Bu soruyu hem düğün günü dışında bir gün çekim yaptırmış bir gelin, hem de bir gelin&damat fotoğrafçısı olarak yanıtlayacağım;
Düğün tarihimi belirledikten sonra, istediğim fotoğrafçıya o tarihi sorduğumda, günün rezerveli olduğunu öğrenmiştim. O zamanlar, illa ki o günün heyecanı yansımalı fotoğraflara, mutlaka düğün günü olmalı çekim diye düşünüyordum. Mecbur kalınca ve mutlaka o kişiyle çalışmak istediğimden (fotoğrafçım Esra Pozan ve ben de şuan da onun prodüksiyon ekibinde fotoğrafçı olarak çalışıyorum) farklı bir güne razı oldum.
Her zaman iyi ki dedim ve diyorum, Nisan ve Mayıs gelinleri yağış riskinde ötürü, Haziran&temmuz&Ağustos gelinleri sıcak havadan ötürü düğün günü dışında çekim yaptırmalı.
Çünkü;
1.Düğün gününüzde yağmur yağsa da canınız sıkılmaz, zaten çekim farklı bir gün yani stüdyoya razı olmak zorunda kalmazsınız yağmur yağdında.
2.Gelinliğim kirlenir mi stresi yaşamazsınız.
3.Kuaföre sabah erken saatlerde gitmek zorunda kalmazsınız. Ben ailemle güzel bir kahvaltı yapıp, saat 13.30'a kadar, düğün mekanına gidip detaylarla ilgilenip, 15.30'da da kuaföre gitmiştim. Böylelikle günün duygusunu hissedebilmiştim çünkü araya sıkıştırmam gereken bir çekimim yoktu.
4.Sürekli çalan telefonlar, "teyzenler gelemiyormuş" "yengenler, halanlarla aynı masada oturmak istemiyormuş" gibi bilgiler için sürekli sizi arayan olmaz, çekime odaklanırsınız ve stres yaşamazsınız.
5.Stres yaşamadığınız için, sadece eğlenmeye odaklı bir gün geçirirsiniz, yetişmeniz gereken bir yer yoktur, o günki tek hedef fotoğraf çektirmektir.
6.Emin olun ki, çekim günü yine çok heyecanlı oluyorsunuz.Pek çok gelinim de bana, "akşam uyuyamadım çok heyecanlıydım." diyor.Çekimi farklı gün yapmamıza rağmen. Çünkü, fotoğraf geriye kalacak olan yegane şey, her koşulda insanları heyecanlandırıyor.
7.Özellikle sıcak havalarda, çekim sırasında terliyor,yoruluyorsunuz. Tam duşa ihtiyaç duyduğunuz anda, gelin alması için eve geçmeniz gerekiyor.
8.Şimdiye kadar düğün günü dışında bir gün çekim yaptıran tüm çiftlerim bana, "iyi ki düğün günü çekim yapmadık." dedi.Ben de her zaman böyle düşündüm kendim adına...
2014 yazında yaptığım çekimlerin yarısından fazlası düğün günü dışı çekimdi, geçen sene ben anlatıp ikna ediyordum gelinleri.Bu yıl, eksi gelinlerin tavsiyesini duyan yeni gelin adayları, direk bana düğün günü dışı çekim için yazıyorlar...
Kararınız ne yönde olursa olsun, güneşli ve aşk dolu bir gün olsun sizin için....Mutluluklar dilerim. : )