kızlar mrb başımdan geçeni siz gelinlik telaşesindeki gelin adaylarıyla paylaşmak istiyorum...bundan ıkı ay once bır arkadaş tavsiyesi özerine bir moda evine gidip hayalımdekı gelınlıgı tarif ettım... ılk başlarda herşey normaldi ılk prova,kalıp provası,etek boyu provası, yok ıcçamaşır gıy gel yok ayakkabını al busefer oyle gel falan derken gelınlıkçım geçen hafta aradı buyuk bı heyecanla açtım telefonu bana gelınlıgımı hemen hemen bıtırdıgını ve provaya almak ıstedıgını söyledi..okadar sevındımkı buyuk bı heyecanla ertesı gune kadar gozume uyku gırmeden hemen yanında aldım soluğu.. sonuç hüsrandı giydirdiği gelinlık üstüme 2 kat buyuktu,kullandıgı tül ve danteller okadar basit okadar ucuz duruyordukı anlatamam,aynaya baktıgımda o yaşadıgım tarifsız acı duyguyu kımseye anlatamam.aynaya baktıgımda gozlerımden yaşlar akıyordu...bu gelınlık bana buyuk deılmı dedım arkası ipli oldugu halde sıkamıyordu o derece buyuk yapmışş..sen çok kılo verdın ondan bole oldu gıbı bahaneler uretmeye başladı bana gelınlıkçı..daraltmıyacakmısın dedım bırdaaha sokmem lazım kım ugraşıcak ama bışıler duşunurum gıbı cumleler sarfetti,duvak seçımıne geldı sıra bana kısa hazır bı duvak getırmezmı..bu ne ya dedım ben uzun ıstıyorum duvagımı dedım bızde bole hazır duvak kullanıyoruz bunlr daha rahat oluyor fılan dedı.. yıne sustum ama hayatımda bole bı duygu yaşamamıştım hıc okadar uzuldmkı anltamam..gelınlıgı çıkardım fakat çaresız duşuncler sardı kafamı ben hayatımda ılk defa gıyecektım bu gelınlıgı fakat nasıl boyle sonuç hüsran olabılırdıkı.. 2 ay boyunca gelıp gıttıgım yer nasıl benı magdur edebılırdı.hemde dugunume 2 hafta kala...ben kendı kendımı yıyıp bıtırırken bana gelınlıgını bıkaç gune teslım ederım bırazda daraltırım dedı. faakat sorun daraltılması deıldıı..model guzel olmasına ragmen kullandıgı malzemeler resmen dökülüyordu..sınırlendıgımı anladı fakat bellı etmeden sınırle oradan ayrıldım.gelınlıkçının merdıvelerıne çöktüm elım ayagım tıtrıyordu resmen..o gelınlıgı suratına fırlatıp yuzune tukrmek ısterdım fakat gelınlıgınn ucretının buyuk bı kısmıda verılmıştı.bıyandan napıcamı duşunurken bıyandan nışanlıma ve aılesıne bunu nasıl açıklıcamı duşundum.. durum bellıydı dugune 2 hafta kala evın bı ton eksıgı dururken kım bana yenıden gelınlık alabılmem ıcın para vereblırdıkı.. oradan hırsla eve geldım odama kapanıp saatlerce agladım evdekılere anlattım durumu nışanlıma da onlarda uzuntume ortak oldular canım nışanlım ne kadar sıkıntıda olsada yenıden alırız sen uzulme yeterkı dedı..gıden para olsun sen sıkma canını dedı..ertesı gun nşanlımla emınone gıttık dıktırdıgım gelınlıgın yarı fıyatına hazır bı gelınlık bulduk ustume gıydım sankı bana gore dıkılmıştı tamda ıstedıgım gıbıydı duvagıyla dantelıyle tülüyle okadar guzel oldumkı..ufak tefek ışlemlerden snra gelınlıgımı aldık ve geldık..şuan çok mutluyum fakat yaşadıklarım gelınlık dıktırmeyı duşunen herkese ders olsun.. dıktırıcek olsanız ble ustunuze gıymeden asla dıktırmeye karar vermeyın.. mutlaka hazır modellerın ustunuzde nasıl durduguna bakın.. ıllede özel dıkım olacaksa modaevındekı dıger gelınlıklerın kumaşına dıkışıne dıkkat edın..karşısınızdakının vaatlerıne bakmayın..sız sız olun benım yaşadıklarımı yaşamayın...