• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dinsizin hakkından imansız gelir

endoplazmikretikulumcu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2020
247
149
53
34
Merhaba gece gece taktım bişeye halbuki haklıydım artık tak ettiği için bu lafı sarfettim
Ama üzüldüm şimdi de

Neyse konuya geçiyorum
Eşimin ailesi genel olarak bana çok karışır çalışanbir kadın olmama rağmen rahatça aldım sattım verdim demem çünkü laf yaparlar ama artık bu yıl söylemek istediğimi anında söyler oldum 13 yıldansonra nasıl davranmam gerektiğini öğrendim
Aldığım tuvalet terliğinden koltuk takımıma kadar konuşan yorum yapan kıskanan arkamızdan çekiştiren tipler neyse bu akşam bize gelmişti ablası ve eniştesi (en çokta onlar öyle)

Bir iki laf söylediler bn cevap verince (eskiden saygısızlık olur diye susar pısardım) “ooo sen dillenmişsin” dediler bu cümleyi gece boyunca tekrar ettiler ben de “ ee artık dinsizin hakkından imansız gelir” dedim bu defa bu lafa takıp surat yaptılar Bn de hata mı ettim acaba diye düşünmeye başladım ama inanın aşırı dedikoducu ve her şeye yorum yapan tipler oldukları için +13 yılın çilesi dayanamadım

En basitinden gelir gelmez aldığım düdüklü çaydanlığa 40 laf ettiler yok zengin işi yok elmas mı var kulpunda yok sizin çaydanlık konuşuyor yok biz 40 yıl çalışsak alamayız 🤦‍♀️(bildiğimiz dümdüz düdüklü çaydanlık) Dayanamadım ve daima böyleler inanın.Bu çok küçük bir örnekti
Öğretmenim benle her konuşmaya başladıklarında “ iyi yattınız” derler
“Ben mi okula gitmemeyi tercih ettim,keşke okuluma gitsem de şu online eğitimden kurtulsam” desem de boş beleş yorum yapıyorlar daima..
Azıcık şu vicdan azabı çekmekten de kurtulmak istiyorum o zaman tam olurum ben 😁

Son düzenleme:
Valla daima güler yüzlü ve saygısız kelimeler kullanmadan gayet düşüncelerinizi aktarabilirsiniz. Onlar diyor mu acaba bu söylediklerime, karıştığım mevzular karşı tarafı rahatsız ediyor mu diye siz neden düşünüyorsunuz :) Ama saygısızlık asla yapmayın ve yüzde hafif bir tebessümle böyle devam bence :) Böyle insanlar resmen kendi hayatlarını bırakmış sizin hayatınızla ilgileniyormuş hissi veriyor ve bu çok rahatsız edici bence

Valla daima güler yüzlü ve saygısız kelimeler kullanmadan gayet düşüncelerinizi aktarabilirsiniz. Onlar diyor mu acaba bu söylediklerime, karıştığım mevzular karşı tarafı rahatsız ediyor mu diye siz neden düşünüyorsunuz :) Ama saygısızlık asla yapmayın ve yüzde hafif bir tebessümle böyle devam bence :) Böyle insanlar resmen kendi hayatlarını bırakmış sizin hayatınızla ilgileniyormuş hissi veriyor ve bu çok rahatsız edici bence
Aynen gülerek yapıyorum zaten
Onlar da her ne söylerlerse gülüyoruz şaka yapıyoruz alınma ayağına bildiğiniz ağzıma mıçtılar yıllarca.
Hatta ciddi ciddi hayırdır neden artık cevap veriyorsun dediler
Artık ben şişeceğime karşımdakiler şişsin istiyorum dedim güldüm 😂 hin bir kahkaha ile.

ooo sen dillenmişsin”
Bu nasıl bir üslup inanamiyorum.

Yani 2 kelime ile size yapılan muameleyi görümceniz o kadar iyi özetlemiş ki... daha iyisi olamazdı.

Insan bu cümleyi kendisine eşit ve denk bulduğu bir insana söylemez. Söylenmez çünkü.

Görümcenizin sizi kendine denk tutmadığını bu cümle bence fazlasiyla ifade ediyor.

Bilemiyorum ne demek istediğimi anlatabiliyor muyum ama anlam bilgisine bir parçacık vakıf olan arkadaşlar mutlaka anlayacaktır.

