• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Direksiyon dersleri

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
83
Çarşamba günü ilk direksiyon dersim vardı. Harika geçti. Hoca algılaman çok yüksek çabuk öğreniyorsun normal bir kadının 12. Derste geldiği konuma sen ilk derste ulaştın dedi. Çok güzel şeyler söyledi. İnanılmaz motive oldum.

Bugün ikinci dersimi aldım. Araba sürmeye başladım. Arkamda üç sürücü adayı yan koltukta hocam. Otobüs çıktı ben tali yolda beklerken. Fren yerine aniden gaza bastım. Sonra çok korktum bi daha fren yapmak istedim yine gaza bastım. Kabus gibiydi. Otobüs geçti ama hala gaza basıyorum. Sonra freni buldum bastım aniden arabadaki herkes sarsıldı.

Ben bu işi beceremeyecek gibiyim. Hevesim kaçtı :(( balonum patladı resmen. Üniversitede sınıf arkadaşım bi kadının fren yerine gaza basması yüzünden vefat etti. Bütün felaket senaryolarım tetikte. Eşimden korkmasam geri adım atacağım :( çünkü bana ehliyet alamazsın demişti.

Hoca sen çok hırslı bir kadınsın , ilk seferde kesin alırsın ehliyetini ama sakin olmazsan sen sürücü olamazsın dedi.

Eşim sakinleştirici bi ilaç verebilirim sana derse başlamadan dedi. Pazar günü 3. Dersim. Ben nasıl yeneceğim bu fobimi. Otobüs çok büyüktü bu arada :(((

Fren yerine gaza basmak cidden dert. Ama ilk hatada pes etmen yersiz. Gerekirse daha fazla ders alirsin. Ben de ilk derste baya iyi yorum almistim ama 30 ders daha almam gerekti heyecanli halim yuzunden :D
Yurt disindayim zor biraz ehliyet isi burada. Su an ehliyetimi aldim rahat rahat kullaniyorum :27: benim gibi korkak yaptiysa herkes yapar.
Ben yasli ninelere falan bakip motive oluyordum
Onlar yapiyorsa ben niye yapamayayim diye.

Fren yerine gaza basmak cidden dert. Ama ilk hatada pes etmen yersiz. Gerekirse daha fazla ders alirsin. Ben de ilk derste baya iyi yorum almistim ama 30 ders daha almam gerekti heyecanli halim yuzunden :KK70:
Yurt disindayim zor biraz ehliyet isi burada. Su an ehliyetimi aldim rahat rahat kullaniyorum :KK53: benim gibi korkak yaptiysa herkes yapar.
Ben yasli ninelere falan bakip motive oluyordum
Onlar yapiyorsa ben niye yapamayayim diye.
frenle gazi ayırt edemiyorum bu normal mi ya ? Daha dikiz aynasının arabanin içindeki ayna olduğunu yeni öğrendim. Diğerleri yan ayna oluyormuş. Yapabilirim insallah inşallah inşallah

frenle gazi ayırt edemiyorum bu normal mi ya ? Daha dikiz aynasının arabanin içindeki ayna olduğunu yeni öğrendim. Diğerleri yan ayna oluyormuş. Yapabilirim insallah inşallah inşallah
Ya alisinca ayaklar ayirt ediyo onu
Ama kendinden emin olana kadar ders almali bence insan :) hayat sakaya gelmez.
Misal ben ana yoldan yan yola giderken
Ayna sinyal yavasla vites dusur ayni zamanda karsidan gelen var mi bak yola gir olayinda cok zorlaniyordum hepsini nasil yapayim kisa surede diye simdi son anda farkettigim yola bile tak diye hepsini yapip giriyorum. Vucut alisiyor. Hareketler mekanik degil otomatik oluyor.

Fobiyi yenmenin tek yolu daha cok ustune gitmektir. Ilk dersmis daha zaten. Bir de trafik isi zaten tehlikeli. Yani 30 yıllık surucu olduğunuzda da böyle sorunlar yasayacaksiniz. O yuzden bunu bastan kabullenin. En iyi sekilde, kurallara en uygun sekilde sürmeyi öğrenince minimuma düşürürsünüz hata oraninizi. Gaz/fren karmasasi kullanmayi tam anlamıyla öğrenince ortadan kalkiyor merak etmeyin.

Sık sık kullanarak geçecek canım.Eşinle boş bir alanda sürekli dur kalk yap sürekli yap ama arabanın motorunu bağırtmayana,yanında oturan kişiyi arabayı durdurur ken sarsmayana kadar.Yokus yukarı kaydırma dan kalkmayı dene sürekli.Eşim bana bir ay sadece dur kalk yaptırmıştı.Deli olmuştum.Bunları sıkıntı sız yapınca kendine kısa bir güzergah belirle eşinle her gün oraya git gel bir kaç kere , arabayı tanı zamanla alışıyor insan.

