• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dil eğitimi alternatifleri

yaquri

her morning elegance..
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2011
169
0
46
İzmir
Kızlar yardımınızı beklediğim bir konu ile karşısınızdayım (:

Eylül sonrasında yurtdışında dil eğitimi almak istiyorum. Dil okullarına şöyle bir göz gezdirdim de hiç de ucuz değiller. Buna rağmen, birçok sorunla karşılaşabiliyormuş bu yolla gidenler. Açıkçası aklım epey karıştı. Bu başlıktaki sorunumla ilgili tüm konuları da okudum ama cevaplardan tatmin olamadım bir türlü.

Aslında benim kafamdaki soru şu;
Şu anda yüksek lisans eğitimi alıyorum. İngilizcem kötü sayılmaz (Malum tez yazarken yabancı kaynaklardan da yararlanıyoruz. Birkaç kez de çevirmenlik yaptım.). Fakat benim açığım, iş ingilizcesi ya da şöyle söyleyeyim, akademik ingilizce konusunda. Günlük İngilizce'yi konuşmamda hiçbir problem yok ama ben yurtdışındaki bir üniversitede akademisyen olmak istiyorum (hiç olmadı doktora yapsam da olur (: ). Bunun için de toefl almam gerek. Türkiye yerine, yurt dışında öğrenmek istiyorum bahsettiğim alandaki İngilizce'yi. Hem aksan hem de kalıplar açısından çok yardımı olur diye düşünüyorum. Bilemiyorum doğru mudur..

Dil okulları oldukça pahalı ve gösterdikleri genel ingilizce. Birçoğunun advanced düzeyde ingilizce öğrettiğini de sanmıyorum. Bu anlamda, bana ne yapmam konusunda yardımcı olabilecek biri var mı acaba?:26:
Yani dil okulu mu tercih etmeliyim, yoksa başka bir yol var mı yurtdışında dil öğrenmek için?
(Çok uzun oldu (: özür dilerim. İlginiz için de şimdiden teşekkürler!)

dil okulunda hiç birşey öğrenmezsin baştan söyleyeyim, iş ingilizcesi için istiyorsan burda bi kursa gitmen daha iyi çünkü iş ingilizcesi kursu pek yok. orda hepsi farklı ülkelerden gelmiş insanlarla var olan aksanını da bozarsın tercihin kurs olursa. kalıp da öğrenmen için uzun süre kalmasın yani kursa gidip native speakerla konuşarak olmaz malesef, genel ingilizce olsaydı kesinlikle çalışmaya git derdim, ben fransada şarap evinde çalışarak baya ilerlettim fransızcamı, staj için falan başvursan biyerlere? en azından kursa para vermemiş olursun, ve işinle ilgili terimler öğrenmiş olursun
bide üniversiteler önceden dönemlik misafir öğrenci alırdı diploma falan almıyorsun yani parasını ödeyip derslere giriysn sadece orda da öğrenebilirsn ama kurs hiç işine yaramaz bence

Canım öncelikle çok teşekkür ederim cevap verdiğin için.
Zaten ben de dil kursu konusunda kararsız kalmıştım. Genel İngilizce eğitimi işime çok yaramaz. Staj aklıma hiç gelmemişti gerçekten. Ben buradaki dil kurslarına çok güvenmiyorum maalesef canım ): Zaten iyi bir kurs da çok ucuz olmuyor biliyorsun.
Benim amacım hem alanımla ilgili terimleri öğrenmek (bu stajla olabilir dediğin gibi) hem de yabancı ülkede olduğum için aksanımı düzeltmek, günlük hayata dair daha fazla kelime öğrenmek, daha akıcı konuşabilmek falan..
Ama staj konusunda hiçbir bilgim yok. Önceden toefl gibi bi sınava tabi olmak gerekiyor mu acaba? Bir de vize için çalışılacak yerden davetiye falan gelmesi lazım belki de.. Yoksa bu dil eğitimi ayarlayan yerler staj da ayarlıyor mu?
Sen nasıl halletmiştin canım?

ben site adı vermiym şimdi yasak sanırım zaten bildiğim iyi bi site de yok =) ama google'dan ararsan yurtdışında staj diye, bu işi yapan firmalar cıkıyor belki işine yarar.
ben ingiltere vatandaşı olduğum için vizede çok sorun çıkmıyordu, ama türk vatandaşları için nolur bilemem canım orasını, biliyorsundur çifte standart durumunu =)
ben zaten her yaz fransaya gidiyodum, gittiğimde o işi tesadüfen buldum, oranın sahibi halletti işlemleri
dönemsel çalışma izni mi parttime çalışma izni mi ne öyle bişey gerekiyodu, ama staj ayarlarsan zaten onlardan davet gelir, dil kursu için gözden çıkarmışsın parayı, bi kısmını aracı firmaya ver işi sağlama al derim
mesleğin ne bu arada? hangi alanda staj yapabilirsin veya hangi alanda terim açısından gelişmek istiyorsun?

