• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dis cikarma mi bu sizce? lutfen yardimci olun :(

Arkadaslar,tecrubeli anneler lutfen yardim edin cok kotu bi haldeyim. Bebegim henuz 3aylik oldu 2gundur cok agliyor nobet geciriyor adeta,kipkirmizi oluyor katilcak diye yuregim agzmda onu susturmaya calisiyorum. Elim ayagm bosaliyor o anlarda. Elini yiyip duruyordu nerdeyse 1aydir,hatta ögurme geliyor diye ellerini yemesine izin vermemeye calisiyordum.. dun aksam atesi 36.5 civariydi cok degil gerci ama ... calpol verdim hic bi aekilde susmadigi icin..Demin yine oyle oldu yavrum bogazini yirtarcasina agliyo. Ben de onla birlikte aglyorum o anlarda.. Sanirim dis cikarmaya basliyor. Cunku parmagimin dis yuzeyini hatir hutur dis yerlerine surtup sustu bi ara,deneyince tekrar,oyle rahatladigini farkettim....ama cok erken degil mi 3aylik daha :KK43:
Memeyi de reddediyor hatta zorlarsam iyice cildiriyor o aglama krizlerinde...
bebeğim yok ama arkadaşlardan ve kuzenlerden duydum. büyüme atakları denen durumlar varmış, bebekleri bu şekilde krize sokuyormuş. 1.5 yaşına kadar da ara ara oluyormuş. belki de dediğiniz gibi diş çıkarıyordur. :nazar:

36.5 ateş değil ki yani normal vücut sıcaklığı neden calpol verdiniz ki .Ayrıca diş 3 ayda da çıkabilir ama ilk dişler in huzursuzlguu uzun sürüyor aylarca diş belirtisi gösterebilir mesela kızım 4 aylıkken fena halde elleri ağızda kasiyordu ama 8 aylıkken göründü .diş belirtisi vardır anlattığınıza göre ama başka bir sebep de olabilir bunun yanında .nezle grip kulak boğaz enfeksiyonu idrar yolu vs yada gaz sancısı yada hiç bir sorun değil sadece diş de olabilir .daha 3 aylık bebek gözardı etmeyin bazı şeyleri derim doktora götürün geçmiş olsun

Dis degildir buyuk bir ihtimal. Birde ateside yokmus gereksiz yere ilac vermeyin. Ates icin 37.5 gecmesi gerekir ilac icin..

sende kendini sag. yoksa süttün taşlasır ateşlenirsin. hemen sıcaga yakın su ile banyo yap gögüslerine masaj yap. sütünü sag varsa biberıon ile ver cocuga. emmiyor diye sütü içerde bırakma.
Bebegim ne emzik ne biberon sevmiyo. Kasikla icirebilirim ancak. Sutu sagiyorum cok kotu olunca zaten haklisiniz.icerde.kalmasi da kotu..
Bi de pirasa havuc vs vermek cok korkunc bisey zaten daha 3aylik ek gidaya bile gecmedik,ben ellerini agzina goturunce bile tedirgin oluyorum. Cunku gecen.hafta nerdeyse morardi ellerini yerken ögurme geldigi icin. Zor kendine geldi,sarstim sirtina vurdum ters cevirdim nafile. Cok zor kendine gelebildi. Yani sebze meyve yada baska bisey vermeyi aklmdan dahi geciremem su an :(

sende kendini sag. yoksa süttün taşlasır ateşlenirsin. hemen sıcaga yakın su ile banyo yap gögüslerine masaj yap. sütünü sag varsa biberıon ile ver cocuga. emmiyor diye sütü içerde bırakma.
Bebegim ne emzik ne biberon sevmiyo. Kasikla icirebilirim ancak. Sutu sagiyorum cok kotu olunca zaten haklisiniz.icerde.kalmasi da kotu..
Bi de pirasa havuc vs vermek cok korkunc bisey zaten daha 3aylik ek gidaya bile gecmedik,ben ellerini agzina goturunce bile tedirgin oluyorum. Cunku gecen.hafta nerdeyse morardi ellerini yerken ögurme geldigi icin. Zor kendine geldi,sarstim sirtina vurdum ters cevirdim nafile. Cok zor kendine gelebildi. Yani sebze meyve yada baska bisey vermeyi aklmdan dahi geciremem su an :(

