Evet ama normal gebeliğe göre tüp bebekte dış gebelik oranı daha yüksek.. embriyo zaten hareketli keşke kimyasal olsaDış gebelik yumurta ve spremin rahim yerine tüpte birleşmesi ile oluşur. Sizin tüp bebek olduğuna göre doktor tarnseferi rahime yapmıştır yani dış gebelik değildir. Kimyasal olabilir
Merhabalar ,doktorunuz dış gebelikten suphelenmis . Embriyoyu tüpte gormeden teşhis etmesi zor . Yani muayeneden sonra daha net konusur. İki katı artis olmadan sağlıklı gebelik olduğu da olabiliyor . Çok nadir olsa da. Panik yapmamaya çalışın . Tüp bebek yönteminde de dış gebelik riski var ve olabiliyor. Embriyo tuplerden birine tutunuyor. Buna da dış gebelik deniyor .Merhaba 3Mayıs SAT. 18 Mayıs transfer oldum yani tüp bebek. Beta değerlerim 2 gün arayla şöyle 273_460_650 doktorum sağlıksız gebelik olduğunu söyledi son betadan 3 gün sonra kontrole gideceğim.beta ölçülüp vajinal ultrasonla bakacak duruma göre kürtaj laporoskopi vs bişeyler söyledi ben telefonda şok olduğum için çok anlayamadım…. Belirtilerinizi merak ediyorum tüp bebekte biz çok fazla ilaç kullanıyoruz ve ben transferimin 4. Günü ilacı bıraktım 8.günü kırmızı gün boyu süren kanamam oldu ilaçlarıma tekrar başladım sonra bidaha hiç kan gelmedi ağrım sızımda yok… sizce ben Şuan ne yaşıyorum ???
Bilinenin aksine rahime embriyo yerleşiyor ama kendine yer aramak için rahim içinde yada disarda geziyor tupe tutunuyor tüp bebek le dış gebelik geçiren biri olarak söylüyorum ve böyle geçiren çok kişi varDış gebelik yumurta ve spremin rahim yerine tüpte birleşmesi ile oluşur. Sizin tüp bebek olduğuna göre doktor tarnseferi rahime yapmıştır yani dış gebelik değildir. Kimyasal olabilir
Dış gebelik ultrason goruntum tüpün içinde ultrasonda görülmeden sadece kandan dış gebelik denilemez benim değerler 5 binlerdeydi ve hep 2 katı düzenli artış olmuştu 2. Denememde laporiskopi ile sol tüpüm alindi çok şükür 3 te doğru yere yerleşti çocuğumMerhaba 3Mayıs SAT. 18 Mayıs transfer oldum yani tüp bebek. Beta değerlerim 2 gün arayla şöyle 273_460_650 doktorum sağlıksız gebelik olduğunu söyledi son betadan 3 gün sonra kontrole gideceğim.beta ölçülüp vajinal ultrasonla bakacak duruma göre kürtaj laporoskopi vs bişeyler söyledi ben telefonda şok olduğum için çok anlayamadım…. Belirtilerinizi merak ediyorum tüp bebekte biz çok fazla ilaç kullanıyoruz ve ben transferimin 4. Günü ilacı bıraktım 8.günü kırmızı gün boyu süren kanamam oldu ilaçlarıma tekrar başladım sonra bidaha hiç kan gelmedi ağrım sızımda yok… sizce ben Şuan ne yaşıyorum ???
Doktor sayfasına atmıştı benimki biraz nadir di hem iç hem dış gebelik oldu malesef ikisinide kaybetmiştimDış gebelik ultrason goruntum tüpün içinde ultrasonda görülmeden sadece kandan dış gebelik denilemez benim değerler 5 binlerdeydi ve hep 2 katı düzenli artış olmuştu 2. Denememde laporiskopi ile sol tüpüm alindi çok şükür 3 te doğru yere yerleşti çocuğum
Artışlar güzel olmayınca sağlıksız bir gebelik dedi,en kötü ihtimalleri söyledi telefonla görüştük yarın gideceğim muayene edecek,iyi ihtimali de sanırım kimyasal gebelik olması.bilmiyorum ki forumda okudukça insan işin içinden çıkamıyor… size de çok geçmiş olsun. Transferden sonra pozitif olduğunu anlayınca bırakırım ilaçları bişey olmaz diye düşündümMerhabalar ,doktorunuz dış gebelikten suphelenmis . Embriyoyu tüpte gormeden teşhis etmesi zor . Yani muayeneden sonra daha net konusur. İki katı artis olmadan sağlıklı gebelik olduğu da olabiliyor . Çok nadir olsa da. Panik yapmamaya çalışın . Tüp bebek yönteminde de dış gebelik riski var ve olabiliyor. Embriyo tuplerden birine tutunuyor. Buna da dış gebelik deniyor .
Laparoskopi dediği de kapalı yontemle tüpe bakılması. Eğer enfeksiyonlu ve kötü durumda ise bir tupunuz alınır . Ben daha önce doğal yoldan dış gebelik geçirmiştim. Kendiliğinden düştü . 6 ay kadar sonra da enfeksiyonlu olduğu için tüpümun biri alındı. Zor bir işlem değil . Belki tupunuze zarar vermez bile eğer dış gebelikse .Bunları düşünmek için çok erken.
