Bilgisi olan yardımcı olsun lütfen!!
Kızlar abimde yıllardır diş eti sorunu var. Diş etleri çekiliyor , fırçalarken yada durduk yerde kanıyor , sürekli apse oluyor, diş etiden ameliyat oldu ama çekilöe devam ediyor ve en kötüsüde dişleri artık sallanmaya başladı dökülecek
ne yapılmalı kızlar allah için bişey söyleyin kayserideyiz varsa iyi bir doktor onada gidelim
çok geçmiş olsun ,diş fırçasını en yumuşak olanından tercih etmesi gerektiğini düşünüyorum soft ultra soft şeklinde çeşitleri var genellikle çocuklar için öneriliyor ama bizim de dikkat etmemiz gereken bir durum fırça kıllarının yumuşaklığı,ayrıca diş macunu tercihi önemli ben ve iki buçuk yaşındaki küçük kızım LR marka alovera florsüz diş macunu kullanıyoruz ve gerçekten çok memnunum benim de sık olmasa da arada bir diş eti kanamalarım olurdu şuan öyle bir sıkıntım kalmadı onu önerebilirim size (aklınıza yatarsa bana mesaj atmanızı rica ederim....)
Bilgilendirme amacı ile de şunları okumanızı isterim:
Özellikle diş eti çekilmesinin önlenmesinde diğer diş macunlarına kıyasla çok üstün bir kabiliyete sahip.
2- Diş etlerinde oluşan travmayı engelleyerek diş eti kanamalarını da minimuma indirebiliyor.
3- Aloe vera aynı zamanda diğer diş macunları ile temizlenmesi çok güç olan diş eti çizgisi üzerinde oldukça güçlü antiseptik özelliğiyle etkili temizlik yapıyor ve diş taşı (plak) oluşumunun önüne geçmeye yardımcı oluyor.
4- Ağız içi mukozasında yaralanma, yanık gibi durumlar sonucu ya da takma diş kullanımı sonucu sıkça oluşan mantar enfeksiyonunu önlemede aloe vera diş macunu antifungal etkisiyle oldukça fayda sağlıyor.
5- Antiviral etkisiyle uçuk (Herpes simplex) ve ağız içi zonası (Herpes zoster) oluşumunu engelliyor.
6- Diş çekimi, kanal tedavisi gibi müdahalelerden sonra iyileştirici, yatıştırıcı etkisi yüksektir.
7- Ayrıca diş macunumuzla birlikte ALOE VERA JEL İÇECEĞİMİZ de ağız içi sağlığının korunması, bakteri enfeksiyonlarının önlenmesi için bazı diş hekimleri tarafından günde 3 defa 1-3 yemek kaşığı ölçüsünde önce gargara olarak kullanılıp ardında yutulması şeklinde tavsiye ediliyor.
8- Aloe Vera diş macunu, diğer diş macunlarındaki kadar fazla aşındırıcı içermediğinden özellikle hassas dişler ve diş etleri için de oldukça kullanışlıdır.