Merhabalar, son 5 ay içerisinde 2 kez dış gebelik yaşadım ve bu durumun içinde olanlar için tavsiyelerim var.
Planlı gebelik durumunuz var ise 2 günde bir kan testi yaptırmanızı ve özellikle 1 kez dış gebelik durumu yaşadıysanız en başından her şeyi ile doktor kontrolünde devam edin.
1.gebeliğimde ilaç kullanılamadı zaten kanamam başlamıştı, direkt ameliyata alındım ilk ameliyatımda biraz zor oldu şok olmuştum çünkü böyle bir kaybı ilk bebekte yaşamak hastanelerde çok uğraştık bizi psikolojik olarak yıktı ama bir gün daha geç kalma durumunda daha büyük sıkıntılar yaşayabilirmişim.
2. Gebeliğimde erken teşhis ederiz hemen doktora gidelim diye düşünürken çoktan dış gebelik gerçekleşmiş ve beta değerim diğerine göre kat ve kat fazlaydı 2300 geç kalmadık ama o çok büyümüş ilaca başladık ilaçta ilk zamanlarda çok fazla gaz oluyor ağrı oluyor ama İĞNE batması gibi ağrı girince sizi yamultuyorsa hiç beklemeden hemen hastaneye gitmelisiniz çünkü iç kanama başlamış demektir, normalde hastanede yatıyordum fakat 20 senelik kedim yavrumun vefatı sonrası hemen eve döndüm. 7.gün istenen düşüş oldu, fakat 9.gün akşam ani kramp girmesi sebebiyle hemen hastaneye gittik 1 saat içinde diğer tüpüm ile beraber alındı.
Ameliyatımın üzerinden 10 gün geçti ve şunu söylemek istiyorum.
-ağrılarınızı kesinlikle dikkate alın.
-bundan sonraki gebeliğimde 10. Günden itibaren beta baktırıcam
-ÖNEMLİ OLAN SİZSİNİZ,Siz iyi olduktan sonra her şey olur
Yalnız değilsiniz, sorularınız olursa seve seve yardımcı olurum