Konudan bağımsız 4.gunden sonra neden ilaclarinizi kestiniz ? Ben o kısmı anlayamadim. Çok geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun tebrikler Şuan için deDış gebelik ultrason goruntum tüpün içinde ultrasonda görülmeden sadece kandan dış gebelik denilemez benim değerler 5 binlerdeydi ve hep 2 katı düzenli artış olmuştu 2. Denememde laporiskopi ile sol tüpüm alindi çok şükür 3 te doğru yere yerleşti çocuğum
Dış gebeliğin ilaçla ilgisi olduğunu sanmıyorum.tutunmuş ama yanlış yere tutunmuş. Benimde dış gebeliğim olmuştu doğal yolla. Banada ilk önce sağlıksız dendi sonra sağ tüpte olduğu anlaşıldıArtışlar güzel olmayınca sağlıksız bir gebelik dedi,en kötü ihtimalleri söyledi telefonla görüştük yarın gideceğim muayene edecek,iyi ihtimali de sanırım kimyasal gebelik olması.bilmiyorum ki forumda okudukça insan işin içinden çıkamıyor… size de çok geçmiş olsun. Transferden sonra pozitif olduğunu anlayınca bırakırım ilaçları bişey olmaz diye düşündümgerçi bu olayın ilaçları kullanmamamla bir alakası var mı bilmiyorum yarın soracağım ama sanmam
Nasıl tedavi oldunuz iğne mi ?benim hiç ağrım sızım yok ŞuanDış gebeliğin ilaçla ilgisi olduğunu sanmıyorum.tutunmuş ama yanlış yere tutunmuş. Benimde dış gebeliğim olmuştu doğal yolla. Banada ilk önce sağlıksız dendi sonra sağ tüpte olduğu anlaşıldı
Seninde kimyasal oldu dimi Şuan ama üzülme bak beterin beteri var.. bir de sağ tüpte anlaşıldı dediğinde en son Betan kaç çıkmıştı hatırlıyor musunDış gebeliğin ilaçla ilgisi olduğunu sanmıyorum.tutunmuş ama yanlış yere tutunmuş. Benimde dış gebeliğim olmuştu doğal yolla. Banada ilk önce sağlıksız dendi sonra sağ tüpte olduğu anlaşıldı
İlk önce iğne yapıldı daha sonra iç kanama riski olduğu için laporoskopi ameliyatı oldum. Benim sağ tarafım ağrıyordu. Senin ağrın yoksa belki dış gebelik değildirNasıl tedavi oldunuz iğne mi ?benim hiç ağrım sızım yok Şuan
Benim düzenli artış olduğu için 1700 lerde göremedi önce dedi ikiz heralde gözükmüyor biraz daha bekledik 3200 lerde tüpte gördüler yolk kalp herşeyi vardı dış gebelikte baş dönmesi çok yaşadım bayılacak gibi oluyordum tansiyon çok düşüyordu benim ağrım ve kanamam hiç yoktuÇok geçmiş olsun tebrikler Şuan için debenim değerim yarın 1000 -1200 ancak olur bence rahimde varsa gözükür yoksa direk işlem yapsın beklersek benim için daha riskli olur iç kanama vs diye düşünüyorum ama bakalım kendisi ne söyleyecek
Evet kimyasal oldu şuan, evet çok üzülmüyorum dış gebelik değil en azından. 226 ile öğrendim 340 oldu, daha sonra 390 oldu kanamam oldu. 430 ile dış gebelik dendi iğne yapıldı. Benim ultrason ile sağ tüpümde gördüler. Sana tavsiyem yarın dış gebelik denirse hemen tedaviye başla çünkü iç kanama riski oluyor ama belki senin dış gebelik değildir çünkü ağrım yok diyorsunSeninde kimyasal oldu dimi Şuan ama üzülme bak beterin beteri var.. bir de sağ tüpte anlaşıldı dediğinde en son Betan kaç çıkmıştı hatırlıyor musun
bu kadar küçük değerde görebiliyorlar mı? Hem değerin küçükmüş neden iç kanama riski var dediler kiEvet kimyasal oldu şuan, evet çok üzülmüyorum dış gebelik değil en azından. 226 ile öğrendim 340 oldu, daha sonra 390 oldu kanamam oldu. 430 ile dış gebelik dendi iğne yapıldı. Benim ultrason ile sağ tüpümde gördüler. Sana tavsiyem yarın dış gebelik denirse hemen tedaviye başla çünkü iç kanama riski oluyor ama belki senin dış gebelik değildir çünkü ağrım yok diyorsun
Benimde Şuan hiç şikayet yok seninde yokmuş,yani henüz erken olduğu için mi şikayetim yok bilmiyorum off ne zor işBenim düzenli artış olduğu için 1700 lerde göremedi önce dedi ikiz heralde gözükmüyor biraz daha bekledik 3200 lerde tüpte gördüler yolk kalp herşeyi vardı dış gebelikte baş dönmesi çok yaşadım bayılacak gibi oluyordum tansiyon çok düşüyordu benim ağrım ve kanamam hiç yoktu
Beta yukseldikce oldu 1300 lerdeyken başladıBenimde Şuan hiç şikayet yok seninde yokmuş,yani henüz erken olduğu için mi şikayetim yok bilmiyorum off ne zor işen başından beri baş dönmesi bayılma hissin var mıydı acaba yoksa beta yükseldikçe mi oldu acaba
Bende geldim merkezdeyim 650 idi 3 gün geçti 1856 olmuş… sabah kanamam oldu regli mi anlamadım hafif midem bulanıyor ama stresten olabilirBeta yukseldikce oldu 1300 lerdeyken başladı
Ne dedi doktor merak ettimBende geldim merkezdeyim 650 idi 3 gün geçti 1856 olmuş… sabah kanamam oldu regli mi anlamadım hafif midem bulanıyor ama stresten olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?