• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış cephe boyasını tezekle karıştırıp binaya sıvasam olur mu?

Bu kadar şaşıracak ya da gülecek bi şey yok sahiden. Ananemin eski evi köyde filan da değil Eskişehir’in merkezinde, brn çocukken tezekle karıştırılmış alçı mı sıva mı tam bilemiyorum o karışımla kaplanırdı ve mahalledeki bütün müstakil evler böyle yapardı. At tezeği kullanıyorlardı galiba ve asla kokmaz. Zaten ful tezek yapılmadığı için karışımdaki diğer madde kokuyu engeller. Organik ev yapımıyla ilgili Amerikan ve İngiliz programlarında insanlar organik maddeleri tezek dahil övünerek kullanıyorlar. Konu sahibi fikrin doğru çok iyi bi yalıtım maddesidir ama neyle karıştırıldığını iyi araştır derim

Bu kadar komik olan ne millet yarılmış gülmekten.
arkadaşın buna ayıracak bütçesi yok belliki alternatif birşeyler arıyor herkes dalgaya vurmuş. Ayıp vallahi

Nerede yasiyorsunuz?

O kadar tezegi bulup bu islemi yapabilecek bir yerdeyseniz yapin.

Mesela koydeyseniz ve durumunuz suan icin yalitima yetmiyorsa...

Cok akrabam orta asyada yasiyor. Kazakistan kirgizistan turkmenistan... onlar cadir etrafini kalin sekilde tezekle sivayip kis mevsimini nasil gecirdiklerini cok anlatirlar.

Burada yazilanlari da pek takmayin derim. Herhalde hic yokluk cekmemis kisiler ki yuvanizi isitma cabanizi komik bulmuslar. Bence soylenmek dert yanmak sikayet etmek yerine yokluktan cozum uretmeniz takdire sayan.

Hayirli gunler dilerim.

şahsen ben dalga geçmedim ciddi olarak yazdım yağmur yağdığında erime gibi bir durum olurmu diye kaldıki yokluğun alasınıda çektim varlığıda gördüm Hamdü Senalar olsun bu günüme, selimiye camisi gibi bir yapının harcında kaç bin tane yumurta akı bulunuyorsa ve günümüze kadar geldiyse hiç yıkılmadan akma kokma olmadan, bu dış cephe olayında ise bu düşünce de yapılabilir geldi. Annemler bile genç kızlığında tezekleri hazırlayıp kışlarını sobada kömür niyetine kullanmışlar. Ben böyle çabaları takdir ederim.

Tezek ile ev yapildigini duymustum. Eskiler oyle yapiyormus. Hala tezek evler var koylerde.

Tezek neden karda kışta erisin onu anlamadım?
Ben bilmiyorum ama tezekten ev, ahır falan yapıldığını duymuştum. Demekki yalıtım için yapıyorlarmış.

Cevaplara cok guldum
Bizim memleketlerde oylede
Bilmem dogu g.dogu disinda bu yapiliyormu.
Bildigim samanla tezek karistirilip yapiliyor ve uzerinede camur sivaniyor. Ama bu camur buralarda bulunmaz.hatta camur samanmiydi yoksa karisim oda karisti simdi
Gece olmasa babam sorardim
Ama buralarda zor

Bir bordo bereli asla yanılmaz hahahaha:) super bu kk ya çok seviyorum :) bazı hanımlar da cidden aşırı çok çok iyi niyetli . :) resmen makara yapıyor buradaki insanlar ile alay edince ne geçiyor ellerine hiç anlamıyorum bide çoğu kişi üslubunu bozmadan yardim etmeye çalışıyor ben olsam vicdan azabı çekerdim yani yazık insanlar benim için kafa yoruyor benim yaptığıma bak diye

Back
X