Direksiyon sınavı/park

missblue

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
2.971
495
0
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

Ben bu cumartesi direksiyon sınavına gireceğim. Arabayı çok güzel kullanıyorum ama park konusunda tedirginim hala.
Yakın zamanda sınava gireniniz varsa anlatabilir misiniz sınavın nasıl olduğunu?

Mesela sınavda tek duba koyup onun önüne düzgün park mı istiyolar yoksa iki duba koyup arasına park mı? (hocam örneğin 3 numaralı dubaya park et derler dedi oyüzden kafam karıştı biraz)

Bi'de iki duba arasına ise normal araç arasına park ederken öndeki aracın yarısına kadar gelip direksiyonu tam tur sağ çevirip geri gidip sonra tam tur sola çevirip önünü toparlıyoduk. Duba arasına parkta ön dubayı ne kadar geçeceğim?

Şahsen benim ehliyeti aldığım 14 sene oldu ama yarısına kadar gelip değil benim bildiğim araba (ben Peugeot 206 da öğrenmiştim) kısa ise öndeki arabaya çok yakın yanaşıp senin arabanın önden aynaya kadar olan mesafesinin aynısını arabanın arkasından hesaplayıp o an tam kırarsan araba cuk oturur. Benim bildiğim ve uyguladığım (Özel ders almıştım).Ama pratikte deneyin tabii. Yarıdan kırarsan daha geniş aralığa girebilirsin anca

Son düzenleme:
Her ders parkta öndeki aracın yarısına kadar gel dediler bana bu şekilde de tam park yapabildim. Ama duba oldu mu kafam karıştı keşke sınavda da normal araba olsaymış

Her ders parkta öndeki aracın yarısına kadar gel dediler bana bu şekilde de tam park yapabildim. Ama duba oldu mu kafam karıştı keşke sınavda da normal araba olsaymış

Kaza yapma ihtimalinde, birinin arabasına bişey olma ihtimalini göze alamazlar. ki sürücü adayları içinde baya iyi bi taktik bu.
Benim öğrendiğim şöyle; kullandığım arabanın aynaları önumdekı arabanın tam arkasına geldiğinde direksiyonu bi tur sag yapmak gerekiyor.
kaldırıma 20 cm yaklaştığında tam sol yapınca araba düzeliyor . daha sonra ön mu arkamı nerde boşluk kaldıysa direksiyonu topluyorsun ve geri veya ileri yapıyorsun. tekerlekleride düzellttikmi palalel park etme tamamdır.

Ben bunları video izliyerek öğrendim .. bir çok paralel park etme , park alanından nasıl cıkıcaksın hepside mevcut. iyi bilgiler veriliyor.

sizede başarılar dilerim.. Sınavdan sonra mutlaka yazın.. Sizden sonra girecek olanlara bilgilensin bknz; Ben

Araba park işi çok zor gerçekten :/ ben de araba kullanıyorum ama daha doğru düzgün park etmedim. Şaka gibi :))) sınavda başarılar, umarım bir şekilde yaparsın :))

Sağolun arkadaşlar dua edin heycanlanmayayım çünkü hocam şuan bile gözüm kapalı tek bırakırım seni yolda diyo ama şuan düşününce nedense kasılıyorum bi'de bi'kaç arkadaşım yok dizim titredi yok elim titredi stop ettirdim deyince iyice geriliyorum:18:

Şuna sınav demeselerdi de kursun dersi gibi sürüp en son geçtin deselerdi ya sınav dedin mi bi'haller oluyo

Pazar günü 10:20 de trafikte olacağım inşallah güzel haberlerle yaşanılanları aktarırım size

yapabildinizmi direksiyon sınavını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…