• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dis cikarma mi bu sizce? lutfen yardimci olun :(

lightpinklady

Bslngc:74.7 Gncl:63.2 Hedef:62 12ay
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
3.084
2.810
83
Arkadaslar,tecrubeli anneler lutfen yardim edin cok kotu bi haldeyim. Bebegim henuz 3aylik oldu 2gundur cok agliyor nobet geciriyor adeta,kipkirmizi oluyor katilcak diye yuregim agzmda onu susturmaya calisiyorum. Elim ayagm bosaliyor o anlarda. Elini yiyip duruyordu nerdeyse 1aydir,hatta ögurme geliyor diye ellerini yemesine izin vermemeye calisiyordum.. dun aksam atesi 36.5 civariydi cok degil gerci ama ... calpol verdim hic bi aekilde susmadigi icin..Demin yine oyle oldu yavrum bogazini yirtarcasina agliyo. Ben de onla birlikte aglyorum o anlarda.. Sanirim dis cikarmaya basliyor. Cunku parmagimin dis yuzeyini hatir hutur dis yerlerine surtup sustu bi ara,deneyince tekrar,oyle rahatladigini farkettim....ama cok erken degil mi 3aylik daha :(
Memeyi de reddediyor hatta zorlarsam iyice cildiriyor o aglama krizlerinde...

Bazıları erken çıkarır ama bı bakmak lazım ağzına
Bide 3 aylıkken meme reddi yaşıyor bebekler
Kolay gelsin
Bende ikiz kızlarımla uğraşıyorum:)
5 aylıklar aynı sizin anlattığınız gibiler

images.webp
fikir olsun once en on iki dis cikar

Bizimde 3 aylikken emmek istemedi halada oyledir emmek istemiyo uyanikken...bende dis cikacak zannettim ama 5 ay bitti daha yok disleri...uyuyunca emzirin birakmasin kuzu

3. Ayda da çıkabilir ama bence yine de bi doktora gösterin. Dişe benzetemedim ben o şekilde ağlaması tuhaf.

Diş olduğunu hiç sanmıyorum ama siz yine de doktora danışın.

Ateşi olmayan bebege calpol verilmez. Bu tip şeylerle ne kadar geç tanışırlarsa o kadar iyi.

3 aylıkken ben de kızımla böyle ağlama nöbetleri ve meme reddi yaşadım. Eğer fiziksel başka hiçbir bulgu yoksa birkaç gün daha gözlemleyin. Belki atak dönemindedir. Kendiliğinden geçmezse idrar tahlili, kan tahlili, kulak enfeksiyonu vs. baktırabilirsiniz.

Kolay gelsin :)

Dişle doğan bebek bile var .
Dişi çıkıyor olabilir . Keşke sağlık ocağına götürseydiniz .
Bence acile gidin hem doktor baksın . Doktorun verdiği ilacı kullanırsınız en azından .
Hem de bu durumla ilgili bilgi verir size .

Dişle doğan bebek bile var .
Dişi çıkıyor olabilir . Keşke sağlık ocağına götürseydiniz .
Bence acile gidin hem doktor baksın . Doktorun verdiği ilacı kullanırsınız en azından .
Hem de bu durumla ilgili bilgi verir size .
Keske goturseymisim bugun evet. Ama ben 1gunluk oyle olmustur sandim. Bugun de huzursuzdu ama ..aksama dogru cildirmaya basladi.. :(

Yenidoganken de ara sira aglayip memeyi reddediyordu. Yay gibi gerilip kendini geriye atiyordu. O aralar ayaga kalkip kucagmda sallayarak sakinlestirip.meme verebliuordum.. Smdiki nobeti degisik,katilircasina cok yuksek sesle bogazini yirtarcasina agliyor :(

Benim kızım 5 aylıkken çıkarmıştı ilk dişini. Ön alt diş çıkar ilk olarak. Ama erkenden kaşınmaya başlayabilir. Kızım diş çıkaracağı zaman haftalar öncesinden gece uykuları huzursuzlaşır, dakka başı uyanmaya başlardı. İştahsızlık, ateş de yapabilir. Doktora danışın, bir jel var dişe sürülünce rahatlatıyor, belki ondan verir uygun görürse. Diş kaşıma oyuncaklarından da edinebilirsiniz

Ya aslinda meme reddi normalde yok,bu aglama krizi gelince tek susturabildigim seyi de kullanamiyorum. Meme de istemiyo :( Hic bi sekilde susturamiyorum katilip kalcak nefessiz diye korkuyorum. Napcagimi sasryorum. Deli dana gibi evin icinde bi oraya bi buraya kosuyorum :(
Bazıları erken çıkarır ama bı bakmak lazım ağzına
Bide 3 aylıkken meme reddi yaşıyor bebekler
Kolay gelsin
Bende ikiz kızlarımla uğraşıyorum:)
5 aylıklar aynı sizin anlattığınız gibiler

