Merhaba arkadaşlar adetime 6 gün var test yaptım bugün doğal olarak negatif çıktı. Yumurtlama günümden beri adet olacakmışım gibi bel ağrım var. Ara sırada adet ağrısı gibi karın ağrım vardı. Ama bugün sağ kasığımda ara ara olan ve 1 saniye süren bıçak saplanır gibi ağrım oldu. Tek tarafta agrı olunca içimi bı korku kapladı. internette yazılanlara baktim tek taraflı ağrı dış gebelik olabilir falan yazıyor Sizce dış gebelik olabilir mi?
Merhaba arkadaşlar adetime 6 gün var test yaptım bugün doğal olarak negatif çıktı. Yumurtlama günümden beri adet olacakmışım gibi bel ağrım var. Ara sırada adet ağrısı gibi karın ağrım vardı. Ama bugün sağ kasığımda ara ara olan ve 1 saniye süren bıçak saplanır gibi ağrım oldu. Tek tarafta agrı olunca içimi bı korku kapladı. internette yazılanlara baktim tek taraflı ağrı dış gebelik olabilir falan yazıyor Sizce dış gebelik olabilir mi?
Yani dış gebelik tanısı koyabilmek için önce hamileliğin kesinleşmesi lazım ve hcg değeri takibi lazım. Böyle bir durumda kendinizi boş yere strese sokmayın
Yani dış gebelik tanısı koyabilmek için önce hamileliğin kesinleşmesi lazım ve hcg değeri takibi lazım. Böyle bir durumda kendinizi boş yere strese sokmayın
Merhaba dış gebelik geçiren biri olarak soyluyorum, oncelikle gebe misiniz bunu netlestirmek gerek beta vererek. Ve 2 gunde 1 defa en az 4 5 kere beta verip takip etmek gerek o da su sekilde duzensiz artiyorsa 4 5 kereye cikmak lazim 2 kere kan verip duzenli arttigini gorurseniz dış gebelikten supelenmeyin.
Agriya gelince adet gecikmemin belkide 15. Gunu falandi sol kasigima agri girdi sabah giren agri 7 8 sularinda aksam 8 9a kadar devam etti kesintisiz uzun uzun agrilar ama tatli hafif rahatsiz etmiyodu adet agrisi gibi degil baya agri vardi bende..
Not, ben reglime 2 gun kala test yaptim negatifti regli 1 gun gecikti negatifti 2. Gun gecikti negatifti 3. Gun gecikmesinde hayali cizgiydi 4. Gun hafif silik ve 6. 7. Gunune kadar hep silikde kaldi netlesemedi bir turlu bazi gunlerde aksam yaptigimda silik sabah yaptigimda negatif cikitordu kaset testlerle yaptigim testlerden anlamistim bir seylerin ters gittigini lekelenme kanama veya gogus agrisi sizisi regl sancisi vs vs hic biri yok (daha once gebelik yasadim onu kaybettim o yuzden bu kadar pinpirikli ve tecrubeliydim)
Neyse sonra kan takibi derken duzensiz artislar yani az az artiyor 2 katini gec bazilari yarisi kadar bile artmiyordu 3 kere 4 kere kan verince doktora gittim falan filan teshis konuldu.. cok uzattim ama cok pinpirikli olmayin sakin olun daha gebelik netlesmemis umarim Rabbim saglikli bebekler nasip eder hepimize.. zaten evde test yapinca, 2 kere 2 gunde 1 beta ver sonrasinda randevu alir doktora gidersin..
Ben bu beta verme durumlarinda 2 farkli doktorada gittim kafama gore hareket etmedim onuda soyliyim kotu ornek olmak istemem burada kimseye.
Bol bol dua et canım Rabbim en hayirlisini nasip etsin