Diş etlerim çekiliyor LÜTFEN YARDIIIIMM...

Mezmoneri

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2013
7
0
Merhabalar. Hamileliğimin son ayında diş etlerim çekilmeye başladı. Doğumdan sonra geçer gibi oldu ama şimdi çok daha çekildi çok endişeliyim. Doktora gittiğimde yapılacak pek birşey yok gibi konuştu sert fırçalamayın dedi bu kadar. Önüne geçemez miyim? Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?

Merhabalar. Hamileliğimin son ayında diş etlerim çekilmeye başladı. Doğumdan sonra geçer gibi oldu ama şimdi çok daha çekildi çok endişeliyim. Doktora gittiğimde yapılacak pek birşey yok gibi konuştu sert fırçalamayın dedi bu kadar. Önüne geçemez miyim? Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?

Bence başka hekime görünün tedavisine başlayın yoksa hepsi dökülür diş kayıplarınız olur bunu ihmal etmeye gelmez tedavileri var geciktirmeyin..

Diş eti çekilmesiyle doktora gittim bana Sensodyn diş macunu önerdi bir de sabah akşam,tuzlu ılık su ile gargara yaptım.İnanılmaz derecede çabuk geçti. Geçmiş olsun.:nazar:

Diş eti çekilmesiyle doktora gittim bana Sensodyn diş macunu önerdi bir de sabah akşam,tuzlu ılık su ile gargara yaptım.İnanılmaz derecede çabuk geçti. Geçmiş olsun.:nazar:

Denerim bende ,peki diş fırçalamadan sonra mı yapayım yoksa fark etmez mi? Ve bir bardaga ne kadar tuz koyayım?

Bide şeyyy ,diş doktoruna mı gittiniz çekilmeyi sormak için? Benim ki hiç konuşmuyor ya,çok cekilmiş hiç birşey önermiyo

Evet diş etimde çekilme ve fırçalarken kanama oldu. Dediğim gibi çok da memnun kaldım. Sensodyn hassas diş etleri için harika. Ne zaman farklı bir macuna geçsem sorun tekrarlıyor. Ama sizdeki durumun boyutlarını ve nedenini bilemiyorum. Benim doktorum uzun uzun anlatmıştı. Zaten onun önerisiyle bu macuna geçtim. Eskiden farklı bir marka kullanıyordum.

Diş fırçalaması bittikten sonra gargara yapabilirsiniz. Bir çay bardağı ılık suya 1 çay kaşığı sofra tuzu uyguladım.Sonuç müthişti. Kanamada da çekilme de bitti. Acil şifalar.

Tuzlu su ile gargara yapabilirsiniz. Diş macunu olarak da bence en iyi Parodontax.
Ciddi bir şey olsaydı doktorunuz müdahale ederdi diye düşünüyorum.
Benim babamda da vardı. Diş eti uzmanı küçük bir ameliyatla düzeltti.

Colgate nin bir macunun önermişti doktorum ama fayda gördüğümü söyleyemem. Bugün eczane gargara verdi bu akşam başlayacağım. İnşallah bende şifa bulurum. Ayrıca tuzlu suyuda deneyeceğim. Çok teşekkür ediyorum.

Aldığım gargarayı emziren anneler kullanamıyormuş ve tüm gargaralar için bu geçerliymiş :KK43: herhangi bir veri yokmuş fakat tehlikeli olabilirmiş. Tuzlu su tek başına işe yarar inşallah :KK43:

Bende de aynı sorun vardı,dişçiye gittim gargara diş ipi falan verdi bana
Umarım sorununuz düzelir,Allah şifa versin:KK55:

yeni keşfettiğim bir şey bu tarifini vereyim denediğimde bende şok oldum temiz sandığım dişlerimin arasından çıkan döküntüleri görünce şaştım kaldım.
tarif şu...
bir su bardağı suyu kaynatın içine 1 tatlı kaşığı kekik atıp birkaç dakika daha kaynatın ocaktan alınca içine çeyrek su bardağı sirke koyup karıştırın. ılıyınca fırçaladığınız dişlerinizi bu karışımla ağzınızı iyice çalkalayıp gargara yapın ve tükürün tekrar deneyin birkaç sefer uyguladıktan sonra ağzınızdaki feraklığa inanamıycaksınız. tecrübeyle sabittir. diş etlerinede çok faydalı.

