• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş etlerimden çok çekiyorum

nehirimnehir

Asktan hep sancilarim
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2012
432
9
48
diş etlerim bildim bileli hep sorun yaşatır bana sebebi ise çarpık çurpuk diş yapım ve çenemin darlığı. diş etlerimi temizletmeye gittimden çok değl 1 ay sonra hemen yine diş etlerim rahatsızlanıyor diş eti kanamalarım oluşuyo ve hızlı şekilde çürümelerim oluyo. dolgu yaptırıyorum evet ama diş etlerimden nasıl kurtulabilirim yardım arıyorum sürekli diş doktorundayım. çözümü olan arkadaşlar ltfen bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Diş etlerin için tuzlu gargara iyi gelebilir. Sabah dişlerini fırçaladıktan sonra tuzlu su ile gargara yap. Aynı işlemi gece yatmadan öncede yap. Hem fazla temizletmene gerek kalmaz hemde zamanlar kanamanı durdurur.

diş etlerim bildim bileli hep sorun yaşatır bana sebebi ise çarpık çurpuk diş yapım ve çenemin darlığı. diş etlerimi temizletmeye gittimden çok değl 1 ay sonra hemen yine diş etlerim rahatsızlanıyor diş eti kanamalarım oluşuyo ve hızlı şekilde çürümelerim oluyo. dolgu yaptırıyorum evet ama diş etlerimden nasıl kurtulabilirim yardım arıyorum sürekli diş doktorundayım. çözümü olan arkadaşlar ltfen bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

ortodontik tedavi görseniz dişetleriniz de yoluna girer mi acaba, doktorunuz bununla ilgili birşey dedi mi, çünkü çapraşık dişler çok artık biriktirir ve buda dişetlerine zarar verir doğal olarak /:

Geçmiş olsun umarım doktorlar derdine derman olurlar. Farklı bir doktora daha gitmeni tavsiye ederim. Doktordan doktora fark var...

Dişleriniz çarpıksa diş teli tedavisi görmeniz iyi olur. Sonucu da sizi mutlu eder.
Diş etleriniz ağız yapınıza göre fazla uzamış olabilir. Onu periodontologlar kesiyor.
Onun dışında fırçalama tekniklerine uymalısınız. Diş minelerine zarar vermemek için. Üst dişlerde diş etlerinden aşağıya doğru, alt dişlerde diş etlerinden yukarıya doğru yavaş bir şekilde fırçalayın.
Diş fırçanız çok sert olmamalı. Benim doktorum yumuşak uçlu diş fırçası vermişti bana. Sizde doktorunuzdan isteyebilirsiniz.
İyi bir periodontologa görünün derim. Gerekli görürlerse antibiyotikte veriyorlar.
Diş macunu olarak parodontax kullanın. Tuzlu su ile gargara yapın.

kalıcı bi çözüm için sorunu ortadan kaldırmak gerekir. eğer çene yapınız dar, dişleriniz çapraşıksa bu sorunları sürekli yaşarsınız. bu yüzden ilk olarak ortodontik tedavi görmeniz daha iyi olacaktır. bunun dışında tuzlu suyla gargara dişetlerinizi biraz rahatlatabilir. eğer uzun zamandır yaptırmadıysanız genel bi kan testi yaptırabilirsiniz ,sorun vitamin eksikliğinden yada başka bi nedenden kaynaklanıyor olabilir. dr.unuz size ortodontik tedavi önermedi mi? yada siz mi istemiyorsunuz?

dr. banada diş eti sağlığı için karadut reçeli ye bol bol dedi , çekilme başlamış dedi, arada bi sızlıyor dişlerim sebepsiz yere , bende ne olduğunu çözmeye çalışıyordum , maden suyu çok tüketiyorum ona yorumladım ama bu tuzlu gargarayı denicem bende :34: dişlerimizi yanlış fırçalıyormuşuz oda diş eti hastalığı yapıyormuş, hep yukardan aşağıya paralel yapılcakmış, ben dairesel yapıyordum oysaki , dişlerimde düzgün çürüksüz birden hassasslaştı benimde, karadutu dene bi arkadaşım güçlendirir belki :34: geçmiş olsun

Diş etlerin için tuzlu gargara iyi gelebilir. Sabah dişlerini fırçaladıktan sonra tuzlu su ile gargara yap. Aynı işlemi gece yatmadan öncede yap. Hem fazla temizletmene gerek kalmaz hemde zamanlar kanamanı durdurur.

tuzlu gargarayı hiç duymamıştım yatmadan hemen önce denicem. bide kabartma tozu deniyorum şu sıralar ve ağız gargaramda var ama bi işe yaramıyo diye düşünüyorum:( kanamalar dursun stiyorum dişçi fobim oluştu artık ya korkuyorum hem o koltuktan kalkana dek tansiyonum düşmüş oluyo illa ki. tuz çok güçlü sanırım bu durumda?

ortodontik tedavi görseniz dişetleriniz de yoluna girer mi acaba, doktorunuz bununla ilgili birşey dedi mi, çünkü çapraşık dişler çok artık biriktirir ve buda dişetlerine zarar verir doğal olarak /:

annemler ortodontik tedavi istememişlerdi o yüzden kaldı bu halde dişlerim ve acısını bugünlerde yaşıyorum ne yazık ki... bu önümüzdeki ay kararlıyım çirkin görünsemde kendim için yaptırcam.

