Dil öğrenmek ?

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.412
13.746
Merhabalar dünyayi gezme hayalim var. Daha atanamadim bile bir yandan da kpss calisiyorum evde oturuyorum isim yok. Ama bir yandan da dil öğrenmek istiyorum. İngilizce biliyorum B1 seviyesinde. Orta yani. İngilizceye yakın bir dil olduğu icinde Almanca öğrenmek istiyorum. Temel düzeyde öğrenebilir miyim size tek başıma youtube ve almanca cocuk kitaplarından ?

İkisi yakın değil aslında.
Almanca saç baş yoldurtur, İngilizce'den de Türkçe'den de çok faklıdır.
Hiç mi faydası olmaz peki? Olur. Biraz içine girip sonra yaka silkerek İng.ye döner "vaaay, ne kolay dilmiş bu" diye ilerler insan.
Ben sevmiyorum. Geçenlerde tekrar bakayım dedim. Kapattım.

Öğretmen olacağım,yurt dışı öğretmenlik sınavları oluyor belli bir hizmet yilini doldurunca. En cok alım almanya ya oluyor benim branşım için. (Sınıf öğretmeni) bir de orada türk nüfusu fazla diye de cok yabancilik cekmem gibi geliyor. Almanca cok zor dendiği icin bir yerden baslamak gerek diye düşündüm. Ama.nereden baslayacağım muamma tabi

almanca cidden zor bende halen ogrenmeye calisiyorum bana bakma 40 yasindan sonra heves ettim tavsiyem bir kelimeyi artikeliyle ogrenmek lazim, yavas yavas olacaktir .
tabii once harflerden sonrada sayilar saatler en cok kullanilan fiiller derken olurr hic olmazsa biryerden baslamis olirsun.. nette cok guzel videolar var ozellikle Almanca kolay erkan beyi tavsiye ederim ..
simdiden kolay gelsin

almanca ile ingilizce evet benzer ancak almanca zordur. grameri ağırdır ve gramer hatası yaparsanız ne dediğiniz anlaşılmaz.
ingilizcedeki tek "the" nın yerine "der", "die" ve "das" alır ki bunlar sadece ismin yalın halinde kullanılır. bizde e hali, den haline vs ye geçerken almanca ağlatır. "der" artikeli nerede "den" nerede "dem" olacak falan falan..
11 yaşında öğrendim, 7 sene fen - matematik dahil almanca okudum. içim şişti okul boyunca. ha çok severim almancayı ama öyle kitap okuyup öğrenilmez. baya sağlam gramer çalışmak zorundasınız.
ispanyolca gibi daha kolay bir dile yönelin derim.

Almancayı ben de astrojurnal hanım ile aynı koşullarda öğrendim, söylediklerinin tamamına katılıyorum öğrenme yöntemi ile ilgili. Almanca sistematik bir şekilde gramer çalışarak ve pekiştirmek için deli gibi alıştırma yaparak öğrenilir. Sizin sınavda ihtiyacınız olan almanca seviyesi sanırım Goethe Zertifikat B2 seviyesinde, 70-79 aralığında bir puan, bu MEB'in başvurudaki puan şartlarına denk. Bildiğim kadarıyla yurt dışı atamalarında minimum 5 yıl hizmet şartı var, yani henüz atanmadığınıza göre, önünüzde 5 koca yıl var almanca çalışmak için. Vazgeçmezseniz, rahatlıkla başarırsınız. Düzgün bir kaynak, sistemli çalışma, hepsi bu. Goethe Istanbul yoluyla kaydolabileceğiniz online kurslar var, en azından A-1 ve mümkünse A-2'yi böyle bir sistemle geçip, sonrasında kendi kendinize devam etmeniz çok daha yararlı olabilir.

Evet daha 5 yil var en az :) ama hayal iste benimkisi de bir de cok zor dendiği icin erken baslamak kstemistim ama kpss ile beraber biraz bas agrisi yapınca vazgectim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…