• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş apsem antibiyotik kullanımı sonrası geçmedi

Mavinin her tonunaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2023
1.054
197
43
26
Kızlar çürük ve kırık dişimin arasına bir şey kaçtı ve ondan sonra çok fena apse yaptı. Sol alt köpek dişim sanırım. Dişim çok fena ağırmaya başladı. Ve 3. Günün sabahı bir uyandım yanağım kocaman şişmiş. 2 yumurta büyüklüğünde. Ağzım yerinden kaymıştı, tanınmayacak bir haldeydim ve konuşamıyordum bile. Hastaneye gittim antibiyotik verdi 5 günlük. Klavoks diye bir şey. Kullan apse geçince çekeceğim dedi. Kullandım iyi geldi, ağrılarım daha yanağım inmeden geçti. Yanağım da indi neyse ki ama antibiyotiğim bitti ve tamamen apsem geçmedi. Dışardan belli olmuyor ama içerden bakınca hala apse gözüküyor bir diş büyüklüğünde var hala. Yarın randevum var tekrar gidicem. Büyük ihtimalle yeniden antibiyotik vereceklerini söyledi arkadaşım, tamamen inmeden apse geçmeden diş çekimi yapılmıyormuş uyuşmuyormuş çünkü diş. Ağrılarım tamamen geçti çok şükür. Ama hala orada apse işte az da olsa. Benim gibi antibiyotik kullanımı sonrası geçmeyen var mı ? Veya sonra doktor ne önerdi neler yaptınız? :(

Ay aynı durumdayım maalesef. Yüzümün şişliği indi, ağrım da yok ama o dişimin etinde çekilme var ve küçük de olsa şişlik var. Hem de taş gibi sert. Ben de amoklavin ve biteral kullandım acaba antibiyotik mi kalitesiz yarın tekrar gideceğim doktora. Sürekli antibiyotik kullanmak da istemiyorum ama başka çare de yok sanırım. Sizlerde bi gelişme var mı

Ben geçen hafta bı diş çektirdim zor bı çekim oldu ve dikisliydi ama çektirirken ağrı yasamadim bende seviniyordum sonrasında iyi apselendirmedim iyileşme süreci güzel ilerliyor die az bı ağrı vardı ama bu sonuçta dikişli bir çekim o kadar olacak die iyileşme sürecini takip ediyordum pazartesi günü Dr dikişleri mi aldırmak için tekrar randevu falan alacak miyim diğer çekilecek olan disimde ete gömülü biraz cesaretim kırıldı uyutularak çektirmek istiyorum die bilgi amaçlı görüşmeye gittim diş çektirmek hiç aklımın ucundan bile geçmiyordu iyileşince gidecektim ve muaneye kendi Dr gelmedi başka bir Dr geldi kendi Dr istedimide belirtmiştim ve dişimin apseli oldunu ve çektirmeyi düşünmedimi belirttiğim halde diğer doktor zorla dişimi çekti dişim de ağrı olduğunu ve lokal anestezi yaptığında uyuşmadığını ki 10 tane lokal anestezi yaptı cayır cayır hissettiğim halde etlerimi çimdikliye çimdikliye ben acı çekerken çıkıyor die diye o dişi oradan çıkardı ve şu an iltihap vücuduma dağıldı sanırım kulağım kafam boğazım ağrıyor yüzümde şişlik var 3 gündür yemek yiyemiyorum ağrıyı kessin die ictim ilaçların haddi hesabı yok kalbimde bı sıkısma yakınlarına dedim ben öleceğim galiba kaç gündür acil deyimdeyim yaşadığım acının hem fiziki hem psikolojik tarifi yok ne yapmam lazım beni bilgilendirebilir misiniz

Son düzenleme:
Ben geçen hafta bı diş çektirdim zor bı çekim oldu ve dikisliydi ama çektirirken ağrı yasamadim bende seviniyordum sonrasında iyi apselendirmedim iyileşme süreci güzel ilerliyor die az bı ağrı vardı ama bu sonuçta dikişli bir çekim o kadar olacak die iyileşme sürecini takip ediyordum pazartesi günü Dr dikişleri mi aldırmak için tekrar randevu falan alacak miyim diğer çekilecek olan disimde ete gömülü biraz cesaretim kırıldı uyutularak çektirmek istiyorum die bilgi amaçlı görüşmeye gittim diş çektirmek hiç aklımın ucundan bile geçmiyordu iyileşince gidecektim ve muaneye kendi Dr gelmedi başka bir Dr geldi kendi Dr istedimide belirtmiştim ve dişimin apseli oldunu ve çektirmeyi düşünmedimi belirttiğim halde diğer doktor zorla dişimi çekti dişim de ağrı olduğunu ve lokal anestezi yaptığında uyuşmadığını ki 10 tane ulan anestezi yaptık cayır cayır hissettiğim halde etler biçim git diyerek o dişi oradan çıkardı ve şu an iltihap vücuduma dağıldı sanırım kulağım kafam boğazım ağrıyor yüzümde şişlik var 3 gündür ne yemek yiyemiyorum ağrıyı kessin die ictim ilaçların haddi hesabı yok kaç gündür acil deyimdeyim yaşadığım acının hem fiziki hem psikolojik tarifi yok ne yapmam lazım

Back
X