Şimdi ben sana direksiyon dersi alıyorum daha 2. Dersimde fren yerine gaza bastım,ben bu işi beceremeyeceğim. Desem...
Sende bana gülerek daha 2 ders almışsın,İlk hatada nasıl yapamam dersin? Demez misin?
Bu gaz fren olayından hata yapmamış birileri var mıdır acaba?
Takma bu kadar henüz çok başındasın.

Ben ne hatalar yaptım anlatsam kahkaha atarsın :olamaz:

Şimdi ben sana direksiyon dersi alıyorum daha 2. Dersimde fren yerine gaza bastım,ben bu işi beceremeyeceğim. Desem...
Sende bana gülerek daha 2 ders almışsın,İlk hatada nasıl yapamam dersin? Demez misin?
Bu gaz fren olayından hata yapmamış birileri var mıdır acaba?
Takma bu kadar henüz çok başındasın.

Ben ne hatalar yaptım anlatsam kahkaha atarsın :olamaz:

ay lütfen anlat. Bir kaç arkadaşıma anlattım bana araba değil at al kendine o daha güvenli, en azından at ne yapmayacağını bilir falan dediler. Bu hatanın normal olduğunu bilmeye ihtiyacım var. Kendime kızıyorum ben sürekli

normal bir kadının..:işsiz:
bana denk gelmezki böyle hıyarlar:bicak:

ay yok aynı cümleyi bugün ben de kurabilirdim . Bi kadının 12. Dersiydi. Siyah bi çizgiye 10 kere denedi onunda da basamadı. Sabırla bekledik onu. Hoca sinirlerini aldırmış resmen. Kolay değil bence.

Sık sık kullanarak geçecek canım.Eşinle boş bir alanda sürekli dur kalk yap sürekli yap ama arabanın motorunu bağırtmayana,yanında oturan kişiyi arabayı durdurur ken sarsmayana kadar.Yokus yukarı kaydırma dan kalkmayı dene sürekli.Eşim bana bir ay sadece dur kalk yaptırmıştı.Deli olmuştum.Bunları sıkıntı sız yapınca kendine kısa bir güzergah belirle eşinle her gün oraya git gel bir kaç kere , arabayı tanı zamanla alışıyor insan.

ehliyetimi alayim da nasip olursa bol bol egzersiz yapıp kullanacağım arabayı. Kendimden emin olana kadar trafiğe çıkmam.

Fobiyi yenmenin tek yolu daha cok ustune gitmektir. Ilk dersmis daha zaten. Bir de trafik isi zaten tehlikeli. Yani 30 yıllık surucu olduğunuzda da böyle sorunlar yasayacaksiniz. O yuzden bunu bastan kabullenin. En iyi sekilde, kurallara en uygun sekilde sürmeyi öğrenince minimuma düşürürsünüz hata oraninizi. Gaz/fren karmasasi kullanmayi tam anlamıyla öğrenince ortadan kalkiyor merak etmeyin.

teşekkür ederim. Umarım bir an önce hallederim. Çok istiyorum çünkü ehliyet almayı.

teşekkür ederim. Umarım bir an önce hallederim. Çok istiyorum çünkü ehliyet almayı.

Halledersiniz merak etmeyin. Bastan nasil ögrenilirse oyle gidiyor ama. O yuzden siz stresinizi bir kenara birakip hocanizdan kapabildiginiz en iyi sekilde kapin bu isi. Iyi kullandığınızı görünce zaten fobi olmuyor.

ehliyetimi alayim da nasip olursa bol bol egzersiz yapıp kullanacağım arabayı. Kendimden emin olana kadar trafiğe çıkmam.
Ehliyet almak bayağı zorlaşmış herhalde.Umarım sıkıntısız alırsınız.Ben aldığım da okadar zor değildi ama arka koltukta üç adam sürekli beni konuşturdu,dikkatimi dağıtmaya çalıştı ilk ismimin seceresini bile anlatırdılar bana gıcıklar.Şerit değiştirirken bir kere sinyal lambasını yakmayı unuttum diye puan kırmışlardı.Çok dikkat li olmak lazım.İnşallah sıkıtısız alırsınız.

