Dis gebelik hakkinda merak edilenler

3oglanannesi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
2.906
5.510
158
Merhaba kızlar bu konuyu benim gibi merak eden ve ihtiyacı olan arkadaşlar içinde açıyorum. Çünkü çok fazla araştırılarak ve karşılaşılan bir durum ve malesef hep eski tarihli.birbirimize bu süreçte destek olalım inş.

özellikle dış gebelik geçiren arkadaşlar yardımıniza ihtiyacımız var.oncelikle ben durumumu anlatayım.16 Şubat son adet tarihim.16 Mart ta adet olmam gerekiyordu olmadım.2 gün öncesinde bikere leke gelmişti devam etmedi.adet olacağım ama olmadığım gün beta hcgye baktırdım çünkü çok bel kasik karın ağrım vardı 7.12 çıktı...iki gün sonra 12oldu değer..ama ertesi gün 3 gün kanamam oldu..ben adet oldum sandım sonra ağrılarım devam edince tekrar doktora gittim 12 değerinden 4gun sonra degerim 47 olmuş.3gun sonra baktırdım 201 olmuş...2 gün sonra tekrar baktırdım 617 olmuş. Doktor değerler güzel normal gebelik dedi bi hafta sonraya kese için gün verdi.ama sonra kahverengi akintilarim olmaya başladı 4 gündür de devam ediyor.progestan baslatti.bugun keseyi görmek için gittik göremedik yine çünkü beta ancak 1218 olmuş..yani çarşamba 617 idi.pazaresi 1218 olmuş..normalde 2 kat artacağı için 2500lere ulaşması ve keseyi görmemiz gerekiyordu.simdi çarşamba tekrar gideceğim..acaba benim gibi olup yükselen var mı..yoksa dış gebelik mıdır..dış gebelik belirtileriniz nelerdi.ve o süreç nasıl ilerledi.bana kürtaj falan dedi doktor ama ortada kese yokken neyi kürtaj edecek içindeki sıvıyı mi acaba.lutfen sizlerden cevap bekliyorum...

Benim ablam dış gebelik yasadi gununden önce lekelenmesi olmustu sonra hamilelik belirtisi gibi belirti yasadi kasiklari adet olacakmis gibi agri veriyordu adeti gecikti bi kacgun sonra saglik ocağına kan verdi hamilesin dediler sonra doktora gitti kan tahlili verdi doktor bu hamilelik degil dedi bi anormal durum var diye git gide degerleri cok yuksek oldu sonra doktor kurtaj dedi ablamda cocuktur olmaz bekleyelim dedi sonra dis gebelik olturasyon fa cikmadi kac kere denediler sonra baska bi oltrasyona girdi orada gozuktu sonra yatis verdiler kurtaj yaptilar ama maalesefki dis gebelik tuplerin arkasındaymis alamadilar ignelerle düşürmeye çalıştılar ama cok sey cekti ablam Rabbim kimseye vermesin sonra degerleri dustu eger dusmeseydi ameliyat olacaktı sukur iyi simdi bence iyi bi doktora git farkli yerlerde kan tahlili verdir bi doktorla olacak is degil çünkü insAllah hamilesindir

Çok sağol canım cvp verdiğin için. Ablanın değerleri en son kaça yükseldi acaba bilgin varmı. Gerçekten zor bi süreç bakalım yarın belli olacak benimde.

Valla cnm cok yuksekti hatta 3 tane agir igne vurdular düşmesi 6 tane vurduktan sonra düştü bildiğim kadariyla seninkinden yüksekti çünkü degerler bile.doktora acayip geliyordu git baktir yarin insAllah hamile.olursun

Valla cnm cok yuksekti hatta 3 tane agir igne vurdular düşmesi 6 tane vurduktan sonra düştü bildiğim kadariyla seninkinden yüksekti çünkü degerler bile.doktora acayip geliyordu git baktir yarin insAllah hamile.olursun
Hamile olduğumu pek sanmıyorum canimya. Çünkü daha öncede hamile kaldım doğum yaptım şükür hiç böyle olmadı. Bunda anormal bişeyler olduğu belliydi zaten de mübarek hepsi birbirine benziyor işte.artik yarın gittiğimde bilgi veririm burdan.gercekten yazdıklarımız bilgi ve teselli açısından çok önemli. Çünkü insanlar bi umut bişeyler arıyorlar nette.

