Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim de lisansta bir arkadaşım vardı. Bir şey söyleyince (mesela "Ben ne bileyim onu" falan derdim) kinayeli kinayeli ARO derdi. Yav ne bu aro diye aylarca düşündüm ne olduğunu bulamadım. Allah razı olsun demekmiş. Yazımda hadi tamam da sesli olarak aro demek ne mana yahu ehehe.
Aeo var bir de. "Allah'a emanet ol" anlamındaymış![]()
Arkadaşlar buna yorum yazanlarda bile yazım yanlışı görüyorum. Şuraya sık yapılan yanlışların doğrularını bırakıyorum.
*Hiçbir şey (şey her zaman ayrı yazılır)
*“de” bağlaç olduğunda ayrı yazılır(de yi çıkarttığınızda anlam bozulmuyorsa ayrı)
* “mı/mi/mu/mü” ve bunlara ek getirilmiş hali ayrı yazılır (mısın/misin/müsün/musun)
* ya da
* “ki” bağlaç olduğunda ayrıdır (cümleden çıkarttığınızda anlam bozulmuyorsa ayrı)
Nolur bunları okuduktan sonra hayatımızda bir şeyler artık değişsin.
Dili doğru kullanma kavramının imla hatası avcılığına indirgenmesini doğru bulmuyorum. Konuşma dilinde yazışırken noktasına virgülüne kadar kasmaya ve başkasında da -de ayrı yazılır gibisinden yüksek standartlar aramaya (imla katliamı yapılmıyorsa) gerek yok. Önemli olan kişinin lügatinin geniş olması, kelime hazinesi geniş insan kendini iyi ifade eder, kendini iyi ifade eden insan da düzgün iletişim kurulabilir bir kişi olarak pozitif bir izlenim bırakır. Bana göre geliyo gidiyo yazan kişi ile morel, bebeyim, askeri ücret yazan kişi arasında epey fark vardır (belki sizinkilere benzer başka yorumlar da yapılmıştır, son sayfada gördüğüm için sizleri alıntıladım arkadaşlar).Ilk iki sayfayı okudum ve konudan dolayı yorumcuların yorumlarına daha bir dikkat ettim. Noktalamalara dikkat ederim vs. diyenlerin hemen hemen hepsinde noktalama ve yazım yanlışı vardı. Özellikle üç noktayı iki nokta olarak kullananlaaar...![]()
Dili doğru kullanma kavramının imla hatası avcılığına indirgenmesini doğru bulmuyorum. Konuşma dilinde yazışırken noktasına virgülüne kadar kasmaya ve başkasında da -de ayrı yazılır gibisinden yüksek standartlar aramaya (imla katliamı yapılmıyorsa) gerek yok. Önemli olan kişinin lügatinin geniş olması, kelime hazinesi geniş insan kendini iyi ifade eder, kendini iyi ifade eden insan da düzgün iletişim kurulabilir bir kişi olarak pozitif bir izlenim bırakır. Bana göre geliyo gidiyo yazan kişi ile morel, bebeyim, askeri ücret yazan kişi arasında epey fark vardır (belki sizinkilere benzer başka yorumlar da yapılmıştır, son sayfada gördüğüm için sizleri alıntıladım arkadaşlar).
Ooo sonradan çok çeşitli türevleri olduğunu öğrendim. Arv de var, "Allah rahatlık versin" :)
Kim kullanıyor bunları, ilk defa duyuyorum, tembelliğin adını koymuşlarOoo sonradan çok çeşitli türevleri olduğunu öğrendim. Arv de var, "Allah rahatlık versin" :)
MÜSAYİT,DEYİL de benim favorilerimBen bu sitede ennnnn cok MOREL yazilmasina sahit oldum ve sacimi basimi yoldum. Morel nedir ya?