bu arada söylemeyi unuttum yurt dışında çalışma deneyimi, kısa süreli bi staj bile olsa, geri döndüğünde burda çok fark yaratır
ama ben resim mezunu olduğum için iş imkanım sıfır =) 4 yabancı dil bilsem de, yurtdışı tecrübem olsa da hiç bir işe yaramıyor, seninde bölümüne bağlı tabi

Of ya! İşte bi Türkiye klasiği.. Aslında dil Türkiye'de büyük avantaj sağlıyor ama dediğin gibi doğru bir yerde kullanırsan :/
Ben insan kaynaklarında okuyorum canım. Adam gibi öğrenebilirsem, benim için büyük avantaj..
Peki sen nasıl buldun bu çalışma işini? Önceden bi dil sınavına falan girdin mi? Arkadaşlarından staja falan gitmiş olanlar var mı? Bilgi verir misin biraz bana?
Ayrıca şarap evinde çalışacaksam, ben Fransızca da öğrenmek isterim ya :60::60:

Enee ben nasıl okumuşum ya öyle :60:
Bi mesajını görmemişim resmen.. Ya ama yoktu orda, sadece ikinci mesajını gördüm, neden öyle oldu:26:
Neyse canım, sorularımın cevaplarını aldım :1:
En güzeli dediğin gibi yapmak bence de, zaten verecektim ben bi şekilde o parayı. En azından Allah korusun bi terslik olursa, karşımda muhattap olacak birini bulurum.
Dediğim gibi, insan kaynakları okuyorum. Bu alandaki terimleri, kalıpları (slang ya da formal fark etmez) öğrenmek istiyorum. Peki sence ana dili ingilizce olan bi ülkeye gitmek mi daha mantıklı yoksa ana dili ingilizce olmayan bir yere gidip hem işte ingilizce konuşup hem de günlük hayatta o yerin dilini kullanıp ikinci bi dilin de temelini atmak mı daha mantıklı?

Bak canım benmkızkardeşim şu anda ingilterede.Dil öğrenmek için 3 sene önce bir ailenin yanına gitti.Şu andada işletme dalında yüksek lisans yapıyor.En güzel cevabı o verbilir sana .İstersen onada sorayım
mailleşirsiniz.

Hii gerçekten mi :38:
Canım çok teşekkür ederim. Çok isterim eğer vaktini ayırıp benimle iletişim kurabilirse..

Enee ben nasıl okumuşum ya öyle :60:
Bi mesajını görmemişim resmen.. Ya ama yoktu orda, sadece ikinci mesajını gördüm, neden öyle oldu:26:
Neyse canım, sorularımın cevaplarını aldım :1:
En güzeli dediğin gibi yapmak bence de, zaten verecektim ben bi şekilde o parayı. En azından Allah korusun bi terslik olursa, karşımda muhattap olacak birini bulurum.
Dediğim gibi, insan kaynakları okuyorum. Bu alandaki terimleri, kalıpları (slang ya da formal fark etmez) öğrenmek istiyorum. Peki sence ana dili ingilizce olan bi ülkeye gitmek mi daha mantıklı yoksa ana dili ingilizce olmayan bir yere gidip hem işte ingilizce konuşup hem de günlük hayatta o yerin dilini kullanıp ikinci bi dilin de temelini atmak mı daha mantıklı?

kesinlikle dili ingilizce olan biyer derim. çnkü atıyorum almanyaya gttinz, ingiliz şirketi olsun, farketmez çalışnlrn cok byk kısmı alman olacak ve hep aralarnda almanca konuşacaklar, ee 2. yabancı dilin temelini attn tamam, ama ingilizce ne olacak? zaten dili hiç bilmeden gidip birşeyler anlamak coook zor, başlangıç seviyesi de olsa bilmek cok işe yarar

Çok haklısın. Annem de dalga geçiyor zaten, önce bi tanesini adam gibi öğren de, diğerini de sonra öğrenirsin diyor :1:
O zaman ana dili ingilizce olan bi ülkede, staj için bir şeyler bakacağım ben. Çok teşekkür ederim canım yardımların için. Eğer gidebilirsem sizinle de paylaşırım sonucu (: Tekrar çok teşekkürler :71:

Back