- 4 Nisan 2017
- 5.037
- 6.530
Söyledikleriniz çok doğru, sol tarafım balon gibi şişti iyice, doktor bişey yapamam iltihap artmış dedi antibşyotikleri kullanıp gitcem geri, ben hayatımda böyle ağrı görmedim 4 tane morfin yedim zor etki etti ağrı yüzüme vurunca çok korktm kemiklerini sızlattı resmen nasıl geçecek bilmyrm agzım yüzüm yamudu geçer mi yaMerhaba, ben de geçtiğimiz aylarda buna benzer bir problem yaşadım. Dişim apselenip ağrıdıktan sonra sabaha ağrıyan kısım şişirilmiş balona dönmüştü. Ne ağrıyı durdurabildim ne şişliği. Doktorun verdiği antibiyotiği ve ağrı kesiciyi kullanmaya devam ettim ve bir hafta içinde şişlik geçti. Maalesef öyle bir günde şişlik yok olmuyo. İnmesi biraz zaman alıyo. Ancak şişlik varsa diş apse yapmıştır ve bu durumda da müdahale etmek tehlikeli diye biliyorum. Bu yüzden doktorlar önce bir süre antibiyotik tedavisi yapıyorlar. Sizin dişinize nasıl müdahale edecekler anlayamadım. Bu konuda doktorunuzdan net bilgi isteyin çünkü aksi tehlikeli durumlara sebep olabilir.
Cerrahi işlem konusunda da yirmilik dişlermden dolayı tecrübeliyim. Çene uyuşturulup damak yarılarak sorunlu dişe ulaşılıyor ancak lokal anestezi yapıldığı için hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Sadece doktorun çıkardığı sesleri duyuyorsunuz. Dikiş atılıyor ve sonrasında o dikişleri aldırıyorsunuz. Korkulacak bir şey yok. Ama lütfen bu işlemleri yaptırmadan sorun soruşturun, başka doktorlara gidin. Çünkü bu durumda dişinize işlem yapmaları bana pek sağlıklı gelmedi.