• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Dil altı yapışıkmış

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kedicik81

işte yanlızlık ben buyum
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.682
4
683
İstanbul
sızlerden bir fikir almak ıstıyorum 3.5 yasında oglumvar bazı harflerı soyleyemedıı ıcın ve dılını cıkartamadıgı ıcın doktora getırdık dıl altı yapısık cıktı amelıyat olacak dedıler aslında korkum su bukonuda hıcbır bılgım olmadıgı ıcın dıl altının kesılecek olması benı korkuttu acıkcası boyle bır sorunla karsılasan varmı aranızda kafam cok karısık

slm canim,cok gecmis olsunnn,uzuldum canimm,ama sanirsam korkulacak birsey yokturr,malesef yradimci olamiyacmm,ins basina gelen arkadaslar yazarda sende rahatlarsinn,doktrlar ne diyor pekii,ins kotu birsey degildirrr,sevgiler,,dualrimiz seninle

slm canim,cok gecmis olsunnn,uzuldum canimm,ama sanirsam korkulacak birsey yokturr,malesef yradimci olamiyacmm,ins basina gelen arkadaslar yazarda sende rahatlarsinn,doktrlar ne diyor pekii,ins kotu birsey degildirrr,sevgiler,,dualrimiz seninle

cok tesekkur ederım sorunda bu 2 doktora gosterdık bırı hemen amelıyat olacak dedı dıgerıyse suan cok kucuk okula baslarken yaparız amelıyat dedı bızde karar veremedık neyapacagımıza bende belkı boyle bır sorunla karsılasan vardır dıye buraya yazdım bakalım ıns ,0fıkır veren olur

cok tesekkur ederım sorunda bu 2 doktora gosterdık bırı hemen amelıyat olacak dedı dıgerıyse suan cok kucuk okula baslarken yaparız amelıyat dedı bızde karar veremedık neyapacagımıza bende belkı boyle bır sorunla karsılasan vardır dıye buraya yazdım bakalım ıns ,0fıkır veren olur

canimm,eger simdi sorun cikmayacaksa,konusmasinda yemesinde ilerde olabilirr,,ama simdi konusmasinda,yemesinde yada cocugu rahatsiz ediyorsa bnce simdi yapin daha iyi,,ama yinede sen bilirsinn,googleden arastrdinmi,,yada baska uzman bir doktrora götprr,ama sanirsam korkulacak birsey degill,ozamn sende korkma uzulme gecer inss,

canım önce çok geçmiş olsun benim arkadaşımın kızındada vardı öyle bir sorun ameliyat oldu ve sorun ortadan kalktı zamanla konuşmasını düzeltti korkulacak bişey yok üzülme benim oğlumdada taaa 2 aylıkken doktor var dedi kesilecek dedi ama ben ,istemedim kestirmek çok küçük diye büyüyünce konuştukca kendiliğinden koptu şuan 3 buçuk olacak konuşmasında hiç bir sorun yok ama biz özellikle kayınvaldem çok konuşturdu onun çok faydası oldu kendiliğinden koptu

canım hiç korkma oyle büyük bir operasyon değil
buna benzer sorun benim büyük oğlumda var
onun dil altında değilde, üst damağın perdesi üst iki dişin arasından çıkıyordu yani üst dudak üst dişlere yapışık gibiydi bu da konuşmayı etkiliyordu normalde diş etinden olması lazım dr. götürdüğümde yedi yaşına kadar bekleyelim kendiliğinden geri çekilebilir demişti dediği gibi oldu şimdi o perde daha yukarı çıktı
sende başka dr.lara göster kaç yaşına kadar ameliyat olabilirmiş bir öğren
ama olursa da kafana takma sadece ince bir zar ayrılacak
annelik duyguların çok yoğun anlıyorum insan yavrusuna kıyamıyor
şimdiden geçmiş olsun canım

benim oğlumun dilinin altıda bağlıydı.doğum yaptıktan sonra eve geldik.emdikten sonra kusamıyordu.boğulacak gibi oluyordu dr,a götürdük.dilinin altı bağlı dedi.2 türü varmış bazısı kendiliğinden yırtılıyormuş.yırtılmazsa ameliyat edeceğiz dedi dr.ama yırtıldı kendiliğinden.ama çok zorluk çektik.süt alırken hep yoruluyordu.2 dakika dinlenip dinlenip emiyordu.geçmiş olsun.

sızlerden bir fikir almak ıstıyorum 3.5 yasında oglumvar bazı harflerı soyleyemedıı ıcın ve dılını cıkartamadıgı ıcın doktora getırdık dıl altı yapısık cıktı amelıyat olacak dedıler aslında korkum su bukonuda hıcbır bılgım olmadıgı ıcın dıl altının kesılecek olması benı korkuttu acıkcası boyle bır sorunla karsılasan varmı aranızda kafam cok karısık

benim yiyeniminde de ayni sorun vardi dil alti yapisik oldugu icin konusmakta güclük cekiyordu cok basit ti dilin ordaki alt ceneye yapisik olan yerden hafif kesiliyor korkma canim gecmis olsun

2 farklı doktora gıttım fakat ıkısının soyledıgı seyler farklı bırı basıt bırsey fakat yası kucuk oldugu ıcın zor olabılır dedı dıgerıyse dılaltına dıkıs atılacak cocuk dayanamaz dedı bende bunu merak edıyorum benım oglumunkı galıba bıraz fazla yapısık dılının ucundan baslıyo yanı hıc cıkartamıyo dılını ama yorumlarınız azda olsa ıcımı rahatlattı tesekkur edrım hepınıze

