Dış gebelik ameliyatı olanlar acil yardım

Bende 4 ekimde ameliyat oldum dış gebelikten ve sağ tüpüm alındı ameliyattan önce sürekli baygınlık geçiriyorum 2 ay hastanede yattım açık ameliyat oldum ve hala doktor kontrolüne gitmedim acaba ne zaman hamile kalabilirim bi de acaba ameliyat sırasında kistlerim alınmıştır doktor bana sol tarafta kıstın var demişti ameliyattan önce başka bi doktor ameliyatima girdi şimdi sürekli aklıma takılıyo

Bende 4 ekimde ameliyat oldum dış gebelikten ve sağ tüpüm alındı ameliyattan önce sürekli baygınlık geçiriyorum 2 ay hastanede yattım açık ameliyat oldum ve hala doktor kontrolüne gitmedim acaba ne zaman hamile kalabilirim bi de acaba ameliyat sırasında kistlerim alınmıştır doktor bana sol tarafta kıstın var demişti ameliyattan önce başka bi doktor ameliyatima girdi şimdi sürekli aklıma takılıyo

Geçmiş olsun cnm bende 2 buçuk ay önce dış gebelikten açık ameliyat oldum iç kanama geçirdim sağ tüpümü aldılar doktor kontrolüne gittim söylediği pek iç açıcı şeyler değildi tekrar dış gebelik geçirebilirsin dedi miyomum olduğu için sıkıntılı dedi çokta tedirgin bir kişiliğim zaten piskolojim yerle bir oldu herkez için aynı şey olacak diye bişi yok tabi daha sonra ilk adetim ve ikinci adetim aşırı kanamalı oldu çok fazla pıhtı şekilde düşürdüm et parçası gibi beni çok korkuttu acaba sen adet oldun mu ben başka bir doktora çıktım kürtaj yapalım patolojik bişi olabilir dedi beni daha da korkuttu şimdi başka bir doktora gidicem rabbim kimseye yaşatmasın

Çok geçmiş olsun. Çok zor bir süreç gerçekten de. Ben de 15 kasımda iç kanamayla acil ameliyata alınmıştım. O tarihe kadar da dış gebelik olduğu anlaşılmadı. Beta hcg düşmeye başlayınca doktorum normal düşük yapıyorsun dedi. (En yüksek değer 1182 olmuştu) Sık sık kontrole gitmeme rağmen anlaşılmadı. En son aşırı yoğun kanama, kasık ve sırt ağrısı şikayetiyle gittim beta değerim 441 olmuştu ve o gün ultrasonda anlaşıldı, ameliyat oldum. Sol tüpteydi, tüpüm alınmadan dış gebelik sonlandırıldı. Ameliyat sonrası beta hcg 85 e düştü. İki gün karnımda diren takılı kaldı. Üçüncü gün taburcu oldum. Neredeyse 40 gün olacak hala adet olmadım. Bir de ameliyattan sonra devam eden mide yanması, gaz, bulantı, karın ağrısı ve nadir de olsa kusma yaşıyorum son günlerde. Doktor her şey normal dedi ama bulantı kusmaya sebep bulamadı. Bu durumu yaşayan oldu mu? Allah kimseye yaşatmasın, beterinden korusun.

Çok geçmiş olsun. Çok zor bir süreç gerçekten de. Ben de 15 kasımda iç kanamayla acil ameliyata alınmıştım. O tarihe kadar da dış gebelik olduğu anlaşılmadı. Beta hcg düşmeye başlayınca doktorum normal düşük yapıyorsun dedi. (En yüksek değer 1182 olmuştu) Sık sık kontrole gitmeme rağmen anlaşılmadı. En son aşırı yoğun kanama, kasık ve sırt ağrısı şikayetiyle gittim beta değerim 441 olmuştu ve o gün ultrasonda anlaşıldı, ameliyat oldum. Sol tüpteydi, tüpüm alınmadan dış gebelik sonlandırıldı. Ameliyat sonrası beta hcg 85 e düştü. İki gün karnımda diren takılı kaldı. Üçüncü gün taburcu oldum. Neredeyse 40 gün olacak hala adet olmadım. Bir de ameliyattan sonra devam eden mide yanması, gaz, bulantı, karın ağrısı ve nadir de olsa kusma yaşıyorum son günlerde. Doktor her şey normal dedi ama bulantı kusmaya sebep bulamadı. Bu durumu yaşayan oldu mu? Allah kimseye yaşatmasın, beterinden korusun.

Mide bulantısı bende de var gaz aşırı kusma yok ama mide ağrısı da yapıyor ilginç şekilde bu süreç nasıl geçecek hiç belli değil valla senin kapalı ameliyat sanırım

Evet kapalı ameliyattı. İki buçuk ay olmuş size, hala devam mı ediyor mide problemi? Ameliyat öncesi hiç mide sorunum olmazdı. Neden oluyor ki acaba. İşin kötüsü doktor da bilmiyor :) mide koruyucu ilaç verdi bana ama işe yaramıyor. Nasıl olacak belli değil gerçekten de. Adet de olmadım henüz. Hayırlısı bakalım.

Evet kapalı ameliyattı. İki buçuk ay olmuş size, hala devam mı ediyor mide problemi? Ameliyat öncesi hiç mide sorunum olmazdı. Neden oluyor ki acaba. İşin kötüsü doktor da bilmiyor :) mide koruyucu ilaç verdi bana ama işe yaramıyor. Nasıl olacak belli değil gerçekten de. Adet de olmadım henüz. Hayırlısı bakalım.

Olursun inş biran önce bu hafta gelir muhtemelen adetin gelmez ise zaten doktorlar ilaç verip düzene sokuyor bnde şuan miyom ameliyatım için doktor arıyorum kapalı ameliyat yapacak güvenilir bir doktor bulunduğum şehirde yok yapan doktor hayırlısı hepimiz için

İnşallah, bekliyorum bakalım. Doktor önemli tabi. Miyom ameliyatının aciliyeti nedir. Bilmediğimden soruyorum kusura bakma. İnşallah hamilelik olursa sezaryen esnasında miyomu alıyorlar bildiğim kadarıyla.

Bnm miyomum Rahime baskı yapan cinsten riski var hamilelikte alınması gerektiğini önerdi doktor düşük riski yükseliyor yAni yaş 34 olunca riske atma der gibi konuştu doktor herşey allahtan tabi ama bilemiyorum çok kararsızım zaten

Ben ameliyatın hemen ertesi gün adet oldum bi tane doktor hatta gelip bana sıkıntılı olabilir kürtaj da olabilirsin ameliyatta dedi çok korktum ama Allah a şükür bi sıkıntım olmadı bana diren de takılmadı ama 6 gun hastanede kaldım hastaneden çıktıktan sonra herşey yine eskisi gibiydi hatta âdetlerim bile normaldi ama psikolojimi bi türlü toparlayamıyorum o kadar etkiledi ki beni hastane sadece kasıklarıma ara ara anı bi ağrı saplaniyo yerimden bile kalkamıyorum Rabbim yardımcımız olsun bebeğimizi kucagimiza almayı nasip etsin

Bnm miyomum Rahime baskı yapan cinsten riski var hamilelikte alınması gerektiğini önerdi doktor düşük riski yükseliyor yAni yaş 34 olunca riske atma der gibi konuştu doktor herşey allahtan tabi ama bilemiyorum çok kararsızım zaten
Allah ım yardımcınız olsun ben daha 23 yaşındayım ve psikolojim i bi türlü toparlayamiyorum

X