Hiç korkmayın bunlar nefes alıp vermek gibi alışkanlık haline gelecek ,sadece üzerinizdeki korkuyu ve heyecanı atın kendinize güvenmeyene kadar da trafiğe çıkmayın çünkü siz yapmasanız bile trafikte o kadar çok hata yapan insan var ki kendinizi onlardan koruyup soğukkanlı olmanız gerek

ay lütfen anlat. Bir kaç arkadaşıma anlattım bana araba değil at al kendine o daha güvenli, en azından at ne yapmayacağını bilir falan dediler. Bu hatanın normal olduğunu bilmeye ihtiyacım var. Kendime kızıyorum ben sürekli
Ben senelerdir manuel vites araba kullaniyorum,dun ilk defa fren diye gaza bastim yanlislikla. Yani seni rahtlatir mi bilmiyorum ama bu yorumu gorunce yazmak istedim.
Ilk sene kotu deneyimlerim oldu. Parkederken 2 kere teker patlttim,El frenini indirmeyi unutup àrabaya hararet yaptirdim ve otoban trafiginde frenim tutmadi,yanimda bebegim vardi onumdeki arabaya toslamaktan son anda kurtuldum. Yokus cikarken durmam gerekirse diye odum kopuyordu cunku en zor yokusta kalkmayi ogrendim,yolu uzatip giderdim.Arabada birkac cizigim mevcut yine ilk yildan hatira. Ama simdi guluyorum o hallerime.
Bu araba yaz kis klima ayarini hala yapamiyorum,yarin arayayim da esim tarif etsin:KK45:

Alırsın sınavda bişey yok direksiyon sınavında da sakin ol yeter bende ikinci girişte aldım ilkinde komisyonu tırın altına sokuyordum ödleri koptu adamların ikincisinde 98 aldım. Sakin olursan geçersin. Yapamam diye düşünme kimler kimler alıyor ehliyet

Aklına kötü şeyler getirme.
Dalgınlıkla karıştırmak ile öğrenme aşamasında karıştırmak arasında fark var.
Ben de çok karıştırdım, şimdi el ayak otomatik buluyor.
Vites değiştirirken vitese bakarak değiştiriyordum, korkudan...
Araba tamamen pratik işi, ve önemli bir şey.
O yüzden dikkatli olmak, ve tehlike arz etmeyen yerlerde pratik yapmak lazım.

Bundan bir kaç ay sonra gülerek konuyu güncelleyeceksiniz, merak etmeyin.
Ehliyet haberlerinizi bekliyoruz artık :KK36:

İyi de yapmak istemiyorsaniz esinizle inatlastiniz diye yapmak zorunda degilsiniz. Ben mesela kendi adima asla araba suremem. Cok dikkatsizim ve dalginim. Asla trafige cikamam. Ben daha karsidan karsiya gecerken panikleyip, arasira gozune far tutulmus tavsan gibi arabayla burun buruna geliyorum ne yapacagimi sasiriyorum. Sen de kendine guvenmiyorsan zorlama yani.

5 yillik ehliyetim var ama hic tecrubem yoktu. Cok iyi kavrayamadan almıştım o ehliyeti. Sonrasinda da hic kullanmadim. Is basa düştü ve okula araba ile gitmek zorunda kaldim. Özel ders almaya karar verdim kendi arabamla aldim. ilk derse arabayi kaldirirken gaz yerine frene bastım. Hoca kolay kaldirayim diye rampaya koydu bide. Ayagimi cektikce araba yuruyor. :D hoca frene basiyorsun deyince farkettim. Ders esnasinda daha sonra esimle alistirmalarimizda donerken fren yerine gaza bastığım oldu. Uc haftadir her gün olmasa da araba ile sabahlari okula gidiyorum. esimle anlasamadigimdan Iki gundur babamla gidip geliyoruz. Sürdükçe farkli durumlarla karsilastikca pratiklesiyorum kendime güvenim geliyor. Bugün babama bir kac gün daha gidelim ben tek cikabilirim dedim. Onunda artık beni uyarmasi azaldi. Serit degistir, isiklara gelirken yavasla, kasis var frene bas gibi uyariyordu. Artık simdi kendim karar vermeye basladim. Sadece geçtiğim bir kontolsuz kavsak var ve orasi cidden yoğun. Orayi tek basima geçtiğim gün baba gelme diyeceğim.
Babam bana yillarca sen yapamazsin dedi. Annem aman kaza yaparsin birde evladin var dedi kendime guvenim yerlerdeydi. Ilk önce inan. Ben kadın sürücüleri gördükce onlar yapıyor ben neden yapamayim diyorum. Ilk basta illaki hata yapacaksin. Senin yaptığın hataları hemen herkes yapıyor. Vazgecme yaparsin.

Back
X