Senelerce gördünüz muameleye ne kadar sindiginiz ezildiğiniz anında göze çarpıyor.

Bizim öğretmenlerimiz sinmeye pek merakli nedense. Hemen hepsi pısırık.

Bu konulardaki meslek sabit kalıyor, konular maddi şiddet, psikolojik şiddet, dayak, aldatma ve eziyete kadar yürüyor.

Ben de öğretmenim ve bu benim gözlemim. Aksini iddia etmek isteyen edebilir. Ama lütfen kimse beni alıntı yapmasın.

Görümcem bana sen çok dillenmişsin dese, ben şaşkınlıktan dilimi yutarım herhalde.

Verdiğiniz cüret boyunuzu aşmış , arş-ı alaya cıkmış.

Neden okuyoruz ya da çalışıyoruz biz arkadaslar birisi bana anlatabilir mi?

Biz daha okuduğumuzu,duyduğumuzu ve yaşadığımızı doğru anlamlandıramıyoruz.

Senelerce saygısızlık olmasın diye susarsanız ,pek tabii bu lafları duymaya kendiniz ortam hazırlamış olursunuz.

Haddini bilmeyene haddini bildirmek saygısızlik değildir.

Terbiyesize , terbiye vermek saygısızlık değildir.

Aksine sevaptır. Amme hizmetidir.

Istediğini söyleyen istemediğini isitmelidir.

Ve işittigine küsmemelidir. Çünkü kendisine laf dedirten bizzat kendisidir. Illaki küsecekse kendine küssün.

Bu nasıl bir üslup inanamiyorum.

Yani 2 kelime ile size yapılan muameleyi görümceniz o kadar iyi özetlemiş ki... daha iyisi olamazdı.

Insan bu cümleyi kendisine eşit ve denk bulduğu bir insana söylemez. Söylenmez çünkü.

Görümcenizin sizi kendine denk tutmadığını bu cümle bence fazlasiyla ifade ediyor.

Bilemiyorum ne demek istediğimi anlatabiliyor muyum ama anlam bilgisine bir parçacık vakıf olan arkadaşlar mutlaka anlayacaktır.

Senelerce gördünüz muameleye ne kadar sindiginiz ezildiğiniz anında göze çarpıyor.

Bizim öğretmenlerimiz sinmeye pek merakli nedense. Hemen hepsi pısırık.

Bu konulardaki meslek sabit kalıyor, konular maddi şiddet, psikolojik şiddet, dayak, aldatma ve eziyete kadar yürüyor.

Ben de öğretmenim ve bu benim gözlemim. Aksini iddia etmek isteyen edebilir. Ama lütfen kimse beni alıntı yapmasın.

Görümcem bana sen çok dillenmişsin dese, ben şaşkınlıktan dilimi yutarım herhalde.

Verdiğiniz cüret boyunuzu aşmış , arş-ı alaya cıkmış.

Neden okuyoruz ya da çalışıyoruz biz arkadaslar birisi bana anlatabilir mi?

Biz daha okuduğumuzu,duyduğumuzu ve yaşadığımızı doğru anlamlandıramıyoruz.

Senelerce saygısızlık olmasın diye susarsanız ,pek tabii bu lafları duymaya kendiniz ortam hazırlamış olursunuz.

Haddini bilmeyene haddini bildirmek saygısızlik değildir.

Terbiyesize , terbiye vermek saygısızlık değildir.

Aksine sevaptır. Amme hizmetidir.

Istediğini söyleyen istemediğini isitmelidir.

Ve işittigine küsmemelidir. Çünkü kendisine laf dedirten bizzat kendisidir. Illaki küsecekse kendine küssün.
Süpersiniz 👌👌🌼

Ben ailem yüzünden bu haldeyim bize hep ne olursa olsun saygınızdan ödün vermeyin denildi,sizin kişisel alanınıza girene saygısızlık edene en kaba tabirle hoşt diyeceksiniz denmedi okulda da kimse bize önce kendini sevmeyi kendine saygı duymayı öğretmedi maalesef ki büyük HATA

Ben de yeni uyanıyorum ama bu defa da vicdan yapıyorum söylediğim hata mıydı acaba diyorum

Her dediğinizde çok çok haklısınız silkelediniz beni 🙏

Son düzenleme:
Merhaba gece gece taktım bişeye halbuki haklıydım artık tak ettiği için bu lafı sarfettim
Ama üzüldüm şimdi de