Şu an 8 yaşında olan oğlumda daha 1 yaşını doldurmamıştı,tesadüfen bir dr muayene ederken farketti söyledi.Dil altını kestirin diye şaşırdık duyunca.Hemen yan odad oğlumun bademcik ameliyatını yapan kkb ci dr umuz vardı geçtik oraya.Muayene etti ve kısa bir uyuşturmayla kesti.Biraz ağladı ama acıdan değil sıkıştırılmaktan dedi dr.Bir saat kadar hastanede kaldık.Kanama durunca ayrıldık,hiç rahatsızlık vermedi hemen beslenmesine başladı.Dilini çıkaramıyordu.Şimdi çıkarabiliyor,ama r leri söylemekte zorlanıyor.Ayrıca dilaltında olan yapışıklık üst dudağında 2 ön dişin arasında da var ama et var.Onedenle 2 dişi ayrık ama sorun değilmiş.Korkma kolay ve çocuk rahat edecek sonunda.Geçmiş olsun.Ama bizim erken yapıldığı için kolay oldu......

Şu an 8 yaşında olan oğlumda daha 1 yaşını doldurmamıştı,tesadüfen bir dr muayene ederken farketti söyledi.Dil altını kestirin diye şaşırdık duyunca.Hemen yan odad oğlumun bademcik ameliyatını yapan kkb ci dr umuz vardı geçtik oraya.Muayene etti ve kısa bir uyuşturmayla kesti.Biraz ağladı ama acıdan değil sıkıştırılmaktan dedi dr.Bir saat kadar hastanede kaldık.Kanama durunca ayrıldık,hiç rahatsızlık vermedi hemen beslenmesine başladı.Dilini çıkaramıyordu.Şimdi çıkarabiliyor,ama r leri söylemekte zorlanıyor.Ayrıca dilaltında olan yapışıklık üst dudağında 2 ön dişin arasında da var ama et var.Onedenle 2 dişi ayrık ama sorun değilmiş.Korkma kolay ve çocuk rahat edecek sonunda.Geçmiş olsun.Ama bizim erken yapıldığı için kolay oldu......

saol ıcımı rahatlattın umarım kolay olur ınsan yınede telesa kapılıyo ıster ıstemez saol bılgı ıcın canım

gecmıs olsun bende suan ınternetten bu sorunu arastırıyorum benım kızım 2 yasında bugun goturdum doktora ufak bır cerrahı mudahaleyle kesılebılıyormus bende arastırıyorum ıyı gunler

canim hic korkma benim de suan 3 yasinda bir oglum var onunda dil alti bitisikligi vardi kulak burun bogaz dr ye götürdüm yaklasik 10 ay önce ve bes dakika icin kestiler ne dikis ne kan hic bir sey olmadi.sadece bes dakika sürdü sonrasinda da bir sorun yasamadik oglumda etkilenmedi yani sonrasinda agrisi falan olmadi.kesildikden sonra cok sey fark etti benim olgum konusmuyordu simdi kelimeleri söyleyebiliyor ve cok rahat yemek yiyebiliyor önceden yemek yerekn zorlaniyordu simdi gayet rahat korkmana hic gerek yok korkulacak bir sey degil göreceksin ne kadar basit bir islem oldugunu simdiden gecmis olsun diliyorum

benim oğlum 20günlüktü bu ameliyatı olduğunda. Emzirirken zorlanıyordum memeyi çok zor tutuyordu. annem farketti dr.götürdük normalde hemen makasla kesiyorlar fakat bizimki çok perdeli olduğu için ameliyat oldu. Korkulacak bişey yok. Hemen yaptırmakta fayda var. tanıdığın çocuğu 8 yaşında oldu ama konuşması düzelmedi. yani biz20günlüktü yaptırdık hiçbisorun ve zorluğu olmadı. Geçmiş olsun.

arkadaşım benim oğlum tam 40 günlükken kasık fıtığt ameliyatı olmuştu. ameliyattan sonra doktorumuz kontrole geldiğinde kasığı yerine ağzını muayene edince önce şaşırdık.sonra doktorumuz dilinde bağ olduğunu ameliyathanede ağlarken farkettğini ve onu kestiğini söyledi. sanırım çok küçük bi operasyon ama konuşmasını etkilerdi ilerde dedi. bence çekinme ve bir an önce yaptır.b uarada izmitte yaptırdık ameliyatımızı şu an doktorun ismin hatırlayamıyorum ama mükemmel biinsandı. ben sağlığın içnde olduğum halde çevremde bu kadar hümanist bi doktor daha görmedim. eğer kendisine gitmek istersen yardımcı olurum izmit 1 saatlik yer istanbula inan memnun kalırsın.çok içten ve ilgili bi insan.

canım benim babannemin dili bağlıydı
babamın dili bağlıydı
benim de dilim bağlı hatta
şimdi oğlumunda dili bağlı.
bizim dilimiz ucundan itibaren bağlı ve tam olarak dilimizi cıkaramıyoruz.ama ne konuşmada nede yemede bir sorun yaşamadık.
öğle harfleri söyleyememe gibi bir problemimizde yok.
eskiden annemler benim için doktora gitmişler.doktor ameliyattan sonra hiç kouşmaası gerek iyleşene kadar yoksa samut kalır demişler.teknoloji gelişti tabi........:)
oğlum için ben doktora sorduğumda hiç gerek yok dedi ameliyata umarımda hiç olmaz.geçmiş olsun canım................

arkdşm korkulacak bişey yok arkdşımın bebeğinde var dı böyle problem ufak operasyonla kestiler hemde daha 4 aylıkken oldu anlıycan üzülcek hiç birşey yok sanada geçmiş olsun cnm.

ya arkadaşlar benim oğlumdada aynı problem var... şuan iki yaşında yarın doktora gtürecem.. ama ağzını nasıl açtırıcaz bilmiyorum.....allah yardımcım olsun...

Back