mesela benim de başörtüm var diye dersten atan hocam vardıMesela benim inançlı arkadaşım bikini giyen kadına yaşından başından utanmıyormusun bu bikini giyiniyorsun diye ona bunu söyleme cesaretinde bulunuyor ,kadının torunu var , birde müslüman olarak kadını uyarmamış emrediliyor diyor bu özel hayata saldırı bende buna tahamül edemiyorum sana ne ne diye karışıyorsun diyorum ama beni anlamıyor
mesela benim de başörtüm var diye dersten atan hocam vardıben de buna tahammül edemiyorum
başörtüsü kanunu ilk çıktığında üniversitede yaşamış olduğum bir durum benim burada kimseye yalan borcum yok . Ayrıca girdiğim çoğu ortamda da bu tarz istenmeyen muameleler görüyoruz bakışlar bile yetiyor o yüzden kimse mağdur edebiyatı yapmasın olayın dinle alakası yok tamamen kişinin kendi ile ilgili şekerimBunu yapamazlar artık o hocayı sürerler artık öyle bir mağduriyet yok , samimi gelmedi bana yazdıkların
Mesela benim inançlı arkadaşım bikini giyen kadına yaşından başından utanmıyormusun bu bikini giyiniyorsun diye ona bunu söyleme cesaretinde bulunuyor ,kadının torunu var , birde müslüman olarak kadını uyarmamız emrediliyor diyor bu özel hayata saldırı bende buna tahamül edemiyorum sana ne ne diye karışıyorsun diyorum ama beni anlamıyor
Bunun bir sebebi de ailelerin inanclar konusunda baski yapmasi. Birakin da cocuklar buyuyunce kendi iradeleri dogrultusunda karar versin.
Dipsiz Not: Kurban olunacak bir durum yok. Herkesin dini/dinsizligi kendine.
emacım ya sırf polemik çıkartmak için yazdın sanırım...
ben din dinsizlik demedim ne alaksı var ki dip not bunu yazdın
banane kim neye nasıl inanırsa inansın beni zerre kadar ilgilendirmez.ben kendi yorumu mu yazdım kurban olsunlar dedim artık inançlarla uğraşmasınlar diyede yazdım bence notluk bir şey yok
işte olayın özü tebriklerAslında bunun dindar aile ile değil dini yanlış ögretmekle alakası var.
Mesela dinde hoşgörü vardır. Ama bizler kendimize uygun bakış açılarıyla davranıyoruz.
Gecen yıllarda açık giyinmiş bir kiza örtülü bir kadın''ooo başımıza taş yağacak'" diye söylenip gitti.
Başka bir yerde de açık bir kadın çarşaflı kadına bunlarin amaci ne diye laf atip geçiyor.
Çocuklara dini ya da hayatı anlatırken saygıyı da ögretmek gerekir.
Oysa bizim dinimizde kalp kırmak yoktur ama bunu sanki üstümüze vazifeymis gibi çok rahat yapıyoruz.
Aynı örnek ateistlik icin de geçerli. Saygı istiyorsa insan saygi duymayi öğrenecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?