Diş eti hastalıkları ...Bilgi ve paylaşım...

muhtemelen diş fırçalama şeklin yanlıştır. söylediğinin aksine diş etinde kanama var diye fırçayı dişetine değdirmemezlik yapmamalısın. burda anlatmak zor ama biz hastalarımıza diş etinden dişe doğru süpürür hareketle fırçalamayı öneriyoruz ve uygulama esnasında ağız açık şekilde. kesinlikle sağa sola fırçalama önermiyoruz.

bir de diş taşların olabilir. diş taşı temizliğinden sonra düzgün fırçalamayla iyileşektir dişeti kanaması.

merhaba, diş etlerim çok çok açık pembe, bulunduğum ışığa bağlı olarak beyaz gözüktüğü bile oluyor, bikaç gündür gözüme daha çok çarpıyor ve endişelendim, diş taşım yok, 2 ay önce temizlettim ve 2 aydır tel kullanıyorum, tel için görüştüğüm ilk ortodontistinde dikkatini çekmişti, kansızlık var mı demişti, önceden vardı ama sorduğu zaman yoktu, yeni tahlil yaptırdım çünkü gayet iyi değerlerim, sonrada şeker hastalığımın olup olmadığını sordu, öyle bir hastalığım yok. diş etlerinin ten rengiyle alakası var mı bilmiyorum, ten rengim de genetik olarak çok beyaz, ivory tonu cildimde sırıtır. ara sıra annemin paradontaxını kullanıyorum, başka neler önerirsiniz, diş etlerimi canlı bir renge getirmek için? yaşım 19,5

Öncelikle şunu belirtmek gerek ki sağlıklı dişeti rengi kırmızı değil soluk pembedir. Kızarıklık olduğunda dişeti hastalığı habercisidir. Ancak çok çok açıksa bu kansızlık göstergesi olabilir. Ancak tamamen yapısal bir durum da olabilir.

Arkadaşlar ben de yakın zamanda flap operasyonu geçirdim. Önce derin temizleme ve küretaj yapıldı. Daha sonra dişetlerim kesilerek kemik grefisi(kemik tozu) eklendi.
Ben cook korkmuştum arkadaşlar. Ama hiç öyle olmadı. Yapılan birkaç iğne sonucunda tamamen uyuştum. Dikişlerin atıldığını falan hiç hissetmedim.
1 hafta sonunda dikişlerim alındı. Hiç kanamam olmuyo, rahatlık varmış:)

Arkadaşlar benimde bir sorum olacak. ben dişlerim için tedavi görüyorum bu cumartesi diş etlerimde derin temizlik yapılacak. İlerleyen süreçte en son işlem olarak diş beyazlatma yapılacak. Ama ben ondan önce diş yüzeyimin pürüzsüzleştirilmesini istiyorum. Dişlerim pürüzlü biraz çatlak değil çizgi şeklinde bazı yerler kalın bazı yerler ince. çok belli değil ama benim sorum şu bu pürüzleri giderme tedavisi var sanırım diş estetiği olarak. diş yüzeyi pürüzsüzleştirme yaptırsam mı acaba zararı olur mu tekrar pürüzlenir mi yada ilerleyen zamanlarda çatlaklar oluşur mu bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

diş eti hastalığı olarak geçmiyor ama zamanında ön dişimi kırdığımda yapılan kanal tedavisi yüzünden karardı diş etim.
şimdi ne yapsam ne etsem bilemedim.

Benim dişlerim berbat durumda geçen iltihap şişti ve içinden irin çıkıyordu şimdi indi doktor korkum var çok kötü çok acı çektim zamanında kipkirimizi derisi yamuk ta var wampir dilerim vardı 6 ay tel kullanım sonrası indi aşağı ama alttaki yamuk dişe bişey yapmadı salak Dr. Şimdi acısını çekiyorum tek taraflı yediğim için sol kısım tarar dolu ilerde dissiz kalırım ben daha 26 yaşındayım 15 yaşımdan beri belki dahada önceden hep bu dert basimdaydi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
ben ön dişlerimi porselen kaplattırmıştım. zirkon cinsinden hatta. yapıldığından beri yapılan dişlerin diş etlerindeki kızarıklık geçmedi.
dr. zamanla geçer demişti. gitgide belirginleşti. hiçbir ağrı sızı yok. 2 yıl oldu ama dişetlerim hala göründüğünde daha da kırmızı ve hafif şiş gibi.
ne yapmak gerek, sorun nedir acaba?

selam kızlar,
ben diş eti sorununu hallettim. çok kolay bir operasyon oldu. şimdi daha iyi görünüyor.
tavsiye deiyorum kesinlikle. bir cesaret yaptırabilirsiniz.
şimdiden geçmiş olsun herkese.

KiZlar dış eti kanaması ve renginin koyulasmasindan bende dertliydim. Sabahları dış etlerim kanıyordu , fircalarkende kanama oluyordu. Dişçiye gittim temizlendi bakım yapıldı. Dişçinin tavsiyesiyle 1 lt Sirkenin icine taze cam çıraları ekleyip kaynatiyoruz. Soguyunca suzup sabahları bununla yutmadan 1 dakika gargara yapıyoruz. Tukurdugunuzde ölü dış etleri göreceksiniz. Hemen dişlerinizi fırçalayin 1 hafta sonra kanamadan eser kalmıyor. Ayrıca disetinizin renginde pembeye donüyor. Deneyin cok memnun olacaksınız. Cam ne kadar tazeyse o kadar iyi. Ayrıca dış ipide gercekten cok önemli ihmal etmeyin.

Benim diş et raahtsızlığım olduğunu düşünmüyüroum ama bi sorum olacak dişlerimie baktığımız gibi diş etlerimize de bakmamız gerek bunun için doğru fırça doğru macun nasıl seçilir bilgsi olan var mı

merhabalar,
diş eti çekilmem var,kemik kaybı başlamış durumda.memleketteki diş doktorum periodontiste gitmem gerektiğini söyledi.izmirde olduğum için ege ünv. ne git dedi.bilgisi olan var mı bir doktor tavsiye edebilecek biri?çok korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…