Isı Yalıtımında Dikkat Edilmesi Gereken Konular ve Uygulama Şekli;
- Uygulama Zemininin temiz olması, toz ve kirden tamamen arındırılması
- Yapıştırıcı Harcın kıvamında karılması, ince veya kalın olmamasına dikkat edilmesi
- Yapıştırıcı Kenarlara mala ucuyla kesintisiz en az 25 mm kalınlığında ve ortaya 3 adet orantılı öbek olarak sürülmeli
- Yalıtım Levhasına eşit seviyede sürülmesi ve Yalıtım Plakasının Bina yüzeyine temas ettirilmeden yapıştırılması
- Uygulama esnasında Isı köprülerine ve Yağmurlukların ısı köprüsü oluşturmaması dikkat edilmesi gereken konular arasındadır
- Yapıştırma esnasında terazi kullanılması ve bu sayede Cephe eğriliklerinin giderilmesi, pencere ve Kapı kenarlarının Yapıştırıcı ve Sıva harçlarıyla teması önlenmeli veKapı ve Pencere kenarlarına Kompri-Isı yalıtım Bandı monte edilmesi gerekir
- Yalıtım Levhasının Yatay ve dikey Eklerinin şaşırtmalı olması ve kesinlikle eklem aralarında boşluk kalmaması gerekir
- Dübellerin 4 Köşe ve 1 adet ortaya montelenmesi ve Dübel kafalarının tamamen kaybolması gerekir.
- Levha üzerine File montesi sırasında ek yerlerinin en az 10 cm üst üste gelmesi
- Tüm çıkma Köşelere gerekli köşebentlerin monte edilmesi
- Filenin tamamen sıva harcı ile kaplanması ve yüzeyin temiz olması mala izleri olmaması ( Sıva harcı 2 defada çekilebilir)
- Yüzeyin Boyanması durumunda Cephenin süngerle perdahlanması ve boyadan önce boya özelliği bazında astarlanması gerekir
- Yüzeye Dekoratif Sıva uygulanması durumunda yüzey boyalı Sıva veya boyasız sıva niteliğine göre hazırlanması gerekir