Geçmiş olsun umarım doktorlar derdine derman olurlar. Farklı bir doktora daha gitmeni tavsiye ederim. Doktordan doktora fark var...
birçok doktora gittim önce diş etlerimi yapıyo her göründüğüm doktor ne görüyorlarsa artık üstelik temiz tutuyorum:(

Dişleriniz çarpıksa diş teli tedavisi görmeniz iyi olur. Sonucu da sizi mutlu eder.
Diş etleriniz ağız yapınıza göre fazla uzamış olabilir. Onu periodontologlar kesiyor.
Onun dışında fırçalama tekniklerine uymalısınız. Diş minelerine zarar vermemek için. Üst dişlerde diş etlerinden aşağıya doğru, alt dişlerde diş etlerinden yukarıya doğru yavaş bir şekilde fırçalayın.
Diş fırçanız çok sert olmamalı. Benim doktorum yumuşak uçlu diş fırçası vermişti bana. Sizde doktorunuzdan isteyebilirsiniz.
İyi bir periodontologa görünün derim. Gerekli görürlerse antibiyotikte veriyorlar.
Diş macunu olarak parodontax kullanın. Tuzlu su ile gargara yapın.

diş eti çekilmem var evet hatta ameliyatını söylediler ama daha zamanı var diye eklediler ve çok cüzzi bir miktardı 250 tl gibi bişidi...mikro hassas diiş fırçası kullanıyorum. parodontax kullanıyorum ve yanında kabartmatozu alıyorum. gargaram var. antibiyotik henüz vermediler ama diş etlerim için düzenli tedaviden bahsettiler:(( diş teli yapıcam artık olmuyo çok acıını çekiyorum:((

kalıcı bi çözüm için sorunu ortadan kaldırmak gerekir. eğer çene yapınız dar, dişleriniz çapraşıksa bu sorunları sürekli yaşarsınız. bu yüzden ilk olarak ortodontik tedavi görmeniz daha iyi olacaktır. bunun dışında tuzlu suyla gargara dişetlerinizi biraz rahatlatabilir. eğer uzun zamandır yaptırmadıysanız genel bi kan testi yaptırabilirsiniz ,sorun vitamin eksikliğinden yada başka bi nedenden kaynaklanıyor olabilir. dr.unuz size ortodontik tedavi önermedi mi? yada siz mi istemiyorsunuz?

çene yapım dar ve dişlerim çapraşık haklısın kesin çözümü olmadı bugüne dek. diş teli taktırcam bu durumda. önerdiler ama ailem taraftar olmadılar bu durumda bu önümüzdeki ay için kendim yaptırcam. ödemeleri hakkında bilginiz var mı? yada herhangi bir yan etkisi?? annemler dişleri çürütüyor diye yaptırmak istemiyorlardı.

dr. banada diş eti sağlığı için karadut reçeli ye bol bol dedi , çekilme başlamış dedi, arada bi sızlıyor dişlerim sebepsiz yere , bende ne olduğunu çözmeye çalışıyordum , maden suyu çok tüketiyorum ona yorumladım ama bu tuzlu gargarayı denicem bende :34: dişlerimizi yanlış fırçalıyormuşuz oda diş eti hastalığı yapıyormuş, hep yukardan aşağıya paralel yapılcakmış, ben dairesel yapıyordum oysaki , dişlerimde düzgün çürüksüz birden hassasslaştı benimde, karadutu dene bi arkadaşım güçlendirir belki :34: geçmiş olsun

annem bu yıl karadut yapmıştı hemen yemeye başlim.bende aynı durumdayım hassasyet çekilmeden dolayı yaşıyoruz. maden suyu iyi geliyor mu?tuzlu gargarayı bende deniycem. eskiden bende yanlış fırçalıyodum ama o alışkanlığım düzeldi de bu duruma çözüm bulmalıyım artık. denicem hazır annem yapmışta çok teşekkür ederim yorumlarınız için bugüden başlıyorum :)

genel olarak 2000-4000 tl arasında değişir ama her dr.un çalıştığı ücret farklıdır o yüzden bu kadara yaparlar diyemiyorum. siz her ihtimale karşı kan tahlili de yaptırın. c vitamini eksikliğinde bile dişeti kanaması görülebilir. en azından kanama böyle bir sebepten kaynaklanıyorsa dışarıdan takviye alırsınız.

bu arada ortodontik tedavinin bir yan etkisi yoktur. dişleri çürütmez. yan etkisi olmadığı gibi hem dişlerinizi hemde bozuk olan çene yapınızı da düzeltir. geçmiş olsun :)

Ben de kendimi bildim bileli diş eti problemi yaşıyorum. Özellik ağız kokusu problemi ve kanamayla o kadar çok karşılaştım ki... arkadaşlarımla konuşamazdım. Genetik olduğu için özel diş macunları, ağız bakım suları falan fayda etmiyor. 3 hafta önce doktora gittim bu güne randevu verdi. dişlerimi temizledi ve diş eti tedavisi yapacağını söyledi. 4 aralıkta tekrar randevum var... yavaş yavaş tedaviye başlayacak. bu arada bir gargara verdi markası kloroben. bölge bölge iyileştireceğini söyledi. inşallah sonuç verir. tüm değişimleri buraya aktaracağım.

Back