• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi diş çıkarma deneyimleriniz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gorkem06

dumadumadum
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
196
5
96
Ankara
kızlar,
5 aylık bebişimin diş çıkarıp çıkarmadıgını anlamaya calısıyorum.uykularımız cok düzensizleşti, elimiz hep agzımızda, bol salya akıtıyoruz ve iştahımız kesik...acaba diş mi çıkarıyoruz dersiniz.deneyimlerinizi paylaşın ki benim gibi anneler tecrübelerinizden faydalansın...yerimseniben

canim ya,benim bebisde yaklasik 1 hafdadir fena halde cekdiriyor,huyu suyu degisdi bi anda,oglum 6 ay3 hafdalik ,daha disi yok ama normal yemek yiyen uykusunu duzenli uyuyan oglum bir anda degisdi duzen bozuldu yani,kilo atmaya basladi birde uykusunda devamli rahatsiz oluyor aglayarak kalkiyor her 15 dakkadabir,eline gecen her seyi agzina sokmaya calisiyor yataginin tahtalarini bile kemirmeye calisiyor ates yok ama,sanki bir yeri agriyormus gibi hep huyszanlayamiyorum acaba dismi cikariyor,doktora göturdum ,hic birseyi yok dedi hafdaya tekrar gidicem bakalim.

merhaba gorkem06 ben başka bi konudada sana bahsetmiştim diş çıkartmayla ilgili belki hatırlarsın benim oğlum şelale gibi salya akıtıyodu elleri yumruk şeklinde ağzındaydı uykuları zaten düzensiz olduğu için anlayamadım onu ama hiç iştah problemi olmadı aynı şekilde emmeye devam etti ama ilginç olan kilo vermişti onu anlayamadık işte ben şimdi 2.dişimizi bekliyorum çıkan dişin yanındaki kabardı beyazlaştı ondan da anlaşılıyo zaten

ve beklenen oldu bebeğim 9 gün arayla 2. dişini patlattı :) bu arada bizim bi de gaz problemimiz vardı bu dönemde çıkartırken ağlattı baya bi zaten ishal kabız falan olabilirmiş onlar olmadı ama gaz sancıları baya bi oldu

ve beklenen oldu bebeğim 9 gün arayla 2. dişini patlattı :) bu arada bizim bi de gaz problemimiz vardı bu dönemde çıkartırken ağlattı baya bi zaten ishal kabız falan olabilirmiş onlar olmadı ama gaz sancıları baya bi oldu

hayırlısı olsun arkadaşım...
benim kızımda 4üncü ayını bitirdi. elleri hep ağzında. daha doğrusu sırf 2 parmağını sokuyo ağzına. damaklarında ısırıyo gibi. bi de bu günlerde kaka yapması da azaldı. kabız değil ama eskiden her gün yapardı şimdi 3 günde bir yapıyo. iştahsızz... acaba diş çıkarıyo olabilirmi yaniii??* öyle mi oluyo diş çıkarma öncesinde ki??

teşekkür ederim valla benimkinde dediğim gibi ben anlayamadım bi anda bi baktım çıktı uyku bozukluğu oldu ben hep gaza yordum huzursuzluk oldu baya bi sanırım gazını çoğalttı diş çıkarması artık öyle diyorum hayırlısı sizin bebişlerinize inşallah çok sıkıntı yapmadan çıkartırlar benim oğlum 2,5 aylıktan beri felaket ellerini ısırıp salya akıtıyodu doktor kendini hazırlıyo diş çıkartmaya demişti her bebeğin değişik oluyo işte

nakredusa, hayırlı olsun bebişinin ikinci dişi opuyorumnanaktan, darısı bizim ilk incimizin başına...Bizim gaz problemimiz 3. aydından sonra oldukca azalmıştı ve senin durumunda oldugu gibi ben de önceleri gazı yeniden arttı sanıyordum ama galiba yanılmışım.Zaten gaz süreci hafifledikten sonra tekrar uzun süren bir gazlı döneme girildigini hiç duymadım - ki en gazlı dönemlerde bile sabaha kadar uyurdu bebikim. Kabızlıgı arttı benimkinin de, ama beni en çok şaşırtan esmasalım, tıpkı senin durumunda oldugu gibi bayıldıgı anne memesini ve elini sabırsızlıkla uzattıgı diger ek besinleri bile reddecek kadar iştahsızlaşması. Tabi bir şekilde yemeye zorluyorum onu, bilemiyorum ne kadar dogru ama... Ek besine geçtim iki gündür daha iyi uyuyor, ama cok vermiyorum, yine süt agırlıklı gidiyorum. Yine de bence dişten dolayı memeyi düzgün almıyor ve iyi uyumuyordu. Cok az bile olsa ayına uygun ek gıdayla beslemek uyumasını kolaylaştırıyor gibi geldi bana...

Bu arada görünürde henüz diş yok. Yalnız emmesi için mememi verdigimde ısırmaya başladı, ve acıtıyor bayagı (böyle bir işareti var mı diş çıkarmanın?) Uyku düzeni degiseli neredeyse 3 hafta oldu. ıştahı kesileli 2 gün. Ve salya akıtmaya 3,5 aylık civarı başlamıştı. Bu veriler ışıgında ne zaman cıkarır acaba dişini minik böcüğüm? yani ilk dişi çıkarma süreci ne kadar sürüyor ortalama? (biliyorum ki bebekten bebege değişecektir)
Ayh ne sabırsız bir anneyim degil mi:kedi:

teşekkür ederim gerçekten güzel bi hismiş bebeğinizin geliştiğini büyüdüğünü görmek bende çıkmadan galiba galiba derken senin gibiydim :) benim oğlumda çıkmasına yakın çok ısırmaya başlamıştı bu bi işaretmidir bilmiyorum ama olabilirde çok sıkıntı çekmeden çıkarır inşallah malum ateşlenenler oluyo o dönemde çıkartırsa aklında olsun hasta insanlardan uzak tut hassas oldukları dönem malum hemen hastalanabiliyolarmış

bebislerinizin disleri hayirli olsun darisi basimiza insallah,ya kizlar bisey sorucam,bu dis cikarken belli bir degisiklik oluyormu dis etinde bir farklilik,oluyosa nasil bir degisiklik?dis cikmadan önce gözukuyormu dis etinden yoksa sertlesiyormu,ben bakdim elimlede bir farklilik göremedim,sizler farkettinizmi?

benim bebeğimde diş etinde bi beyazlaşma oldu kabardı orası sertleşme oldu ama hemen patladı öyle uzun bi süre geçmeden

Back
X