Diş dolgusu sırasında ve hakkında

ZeynepcDenli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2018
80
51
43
Arkadaşlar merhaba. Tecrübemi paylaşmak ve sizden de bilgi alabilmek adına yazıyorum. 8 temmuzda son çürüğüme dolgu yapmaya gittim. Gitmeden önceki muayenede hafif bir çürük denmişti. Bir anestezi yapıldı ve oymaya başladı. Hekimime güvenim tam saygım sonsuz bu arada. Çürük temizleme işlemü sırasında canım yandı. O oydukça ben terledim. Hafif dediği çürük bayağı bir zamanını aldı. Neyse işlem bitti. Ertesi gün vs hiç ağrım olmadı. Sonraki gün başladı pir başladı. Tüm sol çeneme yayılan bir ağrı. Dayanamadım diş hekimine sorayım dedim 4.5 gün sonra. 10 güne hatta bazrn 3 haftaya kadar iyileşme süresi olur dedi. Deliler gibi de diş hekimi korkum var. Şu an tam 20 gün oldu. Hala bir ümit geçmesini bekliyorum bakalım nasıl olacak. Umarım bir mucize olur ve yarın geçer. Yine de merak ediyorum bu şekilde dolgudan sonra uzun süreli ağrı çeken var mı. Bu arada ağrım çok aşırı şiddetli değil. Ama soldaki tüm dişlere yayılan ve kesintisiz bir ağrı ve ağrı kesici alınca geçiyor

Benimde dolgu hatta kanallardan sonra hafif agrım olur ama 20 gün sürecek kadar değil acaba tam temizlenmedimi yada temizlerken çok mu derinlere diş etlerinize kadar inmek zorunda kaldı anlayamadım ama gerçekten çok uzun sürmüş geçmiş olsun

Yarın alabilirsem randevu alacağım tekrar. Bir baktırmayı düşünüyorum tabi ödüm kopuyor ama napim. Pazar sınavım var. Umarım o zamana kurtulurum

Oyma islemi sirasinda agri olabiliyor bazen ama 20 gun surmesi cok fazla bir cok kez dolgu yaptirmis biri olarak soyluyorum en fazla 1 gun suruyor agrisi oda agridan cok zedelendigi icin hafif bir sızı belki tam temizlenmedi yada dolgu tam kaplamadi biyerden hava aliyor olabilir diye dusunuyorum

O mu bilmiyorum da sol tarafımda genel bir ağrı var. Hangi diş olduğunu kestiremiyorum bile. Yarın kontrole gideceğim sabah. İnşallah sıkıntısıZ geçer de yine yazarım burdan. Dua edin bana kızlar

Akşam 6da kanal tedavisi yapılacak. Alt çene dişime olacağı için tedirginim. Alt üst farkediyor mu kanalda bilgisi olan var mı

Çürüğünüz derin olduğu için ağrınız olması normal ama 20 gün de Sürmez büyük ihtimal kanala yakındı hemen kanal yapmayalım diye yapmadı ama geçmiyorsa tekrar gidin kanala gitmiş olabilir dişiniz

Doğru kanal yapılacak bu akşam. Acaba alt çene dişine kanal zor mu olur. Üste yaptırdım ama alta ilk kez kanal yaptıracağım. Normal dolgu sırasında alt dişimde oyarken sızlama olmuştu. Umarım kanalda olmaz

Hissetmezsiniz gerilmeyin strese girerseniz geç uyuşur dişiniz. alt diş doktorun görmesi açısından daha uygun o yüzden rahat olun. Geçmiş olsun şimdiden

Kızlar an itibarı ile kanal tedavim tek aşamada bitti. Koltuğa oturana kadar hatta anestezi iğnesi yapılana kadar ufak birkaç ağlama nöbeti geçirdim itiraf ediyorum ama sonrası gerçekten rahattı. Oyma sırasında çok hafif ağrım oldu. Onun dışında bir şey yok. Umarım başarılı bir tedavi olmuştur gecem de rahat geçer. Hepinizi öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…