Neyse konuya geçiyorum
Eşimin ailesi genel olarak bana çok karışır çalışanbir kadın olmama rağmen rahatça aldım sattım verdim demem çünkü laf yaparlar ama artık bu yıl söylemek istediğimi anında söyler oldum 13 yıldansonra nasıl davranmam gerektiğini öğrendim
Aldığım tuvalet terliğinden koltuk takımıma kadar konuşan yorum yapan kıskanan arkamızdan çekiştiren tipler neyse bu akşam bize gelmişti ablası ve eniştesi (en çokta onlar öyle)

Bir iki laf söylediler bn cevap verince (eskiden saygısızlık olur diye susar pısardım) “ooo sen dillenmişsin” dediler bu cümleyi gece boyunca tekrar ettiler ben de “ ee artık dinsizin hakkından imansız gelir” dedim bu defa bu lafa takıp surat yaptılar Bn de hata mı ettim acaba diye düşünmeye başladım ama inanın aşırı dedikoducu ve her şeye yorum yapan tipler oldukları için +13 yılın çilesi dayanamadım

En basitinden gelir gelmez aldığım düdüklü çaydanlığa 40 laf ettiler yok zengin işi yok elmas mı var kulpunda yok sizin çaydanlık konuşuyor yok biz 40 yıl çalışsak alamayız 🤦‍♀️(bildiğimiz dümdüz düdüklü çaydanlık) Dayanamadım ve daima böyleler inanın.Bu çok küçük bir örnekti
“Ben mi okula gitmemeyi tercih ettim,keşke okuluma gitsem de şu online eğitimden kurtulsam” desem de boş beleş yorum yapıyorlar daima..
Azıcık şu vicdan azabı çekmekten de kurtulmak istiyorum o zaman tam olurum ben 😁
Ana fikri alamamaissin.Bu caydanlik cok guzel,bize hediye eder mi acaba diyerekten diretmisler..Yanit olarakta "Alti ustu bir caydanlik,alayim size de bir tane" demeni beklemisler :)

Ben okurken verdiğiniz cevaplardan keyiflendim resmen, neden vicdan azabı çekiyorsunuz ki?

Evime gelip ne aldığımı inceleyen, laf sokan adama daha beterlerini söylemek bile hakkım bence. Ne demek “biz kırk yıl çalışsak alamayız”? Ben 40 yıl çalışmadan bi çaydanlık alayım diye bu kadar okudum deseydiniz ya.

Ezin böyle insanları böcek gibi, çünkü ezilmeye layıklar. Başarıyı, maddi kazancı çekemeyen, kıskanç tipler bunlar. Vicdanınız da rahat olsun, bir dahakine daha çok dalga geçin kendileriyle.

Ama üzüldüm şimdi de

Neyse konuya geçiyorum

Ufak tefek seyler almak ınsanı motıve eder
Cekememezlık sozkonusu bence
Duduklu caydanlık nasıl bırsey baktım😁
Atla deve degıl basıt bır mutfak esyası

Tek hatanız 13 yıl cevap vermemek.
Sizinde kendi kulağınızla duyduğunuz gibi...
13 yıl sonra kendinizi savununca ya da sizde aynı davranınca suçlama yoluna girmişler.
Adamlar şaşkın!
Vur kafasına sesi çıkmaz dediklerinden senfoni orkestrası kıvamında ses gelmeye başladı.
Alışırlar merak etme.

Ama üzüldüm şimdi de

Neyse konuya geçiyorum

Bu zamana kadar bu kadar yüz vermeniz hata olmuş. En başta sınırlarınızı belirleseydiniz size konuşamazlardı. Bu zamana kadar susup şimdi cevap vermeye başlayınca haliyle dillenmişssin demişler.
Vicdan azabı çekilecek bir şey yok bu tavrınıza aynen devam edin. Onlar da zamanla durmaları gerektiği yeri bilirler

Ne kadar alıngan görümce ve enişteniz var. Altı üstü bir şaka yahu.
Ne hemen surat yapıyorlar, 13 yıllık ilişkiniz var bi şaka da mı yapamayacaksınız, bi dahaki sefere doz aşımı yapın şok etkisi yaratır. Bana dillenmişsin sen diyen görümceye hee dillendim dişlendim de bi ısırayım mı diye atlardım sonra da şaka yaptım canım alaala ne kadar alıngansınız diye trip atardım.

Back
X