sevgili arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun. topikler arasında gezinirken attığın bu başlığı gördüm ve cevap vermek istedim. çünkü ben geçen sene 2 defa arka arkaya dış gebelik geçirdim. öncelikle bu tabirle tanıştığım ilk günü hatırlıyorumda herşeye o kadar yabancı ve ürkek ne yapacağını bilmeyen çaresiz bir insandım. benim değerlerim seninki gibi 2000 lere çıkmamıştı. en fazla 250 lere kadar ufak ufak artıyordu. normal olan 2 günde en az iki katına çıkmasıdır bu değerlerin. ve her iki vakamda da koyu renkli lekenme ve kanama oluyordu yavaş yavaş. Allah kimsenin başına vermesin. zor bir durum.
senin durumunu tam olarak anlayamadım. yani ilk gittiğinde doktora değerlerin kaçtı.. hiç kanaman yada lekelenmelerin oldumu. 2 günde bir kan vererek beta hcg takibi yaptınız mı. eğer bu değerlere kadar anormal bir yükseliş vardı ise kese hala görünmedi ise, doktorlar hemen dış gebelikten şüpheleniyorlar. çünkü bu değerlere kadar kesenin çoktan görünmesi gerekirmiş. muhtemelen yeni meydana gelicek olan oluşum, rahim içinde değil de rahim dışında belki tüplere, tüp yoluna, hatta karın boşluğuna bile yerlşmiş olabilirdi. malesef bende de her ikisinde uzun uzun renkli dooplerde bakılmasına rağmen nerrede oluştuğu bulunamadı. ve doktorlarım derhal gebeliği sonlandırmak zorunda kaldılar. çünkü tüpün patlayabilir ve içi kanama ya sebep olabiilirdi. hatta tahribat nedeniyle tüpünü almak zorunda kalabilirlerdi.
bende metatrax adında 2 doz iğne vurularak gebeliğim sonlandırılmıştı. ve 10 gün içinde değerlerim yavaş yavaş sıfırlandı.. bende senin gibi aynı soruları kendime defalarca sordum ama böyle bir gebelik sağlıklı bir gidişata ışık yakmıyor ve doktorlarda hastasının sağlıgını düşünerek derhal sonlandırmak istiyorlar gebeliği..
o yüzden üzülme. bak tüplerin patlamamış şükürler olsun ki., peki iğneyi ne zaman vuruldun ve değerlerin şimdi ne kadar oldu. şuda olabilir iğneden sonra bir miktar değer yükselir ve sonradan düşüşe geçer etkisi başladıktan sonra. sen şimdi dua et,, sıfırlansın bir an önce. ve kendine çok dikkat et, sürekli tetikte ol,doktorla iletişim halinde ol. öyle kolay bişiey değil yani..
bizim bu konuda bir topiğimiz varr seni oraya yölendiriyorum.istersen oradaki arkadaşlarımızdan da bilgi alabilirsin genişçe... bi sürü aynı olayı yaşayan ve arkasındada sağlıkla gebe kalan arkadaşlarım var. tekrar geçmiş olsun.