denildiği gibi küçük bir müdahaleyle hallediliyor, doktorunun detay vermeden konuştuğunu yazmışsın, tatmin olmadıysan diğerlerine görün bence mutlaka, sert fırçalamamak önemli, düzenli olarak diş taşı temizliğini yaptırmayı ihmal etme, paradontax diş etleri için etkili bir macun onu da öneririm, arkadaşların yazdığı gibi doğal formüller de işe yarayabilir, canını sıkma lütfen :-)

Hemen bi fakultenin periodontalaji bolumune gidip muayene olun sakin ihmal etmeyin cinku dis eti cekilmesi coook buyuk hasarlara yol acar dis kaybi gibi

Aldığım gargarayı emziren anneler kullanamıyormuş ve tüm gargaralar için bu geçerliymiş :KK43: herhangi bir veri yokmuş fakat tehlikeli olabilirmiş. Tuzlu su tek başına işe yarar inşallah :KK43:

Gunde en az 2 defa orta sert bir firca ile dislerini deil dis etlerinide fircalan gerekiyor onlar fircalanmamaktanda ole oluyor dis ipi tabiyki onemli ve gargara kesinlikle ama eger durmazsa dedigim gibi fakulteler

yeni keşfettiğim bir şey bu tarifini vereyim denediğimde bende şok oldum temiz sandığım dişlerimin arasından çıkan döküntüleri görünce şaştım kaldım.
tarif şu...
bir su bardağı suyu kaynatın içine 1 tatlı kaşığı kekik atıp birkaç dakika daha kaynatın ocaktan alınca içine çeyrek su bardağı sirke koyup karıştırın. ılıyınca fırçaladığınız dişlerinizi bu karışımla ağzınızı iyice çalkalayıp gargara yapın ve tükürün tekrar deneyin birkaç sefer uyguladıktan sonra ağzınızdaki feraklığa inanamıycaksınız. tecrübeyle sabittir. diş etlerinede çok faydalı.

Paylaşım için teşekkür ediyorum en kısa zamanda deneyeceğim.Bu arada bende bir formül geliştirdim ve çok faydasını gördüm paylaşmak istedim. 2/3 çay bardağı karbonat, 1 çorba kaşığı tuz (ben kaya tuzu kullandım) 1-2 çay kaşığı nane yada karanfil yağı ve az miktarda su. Diş macunu yerine bunu kullanıyorum. Çok güzel temizliyor içerisindeki tuz da diş etlerimi düzeltti. Ferahlığı yetiyor zaten :) tavsiye ediyorum. Hergün kimyasal yutuyoruz diş macunlarıyla. En iyisi doğalı. İyi günler diliyorum. İlgilenen herkese teşekkür ediyorum.

merhabalar bendede aynı sorunv var bir bardak ılık suya bir kaşık kaya tuzu koyun erisin ağzınıza alın gargara yapın yanı tuzlu suyu ağzınızda biraz tutun sonra tukurun bunu her aklınıza geldığınde uygulayın zamanla dış etlerınızde düzelme göreceksınız

3 yıldır ortodontik diş tedavisi görüyorum.Bu süre içinde bir iki küçük çok ciddi olmayan çekilme bende de meydana geldi.Diş eti çekilmesinin geri dönüşümü yok maalesef sadece ilerlemesini önleyebilirsiniz.Diş taşlarınızı temizlettirin.Her yemekten sonra dişlerinizi sağdan sola değil aşağıdan yukarıya dairesel hareketlerle fırçalayın. Fırçalamadan sonra mutlaka diş eti hastalıklarına uygun bir ağız çalkalama suyu kullanın.Mümkünse diş ipi ya da diş arası fırçası kullanın.Geçmiş olsun.

X