Bu aylarda gerçekten de bebeklerde meme reddi oluyor,ben de yaşadım.Çocuk aç oluyor ama emmek istemiyor.Açlıktan kıvranıyor,eziyet ediyor ama meme istemiyor.Memeyi sağıp bir kereliğine biberonla vermeyi deneyin bakalım.Eğer yine reddederse o Zaman başka ihtimalleri düşünürsünüz.Ama diş gibi gelmedi bana.Çünkü genellikle diş,çıkarken ateş,halsizlik ve huysuzluk yapar.Bunlar da çocuğun çok ağlamasına sebep olur.Bir rahatsızlık var da bebeği ağlatıyorsa vücutta da belirtilerinin olması gerekmez mi?
Ara sira gozleri kizariyor ama uykusuzken yada aglamaya yakin oluyor bu.. bence bu yuzden degil aglamasi.. gazi zaten hep var. Ama bu aglama krizi degisik turden sanki gaz gibi degil. Kaka yapamama sorunu da var ama 1aylikkenden beri var o da. Doktor cok durmadi ustunde..Su an salliyorum ayagimla besigini bi yandan da cevaplara bakiyorum buraya :( smdilik sustu ama aglamasi yakin gibi mizmzlaniyo

Bebeğiniz de fıtık olabilir mi ?
Bahsettiğiniz ağlama şekli bana fıtık olabilir gibi düşündürdü.

3 aylık çıkabilir, benim oğlumun 3.5 aylıkken 2 dişi vardı.
Bahsettikleriniz diş huzursuzluğu da olabilir, dişe eşlik eden mesela gaz vs de olabilir..
salya akıtıyor mu? Çalpol vermeyin 36,5 ateş değil.. diş etlerinde temiz bi bezle masaj yapın.
Güle güle büyütün :) kolay gelsin.

3 aylık çıkabilir, benim oğlumun 3.5 aylıkken 2 dişi vardı.
Bahsettikleriniz diş huzursuzluğu da olabilir, dişe eşlik eden mesela gaz vs de olabilir..
salya akıtıyor mu? Çalpol vermeyin 36,5 ateş değil.. diş etlerinde temiz bi bezle masaj yapın.
Güle güle büyütün :) kolay gelsin.
Tesekkur ederim siz de gule gule.buyutun :)
Salya degil de tukuruk cok fazla.var bu aralar ..kopuklu tukurukler yapiyo.dudaginin önunde hep.

bebeğim yok ama arkadaşlardan ve kuzenlerden duydum. büyüme atakları denen durumlar varmış, bebekleri bu şekilde krize sokuyormuş. 1.5 yaşına kadar da ara ara oluyormuş. belki de dediğiniz gibi diş çıkarıyordur. :nazar:
Az once internetten arastirdim.. belki de buyume atagi donemidir gercekten.. Peki ne yapmam gerek oyle bi atak durumunda.. :/

Az once internetten arastirdim.. belki de buyume atagi donemidir gercekten.. Peki ne yapmam gerek oyle bi atak durumunda.. :/

Atak döneminde bebeler çıldırabilir, memeye çok düşebilir veya meme reddini abartabilir.
Yapılacak şey sabretmek, bol bol kucaklamak, ten temasının kesilmesini istemezler pek.

Yay gibi gerilmesi gaz belirtisi.

