olduğundan, karın kısmında iç kanama oldu ve laporoskopi ile karın kısmı ve gebelik muhteviyatı temizlendi.

bana iki ay korunmamın yeterli olacağını söyledi doktor.
ama benim durumumdaki kişinin dış gebeliğin tekrarlama olasılığı yüksek olurmuş...

Arkadaşlar bende dış gebelik geçirenlerdenim. Normal gebeliklerde bhcg bir ya da iki günde sanırım iki katı düzenli artış gösterirmiş. Dış gebelikte ise bhcg iki katı değil az az artışlar gösterirmiş. Benim bu şekilde birkaç kere kan vererek üst üste anlaşıldı.

Bunun üzerine tabi birde ultrason ile rahme bakıldı ve bebeğin oluşturması gereken kesecik görülmedi. Sonunda dış gebeliği durdurmak için iğne oldum. Ancak bu şekilde düşüremedim birde iç kanama oluştu. Emin olun bu ağrıyı anlarsınız. Zaten doktorunuz dış gebelikten şüphelendiği zaman ve iğne olduktan sonra sizi neler beklediğini ne olursa kendisini aramanız gerektiğini anlatacaktır. İğneden sonra dış gebeliğin bittiğini de bir normal regli olarak ve gene bhcg seviyesine bakarak anlaşılıyor. İkisinin de olması gerekli. Düzenli olarak kan verimek gerekiyor yani.

Sonunda laparoskopi amelyatı dış gebeliği sonlandırdık. Tüpümü doktorum almadı ama çokta sağlıklı olmadığını söyledi ve bu taraftan yumurtladığım dönemde hamile kalmam durumunda gene dış gebelik yaşama olasılığımın çok yüksek olduğunu ekledi. Bu yüzden de bebek düşünmeye başladığım ay tekrar kendisine gitmemi ve ultrason ile hangi yumurtalıktan yumurtladığıma bakacağını söyledi. Eğer dış gebelik yaşadığım taraftan ise o ay korundum taki sağlıklı tüp tarafından yumurtlayana kadar. O zaman hamile kaldım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Doktorlarınıza bunu danışmanızı öneririm. Çünkü hepimizin iki tüpü var birini kaybetsek bile sağlıklı birer yedeği yaratmış allah. Ve her ikisinden de dış gebelik oluşması çok çok nadir olan birşeymiş.

Ben diğer sağlıklı tüpüm sayesinde hiç kaygı duymadan hamile kaldım ve bebeğimi kucağıma aldım. Darısı başınıza ve ikinciyi düşündüğümde gene doktoruma gidip sağlıklı taraftan hamile kalmayı düşünüyorum ki huzur içerisinde olayım.

canım geçmiş olsun sen ve senin gibi bizimle aynı durumu yaşayanlar sayesinde umutlarımız tekrar yeşeriyor.bebğin olmuş Allah analı babalı büyütsün adıyla yaşasın inşallah darısı başımıza

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım öncelikle hepinize merhaba sidelya arkadaşa çok geçmiş olsun. ben 2 yıllık evliyim kontrol amaçlı dr. gittim ve endometriozis(çikilota kisti
) çıktı sağ ve sol overde. doktor bebeğimiz oolmadığı için laparoskopi yopamayız yumurtalıkların zedelenir biran önce bebek planlayın fakat bu durumda biraz zor olabilir eğerki 4-5 ay bebek olmazsa laparoskopi yapacaz sonrada US yaparız dedi.ben en son aralık 15 de adet oldum ocakta olmadım ocak 18 de b.hcg 0.56 çıktı bir hafta sonra 2.2 çıktı şubatın 2 sinde kanamam oldu acile gittik ultrasonda görünen hiçbirşey yok fakat b.hcg 5.99 çıktı 2 gün sonrada b.hcg 2.1 çıktı ve hala kanamam yoğun bi şekilde devam ediyo ne olduğunu bi türlü anlayamadım kafam çok karışık bu konuda bilgisi olan bir arkadaş varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim :çok üzgünüm:

canım sanada çok geçmiş olsun benimde pek bilgim yok ama yaşadığın şey düşük yada dış gebelik olabilir ultrasonda da görünmedi diyorsun bir de başka bi doktora görünsen daha detaylı bakılsa tüplerine ne olduğu anlaşılır inşallah değildir ama sen tedbirli ol

belcin33 seninki kimyasal gebelik olabilir canım ama sen tabiiki doktoruna git o sana en doğru bilgiyi verecektir. Kimyasal gebelik erken düşüklere deniyor.Daha rahime yerleşemeden düşüyor yani.
Genelde kimyasal gebelikten hemen sonra hamile kalanlar çok oluyo.Hamile kalabiliyorsun yani bu çok önemli.
Sevgiler

çok teşekkür ederim makber21 arkadaşım beni dikkate aldığın için çok mutlu oldum. Allahım birdaha böyle durumlar yaşatmaz inşallah hepimizede sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip eder.

ne demek hepimiz arkadaşız burda sonuçta bazı şeyleri yaşamız görmüşüz yardımcı olmak için elimden geleni yaparım tabi..inş iyi habeler alırsın canım Allaha emanet ol

canım ben hacettepeye gidiyorum ve iki doktor kontrolündeyim kistlerden dolayı ya aslında onlara güveniyorum ama dediğiniz gibi ben yarın başka bi dr gidiyim. bide tekrar bhcg yaptırmalımıyım?

kesinlikle yaptır ve doktora öyle görün ihmal etme canım değerlerin hep çok düşük çıkmış biliyorsun normal bir gebelikte 24 saat sonra değerler 2 katına çıkıyor..inşallah hayırlısıyla atlatırsın..birde stres yapma Allaha sığın dualarınıda eksik etme

kızlar merhaba. b hcg dün yaptırdım ve yine yükselmiş. doktorum kendi kendine düşebilir demişti fakat düşmeyecek görünüyor. birazdan eritici iğne vurulmaya gideceğim. umarım işe yarar da laporoskopiye gerek kalmaz. tüpler zarar görmüştür diye cok korkuyorum. hayırlısı Allahtan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…