Geçtiğimiz hafta çok enteresan bir dansı deneyimledim. Sizlerle paylaşmak istedim;
Uzun zamandır youtube'dan hayranlıkla izlediğim direk dansını öğrenebileceğim bir yer Türkiye'de de varmış.
Yer: Taksim Afrocubanos
İlk İzlenimim: Dans stüdyosu mükemmel, 2 tane direk, ses ve ışık sistemi, localar, standlar, kendinizi ciddi anlamda sahneye çıkmak üzere olan profesyonel dansçı gibi hissediyorsunuz. İçeride sadece bayanlar var, hoca da bayan, son derece sevimli mavi gözlü bir kız. Yaklaşık 10 kişiyiz, herkes direk dansını ilk kez deneyecek. Direk dansının aslında striptiz olmadığını anlatmakla başlıyor, sonra kısa bir demo yapıyor, ağzımız açık izliyoruz. Hoca tavana kadar tırmanıp, ters dönüyor sonra direği sadece kollarının arasına sıkıştırıp hiç bir yere tutunmadan aşşa kayıyor, yarasa gibi tavandan aşşa sarkıyor ... inanılmaz bir şey. O sahneleri gördükten sonra soruyor. Hala bu dansın striptiz olduğunu sanan var mı? Kimseden çıt yok:))
Sonra herkese denemesi için direğe bacakları sarıp dönülen bir hareket gösteriyor, adı firemanmiş. İlk denemede yapamadım ama sonra yavaş yavaş açıldı kaslarım. Bir kaç hareket daha gösterdikten sonra ders bitiyor.
Dersten sonraki gece bütün kaslarım ağrılar içinde yattım. Hatta daha önce varlığından haberdar olmadığım kaslarım bile çalıştı diyebilirim. Hiç bir spor dalı bu kadar efor istemiyordur herhalde diye düşünüyorum. Ertesi gün arayıp sordum, bunlar çok normal 1-2 güne geçer dediler, geçti, neyseki:) 2. ders için sabırsızlanıyorum:))
Sadece bayanlar olduğu için son derece rahatsınız, eğlenerek kaslarınızı çalıştırıyorsunuz, e daha ne olsun:)