Diş cikarirken o sekilde aglamaz canim bi doktora gotur istersen gazi fln vardir belki. Dis cikaracagi zaman surekli huzursuz olur ama katila katila da aglamaz saglik ocagina gotur goster baksinlar dis cikariyorsada jel fln verir rahatlatir bebegini

ateşi olmayan cocuga calpol vermeyin allah korusun hipotermi olacak çocuk :( 4 ay sendromu denen bişey var o dönemde bebekler yemek yemeyi yani memeyi redediyor diyordu doktorumuz.geçmiş olsun.

buyuk ihtimal bebek Ac ve meme reddi var. memeni sag bosalt lutfen sonra da siringa ile sutunu bebege ver. madem biberon almiyor. ben 4 ay oyle besledim.
ben bir hemsireden ogrenmistim internette videolari vardir veya saglik ocaginda Tecrubeli hemsireyesor siringa ile beslemeyi. agzolinin kenarindan az az sikarak besleyeceksin. Alah yarddimcin olsun.

buyuk ihtimal bebek Ac ve meme reddi var. memeni sag bosalt lutfen sonra da siringa ile sutunu bebege ver. madem biberon almiyor. ben 4 ay oyle besledim.
ben bir hemsireden ogrenmistim internette videolari vardir veya saglik ocaginda Tecrubeli hemsireyesor siringa ile beslemeyi. agzolinin kenarindan az az sikarak besleyeceksin. Alah yarddimcin olsun.

Amiiin..ne zormus cocuk buyutmek,gercekten ne emek isteyen birseymis.. Siringa ile ben de beslemistim sutum gelmediginde henuz..Fakat tekrar yapabilir miyim bilmiyorum. Neyin ne oldugunu daha tam idrak edememisken ,hemen dogum sonrasi becerebilmistim ama simdi korkuyorum biraz.. :KK43: Sanirim.bebegim ac gercekten de..Insallah duzelir hersey off :KK43:

ateşi olmayan cocuga calpol vermeyin allah korusun hipotermi olacak çocuk :KK43: 4 ay sendromu denen bişey var o dönemde bebekler yemek yemeyi yani memeyi redediyor diyordu doktorumuz.geçmiş olsun.
Ates ve agri kesici diye ...agri kesici yönunden faydalanmak.istedim acikcasi ama kotu ettim heralde :(
Ya insan caresizce napsam diye saldiriyo herseye. . :(

Diş cikarirken o sekilde aglamaz canim bi doktora gotur istersen gazi fln vardir belki. Dis cikaracagi zaman surekli huzursuz olur ama katila katila da aglamaz saglik ocagina gotur goster baksinlar dis cikariyorsada jel fln verir rahatlatir bebegini
Ben tecrubesizim yani dis nasik cikar ne tur aglar bilmiyorum ama,bence de disin boyle cikmamasi lazim. Mesela 3ayda ancak.ciksa 1dis 3ay boyunca boyle mi.olcak bebek,yazik gunah,dogali bu degildir heralde diye dusunuyorum. Her bebegin o zaman.huzursuz agresif hep aglayan hircin kirmizi suratli falan olmasi lazm. . Yarin da olursa oyle doktora goturecegim :(

Atak döneminde bebeler çıldırabilir, memeye çok düşebilir veya meme reddini abartabilir.
Yapılacak şey sabretmek, bol bol kucaklamak, ten temasının kesilmesini istemezler pek.

Yay gibi gerilmesi gaz belirtisi.
Aynen dediginiz gibi ya cildirarak meme yiyor.. mesela kafa atiyor memeye.. şlap şlap bi birakiyor bi aliyor hizli hizli hirslica yiyor elleriyle itekleyp cikinca da tekrar aninda memeyi geri istiyor. Agzinin icinde meme varken tutmak yerine saga sola kafa dondurerek iyce cildiriyor. Ama cekersem cok sinirleniyo bi sure sonra kendi tutup emiyo falan...Ya daa hic yemiyo memeyi direkt reddediyo .. :(

Back
X