Dış gebelik geçiren biri olarak dilerim ki Rabbim kimseye yasatmaz ben ilk adet olmadan 9 gün önce belirtilerim basladı sonra adetim 2 gün gecikmişti kan verdim çıkmadı bana dediler 10 gün bekle ama göğüslerim oyle doluydu ki el değmiyodu yara gibiydi sonra tam 10. Gün adet oldum ama oyle böyle kanama yok aşırı kanama vardı dedim hamile değilim neyse 2 gün gecti acayip ağrılı kanamam oldu ertesi gün dr a gittim alttan bişey yok dedi beta baktı kagıtta 2400 değer vardı görünmedi başka hastaneye sevk etti gittim 5 6 dr baktı göremedi o gece yatış verildi ama kürtaj dış gebelikte olamaz sana dr nasıl kürtaj dedi anlamadım benim sağ tüpteydi neyse ertesi gün iğne vuruldu ama benim karaciğer enzimlerim cok yükseldi ikinci doz yapılamadı tek dozla değerim 4 binlerden 0 a 1 ayda düştü

Canım inşallah dış gebelik değildir eğer dış gebeliksede hemen sonlandırılması gerekir çünkü tüp alınmasına kadar gidebilir bu durum .

Değerlerin sonradan düzenli artmamış .
Belki kimyasal oluyor kendi kendine sonlanır ..
diğer ultrasonda da kese göremezse değerde 0 lanmazsa demek oluyor ki bebek tüpte biyere yerleşti o zamanda hemen sonlandırılması lazım

Dış gebelikte de genelllikle iğne ile düşürülüyor

InsAllah sorun olmaz icini ferah tut bolca dua et bu gece mubarek gece Allahin izni ile bi sorun çıkmaz

Allah allah neden kürtaj dedi ozaman. Acaba rahim içinde biriken su vs. Temizlemek içinmi acaba.gercekten zor bi süreç allah kimseye yaşatmasın.iste önceden bilmeliyiz bazı şeyleri de temkinli olalım.

InsAllah sorun olmaz icini ferah tut bolca dua et bu gece mubarek gece Allahin izni ile bi sorun çıkmaz
İnş. Canım ya.imtihan hayatta herşey. Zaten ilk hamieligimde çok kolay olmamıştı. 2 tüp bebek denemem boşa gitti.sonfa kendiliğinden yani Allahın büyük Lütfuyla hamile kaldım ve ikizlerim oldu..şimdi kaza ile hamile kalınca nasıl bukadar kolay oldu diye düşünürken kolay olmayacakmış demekki. Nasipte dış gebelikte yaşamak varmış. Rabbim kolay atlamatmayi nasip etsin inş. Bana ve yaşayan tüm kardeşlerime.

Valla kimyasal olsa ne güzel olur değer düşer kendiliğinden. Ama onu hemen nasıl anlicazki. Az bişey düşmüşse yarınki değer beklemek lazım anlamak için. Dış gebeliği anlamaları çok zor oluyormuş çünkü.

Reactions: H E
Ben yasadim canim. Degerlerim 2000 lerdeydi ama bana kimse dis gebelik demedi.kanamam baslamisti ne kese ne bebek vardi. Sadece kanda gebelik görünüyordu.kurtaj dendi oldum. Ustune gercek dis gebelik gecirdim sag tupumdeydi.igneyle dusurduler tupum kapandi. Hemen umudunu yitirme ustune 2 evladim oldu.

Amin cnm Imtihian iste gün doğmadan neler doğar Allahin izni ile buda gecer hersey iyi olur

duam senle senin gibi annelere insAllah şafi ismi hürmetine şifa bulursunuz ve insAllah bende bi an önce anne olabilirim
Şuan hiç çocuğun yokmu canım. Olur inş. Allah kimsenin kucağını boş bırakmaz merak etme.okadar ağladığım dua ettiğim zamanlar olduki. Rabbim boş çevirmedi şükür. Seninde ve isteyen herkesin de boş çevirmez. Bu mübarek gecenin hürmetine inş. Rabbim tez zamanda nasip etsin.

Allah allah neden kürtaj dedi ozaman. Acaba rahim içinde biriken su vs. Temizlemek içinmi acaba.gercekten zor bi süreç allah kimseye yaşatmasın.iste önceden bilmeliyiz bazı şeyleri de temkinli olalım.
Ben de kürtaj zannediyodum dr bana kızarak senin kürtaj olma ihtimalin yok dedi kürtaj rahmin içindekine yapılır seninki tüpte demişti

Kimyasal gebelikte yavas yavas düşmesi lazım eğer düşüp tekrar yükselirse dıl gebelik .
Bebğin yerleştiği yere göre değişiyor zorluğu inşallah hakkınızda hayırlısı neyse o olur

Yokyohhhjjjj
yok 7 aylik evliyim cok istiyoruz ama olmuyor bu ay adetimin üzerinden 3 gun gecti ama sonra adet oldum insAllah olur Amin cnm insAllah ya çok istiyoruz ama nasip olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…