• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Direksiyon sınavı

bayanlola

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
63
Puanlar
98
Kızlar merhaba,
Direksiyon sınavına gireceğim Pazar günü. Ama araç hakimiyetini sağlayamadım bir türlü hoca direksiyona müdahale etmek zorunda kalıyor arabayı kaydırıyorum. Bu şekilde geçmem imkansız mı? Nasıl yapacağım bu durumu yaşayanlar var mı aranızda

İlk sınav mi?Aracınız varsa parkur yerinde pratik yapsanız ama hoca direksiyona müdahale ediyorsa biraz zor gibi.Yine de iki gün bol bol pratik yapın inşallah kazanırsınız.

İlk sınav mi?Aracınız varsa parkur yerinde pratik yapsanız ama hoca direksiyona müdahale ediyorsa biraz zor gibi.Yine de iki gün bol bol pratik yapın inşallah kazanırsınız.
İlk sınavım. Aracım Yok malesef sadece derste pratik yapabiliyorum :(

Kızlar merhaba,
Direksiyon sınavına gireceğim Pazar günü. Ama araç hakimiyetini sağlayamadım bir türlü hoca direksiyona müdahale etmek zorunda kalıyor arabayı kaydırıyorum. Bu şekilde geçmem imkansız mı? Nasıl yapacağım bu durumu yaşayanlar var mı aranızda
Hep mi vardı bu problem arada mı oluyor?

Yavaş gidersem pek olmuyor biraz hizlaninca oluyor. Hoca yavaş gidersen süren yetmez diyor hizlaninca da aracı kaydırıyorsun diyor
Sınavda süre oluyor muydu hiç hatırlamıyordum.
Otomatik mi manuel mi?
Belli biz hızda gidilmeli diye aklımda kaldı. Mesela bana ibre hep 10da olsun diye bir taktik vermişti. Ama hız ibresi değildi o neydi unuttum. 10 muydu kaçtı hatırlamıyorum ama stabil sürmüş oluyorsun anladığım kadarıyla bu vesileyle.

Direksiyonu da elinde sıkma rahat ol.

Diğer yapılması gerekenleri yap. Aadece bir şeye takılma. Hepsine bakıyorlar. Başarılar dilerim…

Sınavda süre oluyor muydu hiç hatırlamıyordum.
Otomatik mi manuel mi?
Belli biz hızda gidilmeli diye aklımda kaldı. Mesela bana ibre hep 10da olsun diye bir taktik vermişti. Ama hız ibresi değildi o neydi unuttum. 10 muydu kaçtı hatırlamıyorum ama stabil sürmüş oluyorsun anladığım kadarıyla bu vesileyle.

Direksiyonu da elinde sıkma rahat ol.

Diğer yapılması gerekenleri yap. Aadece bir şeye takılma. Hepsine bakıyorlar. Başarılar dilerim…
Evet süre oluyormuş. O süre içinde parkuru tamamlamak gerekiyormuş. Ben yavaş gidersem süreyi kaçırıyorum hızlanırsam aracı kaydırıyorum.

Evet süre oluyormuş. O süre içinde parkuru tamamlamak gerekiyormuş. Ben yavaş gidersem süreyi kaçırıyorum hızlanırsam aracı kaydırıyorum.
yani hızlanınca kaydırıyorsan zaten ehliyeti hak edecek kadar bilmiyorsun demektir bu. çalışmaya devam

Sınavdan kalmak üzücü gelebilir ama şuan trafiğe çıkmaya hazır değilsiniz. Moralinizi bozmayın. Daha fazla pratik yapmaya çalışın. Heyecanınızı kontrol etmeyi öğrenin. Bir daha ki sınava kadar direksiyon hakimiyetini sağlarsınız umarım.

Kızlar merhaba,
Hazır degilsiniz konusup sinavi erteleyin

Kızlar merhaba,
Düz viteste stop ettiren park edemeyen vs gördüm de
Arabayı kaydırmak kaçıncı seviye acemilik Formula 1 oyunu mu bu

Toplam kaç saat ders aldın

devamlı sürersen elin alışır keşke sınava girmek için bu kadar acele etmeseydin biraz elinin alışması lazım.

Sınavdan kalınca kurs tekrar ders verecek zaten. Yapacak bir şey yok. Bir de ekstra ders iste. Hani desen ki paralel parkta tek hamlede giremiyorum vs, onun taktiği olur günlük hayatta yeri geldiğinde 3 sefer dener öyle gireriz ama araba kaçırmak öyle bir şey değil ki.
Kursta başka araç denesen?

Kızlar merhaba,
Araç hakimiyeti değil direksiyon hakimiyeti o,şimdi sınav günü araca bindin,önce koltuğunu ayarladın sonra aynalarını ayarladın sonra kontağı çevirdin buraya kadar herşey normalse araç kullanırken en temel bilgi direksiyon çok oynatılmaz direksiyonu bırakırsan heleki sınav aracı sadece acemilerin bindiği bir araç rot mot vs baya kötüdür direksiyonu hafif gevşek bırakırsan sağa yada sola akaaaar gider😂direksiyon hakimiyeti dikkatle olur aracı çalıştırdıktan sonra dikkatini vereceğin tek şey kalıyor o da yol,yolda gitmen içinde direksiyon hakimiyetinin olması lazım onun içinde bütün dikkatini yola ve direksiyona vermen lazım,çok basit birşey aslında o kadar korkulacak abartılacak birşey yok direksiyonu çok sıkma tamam ama sabit tut düz yolda şeritten çıkmamak için milim oynat dönüşlerde aniden çevirme yavaş ufak hareketlerle çevir ama direksiyonu serbest bırakma,sinyal vermeden dönme şerit değiştirme,muhtemelen araç kullanırken etrafa çok odaklanıyorsun o sırada direksiyonu salıyorsun bir uzvunmuş gibi düşün onu sen kontrol ediyorsun,inanki çok basit sadece dikkat ve kontrol,ileride araç kullanırken ciddi kazaların sebebinin direksiyon hakimiyiteni kaybetmekten olduğunu anlayacaksın 90 km üzerine çıkınca milim milim oynatırsın direksiyonu seninki gibi hakimiyetim yok demek enaz 3 takla demek yoldan çıkarsan aracı toparlayamazsın o yüzden sınav var ve o yüzden bu tarz hataları görmezden gelemezler önce dikkatini ver abartacak çokta zor birşey değil.

Back
X