Ayyy evetbir de hayel var![]()
Evet onlar da var ama ben morel ve az once bir arkadasin dedigi gibi hayel’den yana oyumu kullaniyorumMÜSAYİT,DEYİL de benim favorilerim
Uzun zamandır yayın camiası içinde çalışıyorum. Yazar dediğimiz insanların bile kaleme aldıkları ilk metinleri görseniz, bu da sözde yazar olacak dersiniz. Ortak bir dil yazmıyoruz da, herkes kendi şifreli dilini geliştirmiş sanki. Neyse, forumdaki duruma gelecek olursak; beklentim düşük ama onu da gerçekleştirmeyen insanların konularını okumuyorum. Bakıyorum ne noktalama işareti, ne paragraf... Öyle blok halinde korkunç bir yazı bloku uzanıyor, sesli harflerin yerinde yeller esiyor, konuşma diliyle yazacağım diye cümle içinde bin tane başka cümle var, topukluyorum hemen. Bu da kafa yani... Bunca gizemi çözecek olsam dedektif olurdum.![]()
Dili doğru kullanma kavramının imla hatası avcılığına indirgenmesini doğru bulmuyorum. Konuşma dilinde yazışırken noktasına virgülüne kadar kasmaya ve başkasında da -de ayrı yazılır gibisinden yüksek standartlar aramaya (imla katliamı yapılmıyorsa) gerek yok. Önemli olan kişinin lügatinin geniş olması, kelime hazinesi geniş insan kendini iyi ifade eder, kendini iyi ifade eden insan da düzgün iletişim kurulabilir bir kişi olarak pozitif bir izlenim bırakır. Bana göre geliyo gidiyo yazan kişi ile morel, bebeyim, askeri ücret yazan kişi arasında epey fark vardır (belki sizinkilere benzer başka yorumlar da yapılmıştır, son sayfada gördüğüm için sizleri alıntıladım arkadaşlar).
O yanıtı gerçekten bilmeyenler öğrensin diye bırakmıştım. Günlük hayatta noktasına, virgülüne kadar kasmam. Ama insanlarımız da yazmayı bilsin lütfen. De/da ayrımı veya “şey”in ayrı yazılmasını yüksek standart olarak görmüyorum. Bunlara dikkat etmek varken niye etmeyelim. Madem sosyal mecralarda yazıyoruz. Yazı yazma konusunda da daha bilinçli olalım.Dili doğru kullanma kavramının imla hatası avcılığına indirgenmesini doğru bulmuyorum. Konuşma dilinde yazışırken noktasına virgülüne kadar kasmaya ve başkasında da -de ayrı yazılır gibisinden yüksek standartlar aramaya (imla katliamı yapılmıyorsa) gerek yok. Önemli olan kişinin lügatinin geniş olması, kelime hazinesi geniş insan kendini iyi ifade eder, kendini iyi ifade eden insan da düzgün iletişim kurulabilir bir kişi olarak pozitif bir izlenim bırakır. Bana göre geliyo gidiyo yazan kişi ile morel, bebeyim, askeri ücret yazan kişi arasında epey fark vardır (belki sizinkilere benzer başka yorumlar da yapılmıştır, son sayfada gördüğüm için sizleri alıntıladım arkadaşlar).
Elbette, herkes kusursuz bir Türkçeye sahip olmayabilir. Ama yazmayı öğrendiğimiz an nokta ve virgül kullanmak da öğretiliyor, yanlış mıyım? Bunları neden kullanmıyorsunuz mesela? Yargılamak ya da küçümsemek için sormuyorum, yanlış anlamayın. Kendinizi güzelce ifade edebilecek kadar yeterli bir kelime dağarcığına sahipsiniz. Eee isteseniz cümlenin sonuna bir nokta koyamaz mısınız?Valla burda herkes unıversıte mezunu degil ilk okul mezunu olan okuma yazmayı sonradan ögrenen cok bide benim gibi olan varsa bir turlu kafam basmadı bu türkceye zor kurtarırdım geçmek için sınavları hep devrik cümlelerim vardır elimden gelen bu maalesef
Başka arkadaşları bilmiyorum ama bana Türkçe çok zor geliyor hele kompozisyon muydu neydi onu yazdırırlardı öğretmenler hic yapamazdım.Elbette, herkes kusursuz bir Türkçeye sahip olmayabilir. Ama yazmayı öğrendiğimiz an nokta ve virgül kullanmak da öğretiliyor, yanlış mıyım? Bunları neden kullanmıyorsunuz mesela? Yargılamak ya da küçümsemek için sormuyorum, yanlış anlamayın. Kendinizi güzelce ifade edebilecek kadar yeterli bir kelime dağarcığına sahipsiniz. Eee isteseniz cümlenin sonuna bir nokta koyamaz mısınız?