Dil Mezunlari Ya da Bu Bolumlerde Okuyanlar Yardim !

redcloud

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2014
130
6
Merhabalar tercih yapacagim bayanlar ve kafam karisik. Yardimci olabileceginizi dusundum. Bolum olarak ; Mutercim- tercumanlik (fransizca) , fransizca ogretmenligi, fransiz dili ve edebiyati, almanca ogretmenligi, alman dili ve edebiyati, rus dili ve edebiyati... bu bolumu okuyan ya d dilden mezun olmus olanlariniz bana bi yardimci olur musunuz. Hangi bolumu oncelikli tutmaliyim siralamayi ona gore yazacagim cunku. Simdiden tesekkurler..

Merhaba..

hangi dile yatkınlığınız var bilemiyorum ama Almancayi tavsiye etmiyorum çünkü bu dili konuşan cok Türk var malum. Dil konusunda gerçekten aranacak bir Mütercim olmak her zaman cok onemli. Fransızcayi Almancadan ön plana alabilirsiniz. Rusça'nin da son derece önemli olduğunu söylüyorlar ama rusça zor bir dil ve rusyada yasamadan öğrenmek oldukça güç. Ben bir de Arapcayi tavsiye ederim. Inanilmaz is yaparsiniz. Daha geçen gördüğüm bir ilanda Dubaide calismak uzere aradiklari bir turk Mütercim vardi ve aylik 4000 dolardi maaş. Ben arapca bilmenin faydasini kat kat görüyorum diyebilirim.

umarim güzel yerlere gelirsiniz, başarılar şimdiden tercihlerde :)

Ingilizce veya ispanyolca yapma tercihin varsa kesinlikle tercih et bu iki dil heryerde herkesin (yabanci )olarak bildikleri dil...yani ingilizceden sonra ispanyolca..

Fransada yasayan biri olarak cok zor bir dil nekadar girtlaktan konussanda aslinda cok kibar bir dil...zorlanmazsan almancadan önce tercih et derim...
rusca konusunda hicbir fikrim yok...

Rusca, Arapca gerccekten ise yarayan diller
Bölümü secerken ülkelerin ekonomilerini ve dis ticaret iliskilerinide gözden gecirmelisin
Kore dili , cin dili, japin dili, italyanca , ispanyolca gibi dillerde cok ise yarar

X