sünni hanefi derseniz direk diğer mezhep olan aleviliği çağrıştırırsınız bunun için yazdımsivas olaylari bir provakasyondur, kimse dini hükümlere bakip galeyana gelip saldirmadi, bu ülkenin 90 yillari maalesef provakasyon ve faili mechullerle doludur, bize medyada dinci hezayani gibi gösterilir isin perde arkasi bambaskadir.
hanefi mezhebini sunniligi iyi ögrenemezsiniz demek, o halde mezhep imamlarina göre namazi kasdene terkedenin dövülmesi veyahut haps edilmesi gerektigi hükm edilir, herhalde kecinin yedigi recm ayetini de hic duymadiniz.
burda dikkat cekmek istedigim, taklid üzerine iman ettigimiz, sunniyim hanefiyim derken bir cogumuz neye göre böyle dedigini bilmiyor.
tartismada sunni alevi ayrimi yok, tartirma yaratan hükümlerin sunni hanefi din yorumu ortaya konmustur alevi kelimesi nerde gecmis ?
İster içki içerim, ister gider mayoneze taparım. Kime ne yahu ne yaptığımdan, neye inandığımdan? Beni cezalandırmak elin oğluna mı kalmış? Netice de o da bir insan. Benim boynumu vuracak, beni kamçılayacak ne üstünlüğü var benden? Ben inanmıyorum yok dini değiştiren öldürülecek de bilmem ne olacak da falan. İslamiyetin hoşgörü dini olması nerede kaldı o zaman? Kendinizle çelişmeyin. Her internette yazılana da inanmayın hadis, ayet diye. Açın okuyun araştırın. Bu neyin, kimin ya da kimlerin oyunu bilmiyorum ama din üstünden prim yapan insanlara pabuç bırakmayalım lütfen. Kendi çıkarları için bazı düşünceleri din üstünden dikte etmeye çalışıyorlar işte. Herkes kendi hayatıyla meşgul olsa ne güzel olurdu.
Hiç bir mezheb, hiç bir din, hiç bir inanç, hatta inanmamak olan ateizm bile insan öldürün demez. Hanefi mezhebine mensup olan kişiler kalkıp dinden dönenleri öldürsün madem ama adalet önünde ceza almasın, Allah yolunda haklıydı ve onun mezhebi bunu gerektiriyordu denilsin öyleyse. Ne kadar mantıklı?
peki sizce bu zalimlik değilmi.cinayet,din için adam öldürmek. bu kabul edilemez benim için.yanliyorsunuz bircok din mezhep öldürün der bakin myanmar da bile sevgi baris dini budistler cayir cayir insan yakiyor.
burda tabiki bunu savunmuyoruz, maksadimiz dikkat cekmek, insanlar bu sebepten acar kurani okur.beynini ipotege vermez degil mi ?
peki sizce bu zalimlik değilmi.cinayet,din için adam öldürmek. bu kabul edilemez benim için.
sünni hanefi derseniz direk diğer mezhep olan aleviliği çağrıştırırsınız bunun için yazdım
peki sizce bu zalimlik değilmi.cinayet,din için adam öldürmek. bu kabul edilemez benim için.
yanliyorsunuz bircok din mezhep öldürün der bakin myanmar da bile sevgi baris dini budistler cayir cayir insan yakiyor.
burda tabiki bunu savunmuyoruz, maksadimiz dikkat cekmek, insanlar bu sebepten acar kurani okur.beynini ipotege vermez degil mi ?
Isin en kotu tarafi ; buna inanan insanlarin oldugunu bilmek.
Merak ediyorum boyle insanlar bu hale nasıl geliyor ??
Din din ... Bu inandıkları dinse eger ben dinsizim .
Hindistan'a gider öküze taparim. Daha iyi .
hindistana gitmene gerek yok, burda öküz çok.ama tapılacak öküz yok. öküzler de işi biliyor, onların da taptıkları var yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?