dış gebelik hakkında yardım

karam28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
1.186
2
66
Balıkesir
arkadaşlar değeri beata hcg hormonu 2000 in üstünde olup kesecik sonradan görünen var mı aranızda, benim değerim 2800 e kadar çıktı fakat kese görünmediği için doktor dış gebelik teşhisi koydu güvenmedim başka doktora gittim o da aynı teşhisi koydu ama ben inanmak istemedim beklemek istedim eğer beklersek kanamam olacağını ve tek tüpümü kaybetme riskimin olduğunu söylediler, istemesemde ilaç tedavisi uygulamaya karar verdik ve iğneyi vurdular, bir hafta geçti ve kontrole gittiğimde değerin 5000 e çıktığını gördük, beni ultrasona aldı ve rahim içini temizleyeceğini söyledi ben de kese yi gördü ama iğneyi vurduğu için aldığını düşünüyorum... nette bakmadığım yer kalmadı 1500 ün üstünde kese hala görünmüyorsa dış gebeliktir diyor heryerde ama ben engel olamıyorum duygularıma keşke vurdurmasaydım iğneyi...... yardım edin var mı benim durumumda kimse...

sevgili arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun. topikler arasında gezinirken attığın bu başlığı gördüm ve cevap vermek istedim. çünkü ben geçen sene 2 defa arka arkaya dış gebelik geçirdim. öncelikle bu tabirle tanıştığım ilk günü hatırlıyorumda herşeye o kadar yabancı ve ürkek ne yapacağını bilmeyen çaresiz bir insandım. benim değerlerim seninki gibi 2000 lere çıkmamıştı. en fazla 250 lere kadar ufak ufak artıyordu. normal olan 2 günde en az iki katına çıkmasıdır bu değerlerin. ve her iki vakamda da koyu renkli lekenme ve kanama oluyordu yavaş yavaş. Allah kimsenin başına vermesin. zor bir durum.

senin durumunu tam olarak anlayamadım. yani ilk gittiğinde doktora değerlerin kaçtı.. hiç kanaman yada lekelenmelerin oldumu. 2 günde bir kan vererek beta hcg takibi yaptınız mı. eğer bu değerlere kadar anormal bir yükseliş vardı ise kese hala görünmedi ise, doktorlar hemen dış gebelikten şüpheleniyorlar. çünkü bu değerlere kadar kesenin çoktan görünmesi gerekirmiş. muhtemelen yeni meydana gelicek olan oluşum, rahim içinde değil de rahim dışında belki tüplere, tüp yoluna, hatta karın boşluğuna bile yerlşmiş olabilirdi. malesef bende de her ikisinde uzun uzun renkli dooplerde bakılmasına rağmen nerrede oluştuğu bulunamadı. ve doktorlarım derhal gebeliği sonlandırmak zorunda kaldılar. çünkü tüpün patlayabilir ve içi kanama ya sebep olabiilirdi. hatta tahribat nedeniyle tüpünü almak zorunda kalabilirlerdi.
bende metatrax adında 2 doz iğne vurularak gebeliğim sonlandırılmıştı. ve 10 gün içinde değerlerim yavaş yavaş sıfırlandı.. bende senin gibi aynı soruları kendime defalarca sordum ama böyle bir gebelik sağlıklı bir gidişata ışık yakmıyor ve doktorlarda hastasının sağlıgını düşünerek derhal sonlandırmak istiyorlar gebeliği..
o yüzden üzülme. bak tüplerin patlamamış şükürler olsun ki., peki iğneyi ne zaman vuruldun ve değerlerin şimdi ne kadar oldu. şuda olabilir iğneden sonra bir miktar değer yükselir ve sonradan düşüşe geçer etkisi başladıktan sonra. sen şimdi dua et,, sıfırlansın bir an önce. ve kendine çok dikkat et, sürekli tetikte ol,doktorla iletişim halinde ol. öyle kolay bişiey değil yani..
bizim bu konuda bir topiğimiz varr seni oraya yölendiriyorum.istersen oradaki arkadaşlarımızdan da bilgi alabilirsin genişçe... bi sürü aynı olayı yaşayan ve arkasındada sağlıkla gebe kalan arkadaşlarım var. tekrar geçmiş olsun.

