• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dis eti sismesi en buyuk korkum oldu resimli

Translokasyon1521

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
3.840
4.916
158
Bugun sabah damagim kasiniyordu. Arkadasa gosterdim. Damaginda birsey yok içe dogru dis etlerin sismis dedi. Tek azi disleriminki şiş.
Nette baktim bi dolu kotu hastaliklar soledi. Korkumdan oluyorum lutfn yardim edin. Bu arada tup bebek tedavisi goruuorum hormonlar etkilermi ?

Son düzenleme:
İltihap yapmıştır. Hormonlar etkilemez. Ağız bakım suyu kullanın, sadece sorun olduğunda değil, her zaman. Elinizde varsa biraz sumak demleyin, soğuyunca gargara yapın, bir iki güne geçer muhtemelen. Yoksa elma sirkesiyle yapın aynı işi. Ama yine de imkan varsa ve hamile olmadığınızdan eminseniz diş doktoruna gidin.

Bugun sabah damagim kasiniyordu. Arkadasa gosterdim. Damaginda birsey yok içe dogru dis etlerin sismis dedi. Tek azi disleriminki şiş.
Nette baktim bi dolu kotu hastaliklar soledi. Korkumdan oluyorum lutfn yardim edin. Bu arada tup bebek tedavisi goruuorum hormonlar etkilermi ?
Hormonları etkilerini bilmiyorum ama çok büyük ihtimalle iltihaptir benimde bir ara aynen böyle şişmişti çok ağrı yapıyordu, elma yerken oraya denk geldi ama cognenemis elma değil yani hani ilk ağza alıp ısırlır ya işte o ser kısım ve tüm apartmanın duyacağı boyutta bir çığlık attım meğerse patlamış, daha sonra baya kanadı ağzımı calkaladim üzerine de gazlı bez koydum bir müddet bir şey yiyemedim sonra geçti ağrısı eser kalmadı.

Iltihap oldugunu bende dusundum hanimlar ama paralel olarak ayni yerde karsilikli olarak sis. Sonlara dogru sis. Onlerde bisey yok. Suan isteyim. Isten cikar cikmaz disci gidecem. Fakat evhamli biriyim. Cok korktum gorunce. Arkadas demeseydi farketmiyordum. Cunki agrisiz.

Merhaba, öncelikle korkulacak bir durumunuz yok. Elimizde röntgen yok ancak, o bölgede diş taşı birikiminiz olabilir, bu durum ve hormonların da etkilemesiyle lokal bir enflamasyon oluşmuş gibi duruyor. Bir diş eti hastalıkları uzmanına muayene olmanızı ve tüp bebek tedavisi gördüğünüzü de mutlaka belirtmenizi öneririm.

Tüp bebek tedavisi sırasında en ufak şeyi bile bu kadar büyütüyorsanız sıkıntı..şu sıra rahat stresssiz olmanız gerek...ağız bu kanarda şişerde her bişey olur...başka şeylere odaklanın kendinizi dinlemeyin..

diş ipi de kullanın guzel temızleyın dıslerınızı tuzlu suyla gargara da yapabılırsınız zaman zaman yasıyoruz bunu sızde ılk defa mı oldu?
bende her soguk algınlıgı öncesı olur dıs etım sıstımı bılırım kı 1-2 gune grıp olucam:)

Diş benim uzmanlık alanım . Benim de çok zorum oldu dişlerimle.

Öncelikle internetten hastalık taraması yapmayın. Çünkü kol ağrısı yazsanız bile 3 günlük ömür biçiyorlar. Dikkate almaya değmez.

Ha evet diş eti hastalıkları birçok şeyin habercisi olabilir. Fakat ağız ve diş kafa içinde olduğu için bir-çok organla ilgisi vardır...

Dis eti kanamasi durmasa ya da ciddi bir sorun varsa dis hekiminiz size gerekli testleri önerecektir zaten.

Ama sizin agzinizda öyle ciddi bi şişlik yok. Arada olur. Hiç-bir sebep yokken de olur. Bazen vitamin eksikliğinden olur. Bazen yeterince temizleyememiş olmaktan olur.

Ağzımla zorum olmayan gun sayısı azdır bende 😂

Gömülü ve kırılmış yirmilikler alakasız yerlerden çıkıyordu. Ameliyatla alındı.

Öndeki dişlerim tamamen genetik miras nedeniyle eğriydi. Arkadan 2 sağlıklı diş çekilerek tel tedavisi ile düzene sokuldu. O tel tedavisi süresince ac gezdim. Fotoğraflarıma bakamıyorum. Sanki Somaliden gelmişim gibi kemiklerim sayılıyordu.

Neyse ondeki metal teller cıktı. Fakat arka kisma ince bir tel çekildi. O da 5 senedir orda duruyor. Bazen dilim araya kaçıyor acıyor. Hele dilimde yara varsa (ki sık sık vardir) geberiyorum acıdan.

Sonra dis etlerim kaşınıyor. Çekiliyor. Yaralanıyor. Doktorlar ağzın gayet iyi diyorlar. Ama ben hissediyorum. Bende bi sorun var.
.

Her gün en azından 20 dakika fırçalarım. Sert diş fircalari aliyorum ki güzel temizlesin. Ama temizliği beni memnun etmiyor.

Ağız bakim suları kullaniyorum arada.

Bi keresinde dislerimi çamaşır suyu ile silmiştim. Çünkü temizlenmiyordu..

Ya da ben kafaya taktım bilmiyorum.

Benim de agzimla büyük husumetim var😂

Onlar şiş değil kökleri diğer dislerden farklı 3lü 4lü kökleri oluyor. Herkesinki öyledir, arkadaşının dişlerine bak istersen.

Bakin iki arkada ayni sekilde şiş

Eklentiler

• 20191014_101258.jpg
    20191014_101258.jpg
    65 KB · Görüntüleme: 673
Back