• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dis çekim korkusu

minekosan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2015
5.456
5.311
198
Merhaba hanimlar;
Ben bugün 20lik dişimi cektirecegim. Gömülü değil acikta. Normal azı disim gibi. Daha önceden kök aldirmistim. Doktor o zaman çeneme baskı uygulamıştı. Acidan falan değilde sırf şu baskıdan korkuyorum. Ama çektirmemde lazım. Nolur bir el atın. Var mı benim gibi?

20lik dis konusunu bilemem ama gomulu degilse korkmayin bir an once gidip cektirin gozunuzde buyur yoksa. Cektirin kurtulun.

Diş hekiminin yanında çalışıyorum. Gel çekelim hemen:halay:
Korkulacak bi şey değil, hekiminizde iyiyse hiçbir şey anlamazsınız zaten.

Ben daha yeni gömülmüş halde 20lik dişimi aldım, sizin ki gömülü bile değilmiş normal şekilde çekim olacaktır. Uyuştuktan sonra anlamayacaksınızdır. Çok geçmiş olsun :dondurma:

Merhaba hanimlar;
Ben bugün 20lik dişimi cektirecegim. Gömülü değil acikta. Normal azı disim gibi. Daha önceden kök aldirmistim. Doktor o zaman çeneme baskı uygulamıştı. Acidan falan değilde sırf şu baskıdan korkuyorum. Ama çektirmemde lazım. Nolur bir el atın. Var mı benim gibi?

valla benimkini erkek olmasına rağmen 1 saatte anca çekmişti. kökünü göstermişti aboo demiştim. ama acı filan hissedilmiyor tabi. şuan çektiğin ağrının yanında hiç bir şey. aldır ve kurtul. dişlerini yamultmasın.

20lik dis konusunu bilemem ama gomulu degilse korkmayin bir an once gidip cektirin gozunuzde buyur yoksa. Cektirin kurtulun.

20 lik diş çok köklü olmuyor zaten
Kolay çekilir
Geçmiş olsun

Ben daha yeni gömülmüş halde 20lik dişimi aldım, sizin ki gömülü bile değilmiş normal şekilde çekim olacaktır. Uyuştuktan sonra anlamayacaksınızdır. Çok geçmiş olsun :dondurma:

valla benimkini erkek olmasına rağmen 1 saatte anca çekmişti. kökünü göstermişti aboo demiştim. ama acı filan hissedilmiyor tabi. şuan çektiğin ağrının yanında hiç bir şey. aldır ve kurtul. dişlerini yamultmasın.

Normal çekimde pek acı olacağını düşünmüyorum.
Doktoruma güveniyorum ama işte. O baskı bilmem ne. Allah'tan ağrım yok. Carpişıklık için gidiyorum :110:

Yıllarca 20 lik acısı çektim, değmezmiş. 4 tane 20 lik dişimi çektirdim ve alt taraftakiler gömülüydü ve ucu çengeldi çıkmıyordu takılıyordu biryerlere. Neyse sen bişey hissetmiyorsun ki dt zorlanıyor ama ağrı sızı vs hiçbişey hissetmedim. Çenene yüklenme oluyor ama o da ağrı vermiyor vallahi. Çekimden sonra dr sarılıp öptüm bilsem bukadar kokay olacağını bunca zaman beklemezdim dedim.sizinki de gömülü değilmiş hiç korkmayın , çeneye yüklenme de olmaz . Olsada bişey yok ağrı yok korkmayın

Yıllarca 20 lik acısı çektim, değmezmiş. 4 tane 20 lik dişimi çektirdim ve alt taraftakiler gömülüydü ve ucu çengeldi çıkmıyordu takılıyordu biryerlere. Neyse sen bişey hissetmiyorsun ki dt zorlanıyor ama ağrı sızı vs hiçbişey hissetmedim. Çenene yüklenme oluyor ama o da ağrı vermiyor vallahi. Çekimden sonra dr sarılıp öptüm bilsem bukadar kokay olacağını bunca zaman beklemezdim dedim.sizinki de gömülü değilmiş hiç korkmayın , çeneye yüklenme de olmaz . Olsada bişey yok ağrı yok korkmayın
Öyle mi diyorsunuz? Acı eşiğim çok yüksektir. Gözlerimi kapatıp giriyim diimi:eek:

BaBing BaBing ne olur şöyle. Benim üst çenemde en arkasinda. Böyle yukarı doğru baskı uyguluyor mu?:dua:

BaBing BaBing ne olur şöyle. Benim üst çenemde en arkasinda. Böyle yukarı doğru baskı uyguluyor mu?:dua:
Yani mecbur baskı uygulayacak, dişi yerinden ilk önce oynatması gerek. O işlem yapılırken de baskı uygulanıyo hastalar bunu genellikle ağrı zannediyo ama aslında sadece baskı. İnsanı strese sokan o baskı ve dişten gelen sesler.
Elinizden geldiğince başka şeyler düşünmeye çalışın ve gözlerinizi açıp aletlere bakmayın. Geçmiş olsun :)

Dişçinin yanında çalışan birini görmüşken soruları döşeyelim.
Şimdi ben 5 sene önce ön dişime kaplama yaptırdım o diş etim hamilelikten sonra kırmızı ve kanıyor fırçalarken. Eskiden problem yoktu. Acaba neden? Hadi bakalım

Dişçinin yanında çalışan birini görmüşken soruları döşeyelim.
Şimdi ben 5 sene önce ön dişime kaplama yaptırdım o diş etim hamilelikten sonra kırmızı ve kanıyor fırçalarken. Eskiden problem yoktu. Acaba neden? Hadi bakalım
Diş eti enfeksiyonu olabilir, diş eti çekilmesi olabilir. Fırçalamayı bırakmayın özellikle diş etlerinizi yuvarlayarak ve yumuşak diş fırçasıyla fırçalayın. Kanıyor ediyor diye bırakırsanız düzelmez. Şikayetiniz devam ederse bi diş hekimine gitmek ve antibiyotik kullanmak durumunda kalabilirsiniz. Geçmiş olsun. Birde elektrikli diş fırçası edinin, tüm ailenin kullanabileceği gövdesi tek uçları değişen modeller var.

Ben iki tane üst çene 20'lik çeltirdim.
Biri çok kolay çıktı. Biri deprem etkisi yarattı çenem enkaz gibi çökecek sandım doktor asılıp sallarkene... :)

Back