Canım,bazı bebekler erken diş çıkarabilir ama senin bebeğinin ateşi yokmuş.Eğer başka bir derdi yoksa ve ellerini yiyecek gibi ağzına sokuyorsa çocuğun karnı aç denektir.Benim çocuğum 3 aylıkken çok acıktığında ellerini yutacak gibi ağzına sokardı.Bebekler çok açken çok şiddetli ağlar.Emziriyor musun bilmiyorum,sütünü sağıp ne kadar çıktığına bir bak,bebeğin doyduğundan emin ol.O Zaman yine aynı şikayetler devam ederse bir doktora gösterirsin.

Canım,bazı bebekler erken diş çıkarabilir ama senin bebeğinin ateşi yokmuş.Eğer başka bir derdi yoksa ve ellerini yiyecek gibi ağzına sokuyorsa çocuğun karnı aç denektir.Benim çocuğum 3 aylıkken çok acıktığında ellerini yutacak gibi ağzına sokardı.Bebekler çok açken çok şiddetli ağlar.Emziriyor musun bilmiyorum,sütünü sağıp ne kadar çıktığına bir bak,bebeğin doyduğundan emin ol.O Zaman yine aynı şikayetler devam ederse bir doktora gösterirsin.
Meme emmiyo iste aglarken deniyorum istemiyo :KK43: hatta istahsizlik var diyebilirm memem acimaya basladi sutten dolayi aslnda emse rahatliycam :KK43:
Acsa yesin o zaman. niye yemiyooo:KK43:

Arkadaslar,tecrubeli anneler lutfen yardim edin cok kotu bi haldeyim. Bebegim henuz 3aylik oldu 2gundur cok agliyor nobet geciriyor adeta,kipkirmizi oluyor katilcak diye yuregim agzmda onu susturmaya calisiyorum. Elim ayagm bosaliyor o anlarda. Elini yiyip duruyordu nerdeyse 1aydir,hatta ögurme geliyor diye ellerini yemesine izin vermemeye calisiyordum.. dun aksam atesi 36.5 civariydi cok degil gerci ama ... calpol verdim hic bi aekilde susmadigi icin..Demin yine oyle oldu yavrum bogazini yirtarcasina agliyo. Ben de onla birlikte aglyorum o anlarda.. Sanirim dis cikarmaya basliyor. Cunku parmagimin dis yuzeyini hatir hutur dis yerlerine surtup sustu bi ara,deneyince tekrar,oyle rahatladigini farkettim....ama cok erken degil mi 3aylik daha :KK43:
Memeyi de reddediyor hatta zorlarsam iyice cildiriyor o aglama krizlerinde...
hem diş hemde gaz gibi duruyor. mesela soracagına yarın bir doktr. götürsen ? belki grip olacak ?
ayrıca diş ise agzında ki zorlanmayı gideren azaltan kremlerden verir doktor. bir de diş kaşıyısı al. onu ısırsın yeni cıkan dişler kaşınır. hemde bayya fazla. !!!!!!!!!!sakın prasa havuc gibi şeyler verme bogazına kacar kurtaramasın...!!!!!!!!!!!!!!

Meme emmiyo iste aglarken deniyorum istemiyo :KK43: hatta istahsizlik var diyebilirm memem acimaya basladi sutten dolayi aslnda emse rahatliycam :KK43:
sende kendini sag. yoksa süttün taşlasır ateşlenirsin. hemen sıcaga yakın su ile banyo yap gögüslerine masaj yap. sütünü sag varsa biberıon ile ver cocuga. emmiyor diye sütü içerde bırakma.

Bu aylarda gerçekten de bebeklerde meme reddi oluyor,ben de yaşadım.Çocuk aç oluyor ama emmek istemiyor.Açlıktan kıvranıyor,eziyet ediyor ama meme istemiyor.Memeyi sağıp bir kereliğine biberonla vermeyi deneyin bakalım.Eğer yine reddederse o Zaman başka ihtimalleri düşünürsünüz.Ama diş gibi gelmedi bana.Çünkü genellikle diş,çıkarken ateş,halsizlik ve huysuzluk yapar.Bunlar da çocuğun çok ağlamasına sebep olur.Bir rahatsızlık var da bebeği ağlatıyorsa vücutta da belirtilerinin olması gerekmez mi?

Ben diş olduğunu sanmıyorum. Meme reddi yaşıyorsunuz ondan dolayı huysuzluğu

Back
X