öncelikle çok teşekkür ederim canım ilk doktora gittiğimde değerim 2100 dü ben de adet düzensizliği var sanırım geç yumurladığım için anlayamadım hamile kaldığımı ilk test yaptım negatifti 1 hafta sonra tekrar yaptım pozitif çıktı çıkar çıkmaz da doktora gittim ve değer 2100 dü kese görünmedi başka doktora gittim oda göremedi belki görünür diye 2 gün bekledim doktorun ısrarına rağmen 2800 e çıktı değer dooplere de girdim kese hiç bi yerde yok, neyse iğne vuruldu ama 2 gün sonra değil haftasına çağırdı beni ve değer 5000, şok oldum tabi ben düşecek diye beklerken iğneden sonra yükselebileceğini 2 gün aralıklarla bakmamız gerektiğini söyledi, ben de neden bakmadınız o zaman diye kızdım cumartesi 5000 olan değer dün 4090 a düştü3 haftayı bulabilir sıfırlanması dedi bak senin ne güzel 10 günde sıfırlanmış ve şu an hamilesin :) bana da umut oldun çok teşekkür ederim arkadaşım.

ooooo dün değerlerinin düşüşe geçmesi çok iyi canım yaa, bak 1000 değer birden düşmüş çok şükür.. evet senin değerlerin yüksek olduğu için 2-3 haftayı bulur sıfırlanması ve sıfırlandıktan sonrada adetinin başlaması gerek. geçmiş olsun tekrar. biz bu vakayı en iyi haliyle atlatanlardanız.. o yüzden şükretmeliyiz. kimi arkadaşların tüpleri patladı, iç kanama geçiren oldu, tüpleri alındı ( düşünsene o zaman gebelik şansı %50 azalıyor çünkü bi sağ bi sol tüpümüz var yumurtacıklarımızı spermlerle buluşturabileceğimiz)

benim ilk dış gebeliğim geçen sene martta olmuştu, iğneden dolayı ve kendimi hazır hisstmediğim için tam 6 ay korundum ve tekrar gebeliği düşündüm. fakat kasım ayında da yine aynı şey oldu. ancak ozaman iğne vurulmama gerek kalmadan değerlerim kendiliğinden sıfırlandı neyseki. dış gebelik 2. defa tekrar edince, doktor tüplerimin kapalı olup olmadığını görmek için benden hsg(rahim filmi) istedi. hafif ağrılı oluyor ama yinede çektirdim ben bu filmi. ve neyseki tüplerim açık çıktı.
rahim filminin en önemli etkisi de basınçlı bir şekilde solüsyon enjekte edildiğinden tüplerinize, olası bir yapışıklık yada yumoşların geçişini etkileyecek durumları bertaraf ederek tüplerinizin tamamen açılmasına vesile olabiliyor. ben bu filmi şubat ayında çektirdim. ardından hemen sonraki ay hamile kaldım şükürler olsun.. benim umudum kurtuluşum oldu yani.. umarım Rabbim sizlere ve tüm isteyenlerede bebiş nasib eder...umut ve duayı hiç bir zaman eksik etmeyin.. :))

mrb arkadaşlar adetim 13 gün gecikti 7. gününde acilde kan tahlili yaptırdım 74 çıktı pozitif olunca çok sevindik ilk gebeliğim 4gün sonra doktora gittik ve tekrar kan tahlili yaptı 122 çıktı.istediğim gibi değil dedi 48 saatte 2 katı artması lazımmış 2 gün sonra bir dahagel bakalım artmışmı dedi ve bugün gittik 163 e çıkmış yine istediği gibi değil dış gebelik olabilir dedi düzelmez mi acaba yaa çok tedirgin oldum 5 gün sora birdaha gidicem eğer yine yükselmemişse sonlandıracak çok üzülüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…