• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diş eti.

peaceintheworld

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
304
38
98
Herkese hayırlı gunler ben cuma gunu diş taşlarımı temizlettim temzilettikten sonra alt çenemde diş etlerimde sızlama var hep bildiğiniz bir çözüm varsa yazabilirmisiniz şimdiden teşekkurler

Doktorunla bi gorusmeni öneririm bence daha iyi olur

daha öncede temizlettirmiştim özel bi polikinlikti hiç böyle bir şey olmadı şimdi devlete temizlettirdim al çenemde damağımda hafif bi sızlama var internetten araştırdım karanfili suyla kaynatcakmışız öyle içcekmişiz yaptım şuan içiyorum herhangi bir etki yok .

Canim bende perşembe gunu temizlettm ayni sizlama var bndede doktor tuzlu gargara yap demisti midem bulandigi icin yapmiyorum ben ama soyleyeyim dedm :27:

daha öncede temizlettirmiştim özel bi polikinlikti hiç böyle bir şey olmadı şimdi devlete temizlettirdim al çenemde damağımda hafif bi sızlama var internetten araştırdım karanfili suyla kaynatcakmışız öyle içcekmişiz yaptım şuan içiyorum herhangi bir etki yok .

Arkadasin dedigi gbi tuzlu gargara dis etlerine iyi gelir. Eger gene geçmezse bi kontrok ettir ama tuzlu gargara ise yarar gibi geliyo

doktor üzerinde fazla durup, iyice temizlemeye çalışıyor sanırım onun için sızlıyor.
bana da aynısı olmuştu..
ilk temizlettiğimde ''fazla vakit geçirmiyorum dişinin üzerinde, acımayacak o yüzden'' demişti başka bir doktor.
normalmiş yani..

bir de bazı dişler diş taşı oluşumuna pek bi hevesli oluyormuş, benimki onlardan mesela:31:

Ben de karbonatlı su veya tuzlu su ile gargara yapmak iyi geliyor diye biliyorum, iyi gelmese de sonuçta zararı yok deneyebilirsiniz.

Bu arada bana da aynı dediğiniz gibi oldu, ben de hep özel muayenahaneye giderdim, bir kere devlette temizlettim dişlerimi ve benim de diş etlerim çok sızladı bahsettiğiniz gibi, daha önce hiç başıma gelmemişti oysa ki:44:

verdiğiniz cevaplardan dolayı hepinize teşekkurler tuzlu suyu bende denedim 2,3 kez yaptım sonra bıraktım devam etseydim belkide geçerdi bugun internette okudum bir bardak suya karanfil atıcakmışız 7,8 tane kaynatcakmışız öyle iççekmişiz denedim bugun oda hiç bi işe yaramadı aynı şey bendede oldu diyenler benim sızım 2 gunden beri daha ne kadar sürer :)

doktor üzerinde fazla durup, iyice temizlemeye çalışıyor sanırım onun için sızlıyor.
bana da aynısı olmuştu..
ilk temizlettiğimde ''fazla vakit geçirmiyorum dişinin üzerinde, acımayacak o yüzden'' demişti başka bir doktor.
normalmiş yani..

bir de bazı dişler diş taşı oluşumuna pek bi hevesli oluyormuş, benimki onlardan mesela:31:

Benimde cok hevesli canim yilda bir defa temizletiyorum yoksa bakteriler koku yapiyor bende:( fakat doktor bna boyle temzletmek iyi degil dedi yilda bir cok mu sence?

Benimde cok hevesli canim yilda bir defa temizletiyorum yoksa bakteriler koku yapiyor bende:( fakat doktor bna boyle temzletmek iyi degil dedi yilda bir cok mu sence?

gerçektende diş taşlarnı temizletmek pek doğru değilmiş dişleri inceltiyomuş fakat siyah siyah kötü durduğundan mecbur temizletiyoruz :(

gerçektende diş taşlarnı temizletmek pek doğru değilmiş dişleri inceltiyomuş fakat siyah siyah kötü durduğundan mecbur temizletiyoruz :(
iyide diğer türlü tartarlar dişe zarar vermiyo mu:26::26:bide koku oluşunca düşünsene:30::30:çok iğrenç oluyo nette okudum 6 ayda bir iyimiş öyle diyodu ama benim daktır yılda bir bile çok dedi:53:

diş taşlarını temizletmek kesinlikle zaralı değildir aksine temizletmemek diş eti problemlerine yol açar..diş taşı temizliğinden sonra iki hafta kadar hassasiyet görülebiliyor maalesef..tuzlu suyla gargara yapabilirsiniz arkadaşların dediği gibi normal boğaz gargaralarıda iyi gelir..geçmiş olsun..

benmde kesin bişey bildiğimden değil ama duymuştum zararlı dişi inceltiyor diye tabiki durupda çürüse daha kötü olur :)

Dis asistani olarak.dis taslarinin.6 ayda bir temizlenmesi gerekiyor zaten tartarlar dis etinde cekilme yapmasin diye.fazl distasi olanlarda zamanlayerlesen taslar dis eti cekilmesine yol aciyor.xatmadan once agiz gargarasi yaparsaniz iyi gelir

Dis asistani olarak.dis taslarinin.6 ayda bir temizlenmesi gerekiyor zaten tartarlar dis etinde cekilme yapmasin diye.fazl distasi olanlarda zamanlayerlesen taslar dis eti cekilmesine yol aciyor.xatmadan once agiz gargarasi yaparsaniz iyi gelir

beyazlatmak diş minesine zarar veriyomu:26:

ağız gargarası dediğinz nedir ?

Herkese hayırlı gunler ben cuma gunu diş taşlarımı temizlettim temzilettikten sonra alt çenemde diş etlerimde sızlama var hep bildiğiniz bir çözüm varsa yazabilirmisiniz şimdiden teşekkurler

Her hastada olmasa da bazen böyle hassasiyet olması normaldir. Tuzlu suyla gargara yapin. Karbonat vs kullanmanizi tavsiye etmem o bölgeyi daha da irrite edebilir. Eger diseti kanamaniz da varsa paradontax dis macununu deneyebilirsiniz. Geçmiş olsun

ben senin gibi düzenli yapmıyorum. dişçiye işim düştüğünde falan kendisi temizliyor zaten.
ama geçtiğimiz yıl benim için diş yılı oldu diyebilirim:27:
o dönemde bir hafta arayla doktora gitmişliğim çok oldu,
buna rağmen doktor ben senin dişini temizlemiş miydim deyip tekrar çitilemeye girişmişti :1:

zararı konusunda doktorların ortak bir fikri yok anladığım kadarıyla,
kimisi durup da zarar vereceğine temizlet daha az zarar görürsün diyor
kimisi zararsız diyor filan..

Back