Dil öğrenme yolları

Ingilizce bilerek gittigim icin sorun olmadi ama burada esinin isi sebebiyle falan gelen hic ingilizce bilmeyen arkadaslar hep cok zorlandiklarini soyledi. Sadece amerikali arkadas edinmek biraz zor daha dogrusu bizim arkadas tanimimizla onlarinki coook farkli, kanka oldugunu sanidigin kisi ertesi gun sebebsiz yere soguk takilabiliyor :KK47: bence farkli bir tecrube imkani olan herkesin yurtdisinda en azindan 3-5 ay kalmasini tavsiye ederim.
Yolum düşerse dilden çok sosyal ilişkiler sorunum olacak demek ki benim için 🥲. Çok teşekkür ederimm cevabınız için 😊

Merhabalar herkese🙂 Kurs vs olmadan kendi kendine yabancı dil öğrenenler nasıl bir yol izliyor acaba? Uygulama vs denedim fakat benim için pek etkili olduklarını düşünmüyorum açıkçası. Ücretsiz videolar da yok denecek kadar az. Olanlar da ya çok düşük seviyeye ya da tam tersi ileri seviyeye hitap ediyor. Zaten başlangıç üstü hatta orta seviye yabancı dili olan birisi nasıl bir yol izlemeli?
Hayatımda hiç ingilizce kursa gitmedim kolejde vs de okumadım ama c1 c2 arası ingilizcem var. ilkokulda lisede vs ingilizce de çalışmazdım pek. şu an ingilizce yüksek lisans yapıyorum, tez yazıyorum. tavsiyem ingilizceyi hayatınıza entegre etmeniz. ben ingilizce film dizi izlemenin çok faydasını gördüm. her gün en az bir filmi dublajsız izlerdim. müzik ve podcastler, youtubedan ilgi alanınızla alakalı videoları falan da eklersek zaten gün içerisinde inglizceye maruz kalma miktarınızı yükseltmeniz lazım. bir de eskiden ingilizce öğrenmek isteyenlerin girdiği konuşma siteleri vardı. şimdi maalesef çoğu başka amaçlarla kullanılıyor.

Hayatımda hiç ingilizce kursa gitmedim kolejde vs de okumadım ama c1 c2 arası ingilizcem var. ilkokulda lisede vs ingilizce de çalışmazdım pek. şu an ingilizce yüksek lisans yapıyorum, tez yazıyorum. tavsiyem ingilizceyi hayatınıza entegre etmeniz. ben ingilizce film dizi izlemenin çok faydasını gördüm. her gün en az bir filmi dublajsız izlerdim. müzik ve podcastler, youtubedan ilgi alanınızla alakalı videoları falan da eklersek zaten gün içerisinde inglizceye maruz kalma miktarınızı yükseltmeniz lazım. bir de eskiden ingilizce öğrenmek isteyenlerin girdiği konuşma siteleri vardı. şimdi maalesef çoğu başka amaçlarla kullanılıyor.
Teşekkürler cevabınız için. Evet o uygulamaları/siteleri gördüm ama kullanmakta tereddüt ediyor insan haklısınız.

X